اتوبوس یا ارابه مرگ و آتش؟

در بررسی اولیه مشخص شد این اتوبوس مسیر«تهران- زاهدان»، 5 باك اضافی و غیر استاندارد در دو طرف موتور، زیر صندلی عقب، كابین استراحت راننده و بدنه داشته كه با لوله كشی‌های بسیار خطرناك این مخازن در بدنه اتوبوس به شیر خروجی آن در زیر سپر جلوی وسیله نقلیه به یكدیگر متصل شده‌اند.

به گزارش نما به نقل از ایسنا، فرمانده انتظامی شهرستان انار گفت: نصب 5 باک اضافه و ارتباط آنها از طریق لوله کشی زیر اتوبوس، آن‌را به یک وسیله نقلیه سوخت رسان تبدیل کرده بود که اگر با 40 نفر سرنشین، تصادف می‌کرد، حادثه به هیچ طریقی قابل کنترل نبود.

سرهنگ "جعفر غضنفری" گفت: وقتی ماموران انتظامی شهرستان انار استان کرمان بوی شدید وغیرطبیعی گازوئیل یک اتوبوس را استشمام کردند بلافاصله آنرا متوقف کردند.

وی ادامه داد: در بررسی اولیه مشخص شد این اتوبوس مسیر«تهران- زاهدان»، 5 باک اضافی و غیر استاندارد در دو طرف موتور، زیر صندلی عقب، کابین استراحت راننده و بدنه داشته که با لوله کشی‌های بسیار خطرناک این مخازن در بدنه اتوبوس به شیر خروجی آن در زیر سپر جلوی وسیله نقلیه به یکدیگر متصل شده‌اند.
اتوبوس یا ارابه مرگ و آتش؟

فرمانده انتظامی شهرستان انار تصریح کرد: این شرایط در حالی است که ظرفیت مخازن استاندارد این اتوبوس ششصد لیتر می باشد که انجام این عمل بسیار خطرناک، به منظور حمل غیرمجاز گازوئیل به مرزهای شرقی کشور و جهت قاچاق علاوه بر ایراد ضرر و زیان به منابع و منافع ملی می‌تواند موجب بروز حوادث ناگوار شود.

غضنفری تصریح کرد: استفاده از این شیوه غیر استاندارد در نصب مخازن اضافی و سیستم لوله کشی آنها این وسیله مسافری را به ارابه مرگ و آتش تبدیل کرده است که می‌تواند در اثر گرمای زیاد محیط موتور، تصادف یا هرگونه اتصالی درسیستم برق رسانی منجر به فاجعه ای بسیار تلخ و زجردهنده نماید.

وسیله‌ای که بایستی در کاربری خودش در جهت جابجایی مسافر مورد استفاده قرارگیرد با این شیوه غیرعقلانی و کاملا سودجویانه عملاً به اتوبوس حامل گازوییل غیرمجاز و نهایتاً قاچاق تبدیل شده است، چه بسا این اتوبوس و اتوبوسهایی مشابه همزمان با این رفتار غیرقانونی با سوار نمودن مسافرین بیگناه و بی خبر از همه جا، حوادثی مشابه آتش سوزی‌های قبلی که منجر به مرگ جانگداز تعدادی از هموطنان‌مان در مسیرهای مختلف گردیده‌اند را باز هم رقم بزنند.

دستگاههای متولی امر، پایانه‌های مسافری، مراکز صدور معاینه فنی، جایگاه‌های عرضه سوخت، پلیس و... بایستی در کنترل دقیق و ممانعت از تغییر کاربری، سوختگیری غیرمجاز، تردد و حمل مسافر هر کدام به نحوی از این شیوه خطر ساز و مجرمانه جلوگیری نمایند تا از بروز فجایع انسانی و حمل سوخت غیرمجاز وغارت منابع ملی جلوگیری به عمل آید.

۱۳۹۳/۴/۲۵

اخبار مرتبط