به گزارش نما ،جلیل سالاری در گفتگو با مهر، با بیان اینکه در حال حاضر ذخیره بنزین نیمه یارانهای کارتهای هوشمند سوخت از مرز یک میلیارد و 500 میلیون لیتر گذشته است، گفت: در حال حاضر هیچ محدودیت زمانی برای استفاده از بنزین ذخیره سازی در کارتهای هوشمند سوخت تعریف نشده است.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران با تاکید بر اینکه با توجه به تغییرات جدید قیمت بنزین در فاز دوم هدفمندی یارانهها توسعه سامانه کیف الکترونیکی در جایگاههای سوخت در دستور کار قرار گرفته است، تصریح کرد: در شرایط فعلی به طور متوسط روزانه یک میلیون تراکنش مبنی بر استفاده از کیف الکترونیکی در جایگاههای سوخت سراسر کشور گزارش می شود.
این مقام مسئول با یادآوری اینکه هم اکنون 3 تا 5 درصد عرضه سوخت کشور با استفاده از سامانه الکترونیکی در جایگاه ها انجام می شود، اظهار داشت: راه اندازی سامانه کیف الکترونیکی پول در جایگاهها دارای مزیتهای متعددی است.
وی از افزایش امنیت و کاهش سرقت های احتمالی در جایگاهها به عنوان یکی از مزیتهای این خدمات الکترونیکی یاد کرد و افزود: در حال حاضر هیچگونه الزامی برای فعالسازی کیف الکترونیکی سوخت خودروها تعریف نشده است.
سالاری با اعلام اینکه ارائه یکسری تسهیلات برای توسعه سامانه کیف الکترونیکی در اختیار جایگاه داران سوخت قرار خواهد گرفت، یادآور شد: بر این اساس به منظور افزایش تراکنش کیف الکترونیکی تسهیلات در قالب وام هایی در اختیار جایگاه داران قرار می گیرد.
از سال گذشته تاکنون متوسط مصرف بنزین ایران (به استثنای ایام نوروز) به حدود 60 میلیون لیتر در روز رسیده است که حدود 75 درصد مصرف بنزین با قیمت نیمه یارانهای (400 تومانی) و 25 درصد فروش این فرآورده نفتی با نرخ آزاد و یارانهای بوده است.
با توجه به تصمیم دولت برای حذف بنزین 100 تومانی از ابتدای خرداد ماه سالجاری و عرضه این محصول پرطرفدار نفتی به صورت دو نرخی از جایگاهها قطعا متوسط مصرف روزانه بنزین آزاد با افزایش قابل توجهای همراه می شود.
سال گذشته دولت با فروش روزانه 45 میلیون لیتر بنزین 400 تومانی و حدود 15 میلیون لیتر بنزین آزاد و 100 تومانی حدود 10 هزار میلیارد تومان و ماهانه 834 میلیارد تومان درآمد از محل فروش بنزین کسب کرده است.
از این رو در فاز دوم هدفمندی یارانهها برای تحقق اهداف درآمدی دولت، قیمت بنزین نیمه یارانهای تا سقف 50 درصد و بهای بنزین آزاد تا مرز 25 درصد افزایش مییابد که در این صورت درآمد ماهانه دولت از محل فروش بنزین با نرخهای جدید به حدود 1230 میلیارد تومان در ماه افزایش مییابد که حدود 25 درصد درآمدهای ماهانه دولت از محل اصلاح قیمت حاملهای انرژی را شامل میشود.