حسن کامرانیفر ، در خصوص حضورش در جام جهانی ۲۰۱۴ برزیل صحبت هایی کرد که در زیر می خوانید.
* شما برای دومین بار در جام جهانی حضور داشتید. این موضوع باعث نشده بود که در این بازیها شرایط بهتری داشته باشید؟
بله همین طور است. این دومین بار بود که من در جام جهانی حاضر بودم و به همین دلیل استرس کمتری داشتم. البته ما به عنوان گروه ساپورت به این دوره رفته بودیم و امیدوار بودیم که قضاوت به ما برسد اما شرایط به گونهای پیش رفت که نتوانستیم داوری کنیم هرچند که من و فغانی در هفت بازی در تیم داوری بودیم و دو بازی را هم از نزدیک تماشا کردیم. برای این بازیها هم به ۵ شهر برزیل سفر کردیم و تجربه خیلی خوبی برای من به دست آمد.
* نگاه ها به داوران ایرانی در این دوره از بازیها چطور بود؟
واقعا نگاه به داوری ایران خوب بود. بعد از جام جهانی ۲۰۱۰ که بوساکا رئیس کمیته داوران فیفا شد او نگاه مثبتی به عملکرد داوران ایرانی داشت و عملکرد ما هم در سه تورنمنت جهانی دیده شده بود و در برزیل هم اکثرا من و فغانی در کلاسها فعالتر از بقیه بودیم و این حرکت رو به رشد ایرانیها را نشان میدهد البته باید بگویم که انتخاب دو نفر از ایران نظر کمیته داوران فیفا نبود و تا جایی که من فهمیدم نظر آنها چیز دیگری بوده است شاید اگر قرار بود تیم داوری را کمیته داوران فیفا انتخاب کند قطعا یک تیم کامل از ایران به این مسابقات اعزام میشد. در کل باید بگویم که نگاه مثبتی به داوری ایران وجود دارد که امیدوارم این موضوع ادامهدار باشد و فکر میکنم که در دوره بعد که یک تیم کامل از ایران در جام جهانی حضور داشته باشد.
* فکر نمیکنید حضور داوران ایرانی در برزیل وظیفه شما را در فوتبال باشگاهی سنگینتر کرده؟
قطعا نگاه فرق کرده چراکه وقتی داوران به بالاترین مرحله که همان حضور در جام جهانی است میرسند قطعا انتظارات از آنها بالاتر میرود اما من امیدوارم که داوریها هم در کشورمان پیشرفت داشته باشند. البته خیلیها درباره حاشیههای داوری صحبت میکنند اما باید بگویم که حاشیه در همه جای فوتبال ما است و الان که داوران جوانتر شدهاند حاشیهها هم کمتر شده اما کسانی که از داوریها هم صحبت میکردند نظرشان برای پیشرفت قضاوت فوتبال است.
* بی تعارف بگویید که قضاوت نکردن در برزیل برای شما سخت نبود؟ برای شمایی که در دوره قبل چند بازی را پرچم زده بودید.
برای خود من این موضوع خیلی سخت بود اما باید بدانیم که حضور در جام جهانی فقط قضاوت نیست. حضور در چنین بازیهایی فاکتورهای بزرگی دارد که من هم خوشحالم که در جام جهانی حضور داشتم.
* اگر تیم داوری ایران در برزیل قضاوت میکرد آیا از عهده چنین بازیهای مهمی برمیآمدید یا نه ؟
اگر قضاوت میکردیم قطعا توانمندیهایمان ثابت میشد و بازیهای خوبی را سوت میزدیم چراکه این حرف را باتوجه به توانایی خودمان و عملکرد داوران در این دوره از بازیها میگویند.
* ارزیابی خودتان از عملکرد داوران در این دوره از بازیها چیست؟
عملکرد داوران همیشه تابعی از افکار کمیته داوران است و این موضوع در همه جای دنیا صدق میکند. افکار بوساکا رئیس کمیته داوران فیفا با دورههای گذشته فرق داشت و به همین دلیل شاید در بعضی از صحنهها داوران دچار مشکل شدند اما در مجموع عملکرد داوران متفاوت بود چراکه در این دوره دیدیم کارتهای زرد و قرمز خیلی کمتری رد و بدل شد و این آموزش به داوران داده شده بود که به دلیل حضور ۳۲ تیم در جام جهانی و علاقمندی هواداران این تیمها تا سرحد امکان کارت زرد و قرمز کمتری به بازیکنان داده شود.
* این دستور از کمیته داوران فیفا بود؟
بله! دیدید که آستانه تحمل داوران بالاتر رفته بود و میتوانم بگویم که تعداد گلهای رد و بدل شده در جام جهانی ۲۰۱۴ به این موضوع بستگی دارد چراکه دیدیم داوران آوانتاژهای به موقع میدادند و بعضی از گلها هم روی همین آوانتاژها به ثمر رسید. من اعتقاد دارم که پرگل شدن بازیها متاثر از تصمیمات داوران بود و سعی شد که بازیهای قشنگتری انجام شود میتوانم بگویم که مسابقات مرحله گروهی و مرحله اول حذفی پرگلتر از مسابقات دوره قبل بود.
* در پایان اگر صحبت خاصی باقی مانده بگویید!
سپ بلاتر رئیس فیفا در جمع داوران فقط از کشور ایران نام برد و گفت که از خوشحالی هفتاد میلیون ایرانی برای حضور تیم ملی کشورمان در جام جهانی خوشحال است او از عملکرد تیمها صحبت کرد و گفت بعضی از تیمها رشد کردند که در این لحظه از ایران هم نام برد و ابراز کرد که از خوشحالی مردم ایران خوشحال است و این برای من و فغانی که آنجا حضور داشتیم افتخار بود. وقتی که من و فغانی پیش بلاتر رفتیم تا مدال بازیها را از او بگیریم بوساکا ما را به او معرفی کرد و گفت که ما ایرانی هستیم و بلاتر هم یک بار دیگر به ما تبریک گفت و ما به خودمان بالیدیم که ایرانی هستیم و امیدوارم که این موضوع ادامهدار باشد.
منبع: فارس