رستم قاسمی كه به عنوان سخنران پیش از خطبههای نماز جمعه این هفته تهران سخن می گفت، اجرای قانون هدفمند كردن یارانهها را گام و قانون مهمی در اقتصاد كشور توصیف كرد و گفت: با اجرای این قانون، كشورمان در سال گذشته و در سال جاری به عنوان صادركننده بنزین وارد بازارهای جهانی شده است. در حالی كه پیش از اجرای این قانون، سالانه معادل چهار میلیارد دلار واردات بنزین داشتیم.
وی با یادآوری این كه ایران دومین ذخایر گاز دنیا را دارد و با احتساب ذخایر نفتی آن، صاحب مقام اول منابع هیدروكربوری در جهان خواهد بود، خاطر نشان كرد كه اروپایی ها از تحریم نفت ایران و افزایش قیمتهای جهانی آن ضرر كردند.
وزیر نفت در مورد جلوگیری غرب از توسعه صنعت نفت ایران و تحریم كشورهای اروپایی گفت: آنان صنعت نفت را از دو جهت تحریم كردند: اول جلوگیری از توسعه صنعت نفت و دوم محدود كردن بازار نفت ایران.
وزیر نفت تاكید كرد كه به لطف خدا و كار و تلاش بی وقفه فرزندان ملت، صنعت نفت ایران هیچ كمبودی از نظر تجهیزات و تامین وسایل تخصصی صنعت نفت از داخل كشور ندارد و همه كالاهای مورد نیاز در داخل تولید می شود.
وی توسعه و ادامه كار در فازهای پارس جنوبی را نشانه و برهان همین نكته اعلام كرد و گفت كه همه 19 فاز پارس جنوبی به دست متخصصان و متعهدین داخل كشور ساخته شده و میشود.
وزیر نفت گفت: یكی از مقامات اروپایی در سفری به ایران پرسید كه آیا از تحریم های نگرانی ندارید و نمی ترسید كه به او گفتم هیچ چیز كشور ما كمتر از شما نیست و ما متخصصانی داریم كه شما نظیرشان را ندارید و ما از تحریم تجهیزات و كالاهای مربوط به نفت نگران نیستیم.
وزیر نفت با یادآوری این كه روزی خارجی ها صنعت نفت ایران را توسعه می دادند و هیچ نیروی ایرانی حق نداشت از نزدیك فعالیت آنها را ببیند، گفت كه امروز اما همه فعالیتهای توسعهای در صنعت نفت در دست متخصصان ایرانی است.
رستم قاسمی گفت اكنون بعد از بیش از صد سال داشتن نفت، می خواهیم به سمت صدور تجهیزات و كالاهای نفتی در كنار صادرات نفت خام حركت كنیم.
وزیر نفت با یادآوری این كه هم اكنون 80 هزار نفر در پارس جنوبی مشغول به كار هستند، اعلام كرد كه اكنون حتی یك خارجی هم در آن طرح ها كار نمی كند.
رستم قاسمی در مورد تحریم نفتی ایران هم گفت كه كشورهای اروپایی نفت ایران را تحریم كردند، كه پس از آن قیمت نفت بشدت افزایش یافت و موجب شد ایران سود سرشاری ببرد.
وزیر نفت افزود: كشورهای اروپایی باید بدانند كه هیچ كنترلی بر قیمت نفت وجود ندارد و همانطور كه در چند ماه گذشته دیده شد، تحریم نفت ایران به افزایش بهای مواد نفتی در كشورشان می انجامد. از این رو
كشورهای توسعه یافته باید این نكته مهم را دریابند كه بدون نفت ایران نه فقط گذران امور راحتی نخواهند داشت، بلكه از تحریم نفت ایران ضررهای زیادی خواهند دید.
وزیر نفت در ادامه سخنانش با یادآوری این كه برنامه طرح تحول صنعت نفت در سال گذشته آماده شد و با آماده شدن سند راهبردی صنعت نفت هم می دانیم كه در سال 91 چه گام های مهمی باید در این صنعت برداریم، دو بار حضور مقام معظم رهبری در سال گذشته در این صنعت را نشانه اهمیت فوق العاده آن ارزیابی كرد.
رستم قاسمی در مورد بهره برداری و توسعه میادین نفتی مشترك گفت كه به رهبر معظم انقلاب قول داده ایم تا پایان سال 91 وضعیت و تكلیف میادین مشترك نفتی را تعیین كنیم؛ بطوری كه تا پایان سال 93 یك میلیارد و 470 میلیون متر مكعب گاز تولید خواهیم كرد.
وزیر نفت همچنین در مورد مزیت های فرآوری نفتی هم سخن گفت و خاطر نشان كرد كه ظرفیت فرآوری نفت كشور تا یك میلیون بشكه افزایش یافته است.
وی در مورد فازهای پارس جنوبی گفت: هماكنون 19 فاز پارسجنوبی در دست احداث است كه اگر به ثمر برسد، ظرفیت تولید گاز كشور افزایش می یابد.
رستم قاسمی با یادآوری این كه هم اكنون بیش از 91 درصد شهرها و 57 درصد روستاهای كشور از نعمت گاز طبیعی بهره مندند، اعلام كرد كه تا پایان برنامه پنجم به بیش از 80 درصد روستاها و صد درصد شهرها گاز خواهیم رساند.
وزیر نفت در مورد وضعیت صنعت پتروشیمی كشور هم با یادآوری این كه بیشتر كالاهای مصرفی عمومی كشور حاصل صنعت پتروشیمی است، گفت كه هم اكنون ظرفیت نصب شده پتروشیمی كشور 54 میلیون تن است و پس از ساخت 70 واحد جدید پتروشیمی تا پایان برنامه پنجم، این ظرفیت به صد میلیون تن خواهد رسید.
قاسمی با استناد به این كه كشورمان دارای مزیتی نسبی در خوراك گاز است گفت: صنایع پایین دستی در صنعت پتروشیمی میتواند بیش از پیش رشد كند؛ بطوری كه با رشد صنایع پایین دستی در این صنعت، كالاهای نهایی میتواند جایگزین كالاهای واسطهای در صنعت پتروشیمی شود.
رستم قاسمی در مورد طرح های در دست اجرا در صنعت نفت كشور خاطر نشان كرد كه در سال 91 به همت و با تلاش صنعت گران داخلی گامهای بلندی را برخواهیم داشت و با كمك دانشگاههای داخلی هم كارهای پژوهشی مهمی را در دست اجرا داریم.
وزیر نفت در بخش پایانی سخنانش تاكید كرد كه اگر توسعه كشورمان را میخواهیم، باید مطیع فرمایشات رهبر فرزانه انقلاب باشیم. زیرا پیروزی در این جنگ اقتصادی مستلزم این است كه بدانیم سرباز مقام معظم رهبری هستیم و همواره به فرمایشات ایشان باید گوش جان بسپاریم. بطوری كه هر كس بر این كشتی كه سكاندار آن مقام معظم رهبری است، سوار شود به راستی هدایت می شود و هر كس از این كشتی پیاده شود غرق خواهد شد.