به گزارش خبرنگار مهر، حسین نجابت شب گذشته در برنامه "دیروز، امروز، فردا" در خصوص اینکه چرا با وجود تصویب قوانین مهم و اثرگذاری مانند هدفمندی یارانهها شیرینی اجرای این طرح ها به کام مردم تلخ می شود، گفت: قانون هدفمندی یارانهها سهم تاثیر زیادی بر دیگر بخشها دارد. متاسفانه کامل اجرا نشدن برخی قوانین شیرینی اجرای طرحها را تلخ میکند یعنی یک تعامل سازنده میان مجلس و دولت شکل نمی گیرد تا مشکل قوانین مشخص شود.
وی با ابراز امیدواری نسبت به موفق بودن مرحله دوم طرح هدفمندی یارانهها گفت: متاسفانه در گام اول اجرای هدفمندی یارانهها تعامل مثبتی میان مجلس و دولت شکل نگرفت تا تمام ابعاد مرحله اول با موفقیت اجرا شود. امیدوارم این هماهنگی در مرحله دوم شکل بگیرد.
نجابت همچنین با اشاره به تصویب قوانین اقتصادی در مجلس هشتم گفت: مجلس تلاش کرد با تصویب قوانینی مانند کسب و کار روند بوروکراتیک موجود در سیستم اداری را برای تولیدکنندگان از بین ببرد و تسهیلات خوبی به تولیدکنندگان اعطا کند.
وی همچنین به تصویب قانون حمایت از تولیدات داخلی در مجلس اشاره کرد و گفت: ما قبل از آنکه رهبر معظم انقلاب امسال را به تولید ملی نامگذاری کند بخش کمی از این قانون را تصویب کرده بودیم اما بعد از فرمایشات ایشان با سرعت بیشتری این قانون به تصویب رسید.
منتخب تهران در مجلس نهم با نحوه تعامل مجالس هفتم و هشتم در خصوص تعامل با دولت اشاره کرد و گفت: مجالس هفتم و هشتم دارای بدنه اصولگرا بودند اما دو رویکرد متفاوت در خصوص تعامل با دولت داشتند در مجلس هفتم بیشترین تمایل بر این بود که اختلافات با دولت در حوزه دیپلماسی و گفتگو حل شود و حتی برخی اوقات مجلس شرح صدر هم به خرج داد. در عین اینکه بر مواضع خود محکم هم ایستادگی کرد اما در مجلس هشتم بیشتر بحثها با دولت به رسانهها منتقل شد که بنده این را ناشی از استقلال مجلس نمیدانم و رویکرد درستی هم نیست.
رئیس کمیته جهاد اقتصادی مجلس با اشاره به تشکیل کمیته مشترک میان مجلس و دولت برای حل اختلافات گفت: کمیته مشترکی تشکیل شد اما ادامه پیدا نکرد. اگر همه قوا به خصوص مجلس و دولت پایبند به قانون باشند اختلافات کم میشود در عین اینکه مقداری شرح صدر و تدبیر هم لازم است. بنده میتوانم مثالهایی بزنم که گاهی یک قانون یک قدرت مانور به طرفین میدهد. مثلاً یک قوه تفسیر میکند و دیگری یک برداشت خاص خود را انجام می دهد.
نجابت با اشاره به فضای نابسامان در فضای مجازی گفت: به دلیل اینکه فضای سایبر یک فضای نو و پرتلاطم است اگر ما مسایل را به این حوزه واگذار کنیم تحت تاثیر فضاسازیها مجبوریم در مجلس گاهی احساساتی عمل کنیم.
وی با اشاره به تجمع چند روز گذشته جمعی از دانشجویان در اعتراض به سخنان علی مطهری در مقابل مجلس گفت: طی چند روز گذشته جمع کثیری مقابل مجلس جمع شدند و حرفی داشتند. احتمال دارد حرفشان حق باشد و یا درست نباشد اما اگر نمایندگان مجلس تحت تاثیر این گونه فضاسازیها بخواهند کار کنند حتماً دچار مشکل میشوند. متاسفانه در مجالس ما از این گونه تصمیم گیریها وجود دارد.
نجابت با اشاره به تاکید رهبر معظم انقلاب به لزوم تعامل میان دولت و مجلس گفت:جمعی از روسای کمیسیونها 15 فروردین سال جاری به خدمت مقام معظم رهبری رسیدند. ایشان طی سخنانی فرمودند کلوخ انداز را پاداشش سنگ است ولی اگر کسی کلوخ انداخت مجلس نباید سنگ بیاندازد که این اختصاص به زمان فعلی دارد. ایشان همچنین فرمودند جواب های هوی است اما اگر کسی های انجام داد شما نباید هوی کنید.
وی همچنین تاکید کرد: حتی در آخر آن جلسه حجتالاسلام مصباحی مقدم از رهبر معظم انقلاب سوال کردند که آیا شما به طرف مقابل (دولت) هم گفتهاید که سنگ یا کلوخ نیاندازد، که رهبر معظم انقلاب فرمودند ما به آنها میگوییم که کلوخ نیاندازند ولی اگر انداختند هم شما جواب ندهید.