به گزارش نما، هر روز صداهای بیشتری در سرزمینهای اشغالی به گوش میرسد که خواهان آتشبس فوری و توقف حملات مقاومت در غزه مشابه آنچه در سال 2012 تلآویو با مقاومت فلسطینی به آن دست یافت، به گوش میرسد، چون این باور وجود دارد که هرچه عملیات نظامی طولانیتر شود، غافلگیریهای جدیدی را به دنبال خواهد داشت که روند جنگ را به شکلی کلی به سود فلسطینیان تغییر خواهد داد.
اکنون صدای ژنرالها و مسئولان ارتش و دستگاههای اطلاعاتی رژیم صهیونیستی با افزایش انتقادات از آنها به دلیل شکست در برآورد درست و واقعی توانمندیهای گروههای فلسطینی در نوار غزه و موشکهایی که در اختیار دارند، به ویژه موشکهایی که شهرهای شمالی سرزمینهای اشغالی مانند حیفا و نتانیا را هدف گرفتند، به شدت پایین آمده است.
انتقاد از موسسات و دستگاههای نظامی و اطلاعاتی صهیونیستی به این حد متوقف نشده، بلکه آنها به شکست بزرگ در حملات هواییشان نیز متهم شدهاند، چون طی 8 روز گذشته با وجود هدف گرفتن صدها نقطه در غزه با نتوانستهاند، شلیک موشکهای فلسطینی به شهرها و شهرکهای صهیونیستی را متوقف کنند.
اسرائیلیها همچنین از شکست ارتش این رژیم در نابود و انهدام منازل رهبران مقاومت در غزه نیز سخن میگویند که نتوانسته به واسطه آن از میزان موشکهای شلیک شده، آنگونه که تصور میکردند، بکاهد، بلکه بر میزان و شدت آن افزوده و موجب وحشت جبهه داخلی «اسرائیل» شده است.
سرمقاله امروز روزنامه صهیونیستی «هاآرتص» از تشدید فشار مردمی و سیاسی بر نتانیاهو در پی ادامه حملات موشکی مقاومت سخن گفته و اینکه اسرائیلی با ادامه حملات موشکی در نگرانی به سر میبرند و اینکه به هیچ وجه امکان توقف موشکها از غزه به طور کامل وجود ندارد.
هاآرتص در پایان به این نتیجه رسیده که به جای کشیده شدن در پس مقاومت فلسطینی که آنها را «سازمانهای تروریستی» نامیده و دادن اجازه به آنها برای تحمیل نحوه نبردها و جنگها بر «اسرائیل»، تلآویو اقدام به یافتن راهحل سیاسی کند که به منافع آن خدمت کند.
از سوی دیگر، «یدیعوت آحارانوت» دیگر روزنامه صهیونیستی نیز از تلاشهای انجام شده برای دستیابی به آتشبس سخن گفت و نوشت که مصریها وضعیت «اسرائیل» و جنبش حماس را بررسی کرده و انتظار میرود، طی ساعات آینده صیغههای قابل قبولی که مورد پذیرش دو طرف باشد، ارائه شود.
این روزنامه نوشت: قاهره محور اصلی مذاکرات را با وجود ملاحظات حماس هدایت میکند، این در حالی است که قطریها که مصر به آنها به عنوان طرف دشمن و خصم نگاه میکنند، در محوری مستقل عمل میکنند و وزیر خارجه آمریکا در هر دو محور فعال است.
یدیعوت آحارانوت با این حال نوشت که مصریها هم اکنون با مشکل جهت نزدیک کردن اختلافات مواجه هستند، چون اگر در گذشته میشد، از طریق موسى أبو مرزوق که در قاهره حضور دارد، با حماس به توافق برسند، هم اکنون قاهره مجبور است با 3 طرف حماس به توافق برسد، یکی حماس در خارج که در خالد مشعل نمود پیدا میکند و در دوحه حضور دارد، یکی شاخه نظامی حماس و دیگری حماس در داخل غزه که زمان بسیاری را طلب میکند.
این درحالی است که «آلکس فیشمن» خبرنگار نظامی روزنامه یدیعوت موفق شد، با فرار از نظارت و سانسور نظامی بر مطبوعات از شکست و ناکامی دستگاههای امنیتی و نیروی هوایی اسرائیل در متوقف کردن شلیک موشکهای فلسطینی به سمت سرزمینهای اشغالی سخن بگوید.
این درحالی است که «یوسی بیلین» سیاستمدار معروف اسرائیلی به شکست «اسرائیل» در متوقف کردن دو جنبش حماس و جهاد اسلامی از شلیک موشکهایشان به سمت شهرها و شهرکهای صهیونیستی سخن گفت.
بیلین با بیان اینکه اهداف ما در غزه در حال کاهش است، اما هنوز نتوانستهایم انبارهای موشکی گروههای فلسطینی را هدف قرار دهیم، تاکید کرد که تحقق این هدف همانند هدف قرار دادن خانه رهبران فلسطینی به امری سخت و مشکل تبدیل شده است.
وی افزود: گروههایی که در غزه فعالیت میکنند، هم اکنون موجب ایجاد رعب و وحشت در زندگی ما شدهاند و این فرصت مناسبی است تا از شورای امنیت بخواهیم با آتش بس موافقت کند، بدون اینکه منتظر تصمیم حماس در این امر باشد و اعلام کنیم که ظرف 48 ساعت حملات را متوقف خواهیم کرد و اگر شلیک موشکها ادامه یافت در آن زمان در اتخاذ هرگونه تصمیم مختار خواهیم بود.
اما روزنامه «معاریو» نیز نوشت که بسیار سخت است که از پشت ستون دود و زیر موشکهای غزه که جبهه داخلی را هدف گرفته به آینده خود نگاه کنیم.
این روزنامه افزود: آنچه از «اسرائیل» خواسته میشود، طرح و برنامهای واضح و شفاف و پیشرفت تدریجی از طریق توافقات جزیی برای تشکیل دو دولت است و باید تلاش کنیم که موجبات جدایی از فلسطینیان را از طریق خلق واقعیت تشکیل دولت برای دو ملت ایجاد کنیم.
منبع: فارس