به گزارش نما، محمود گلزاری با اشاره به اینکه در مسئله همسریابی مشکل جدی داریم، گفت: شرایط کنونی جامعه در حوزه ازدواج و خانواده رضایت بخش نیست. انگیزه ازدواج در بخش زیادی از جوانان کم شده است، عوامل معیشتی، اقتصادی و فرهنگی موجب بالا رفتن سن ازدواج شده است. در مسئله همسریابی نیز مشکل جدی داریم.
وی تصریح کرد: پیدا شدن فرد مناسب برای جوانان و ازدواج امروز دیگر با روشهای سنتی کفایت نمیکند. در روش سنتی خانوادهها نقش اساسی داشتند اما به دلیل گسترش شهرنشینی، ضعیف شدن پیوند خانوادگی و قطع ارتباط دوستان و آشنایان روش سنتی پاسخگوی همه متقاضیان ازدواج نیست.
گلزاری مشاوره قبل از ازدواج را برای افرادی مناسب دانست که فردی را تعیین کرده و میخواهند برای انتخاب نهایی خود از خدمات مشاوره استفاده کنند.
هشدار در مورد افزایش خانوادههای گسسته در جامعه
معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان، خدمات مشاوره ازدواج از زمان شکل گیری این فرایند تا پس از آن را موجب کاهش روند طلاق و استحکام ازدواج دانست و تاکید کرد: امروز خانوادههای گسسته در حال افزایش است. این خانوادهها از مشاوره ازدواج استفاده نکرده و به سمت طلاق و نابسامانی رفتهاند.
معاون ساماندهی امور جوانان افزود: نظر علمی و تجربی ما این است که از مشاور باید استفاده شود. در حوزه ازدواج مثلثی وجود دارد که سه ضلع آن را دختر و پسر جوان، خانواده آنها و مشاور آگاه و کارآزموده و آشنا به فرهنگی اسلامی و ایرانی تشکیل میدهد. والدین ممکن است در امر ازدواج جوانان مخالفتها یا موافقتهای هیجانی داشته باشند که موجب عدم انتخاب درست و عاملی برای بروز طلاق است.
عدم آگاهی درست از مسائل جنسی موجب آشفتگی و بی سر و سامانی زوج های جوان میشود
وی آموزش مسائل خانواده به زن و شوهر جوان و آموزش مسائل جنسی را از دیگر دلایل انعقاد این تفاهم نامه دانست و تصریح کرد: عدم آگاهی درست از این مسائل موجب آشفتگی و بی سر و سامانی زوجهای جوان است.
گلزاری افزود: آموزشهای جنسی قبل از ازدواج را صلاح نمیدانیم مگر اینکه برای خویشتن داری جنسی باشد. بعد از ازدواج این مسائل باید از طریق افراد واجد صلاحیت انجام شود. متاسفانه امروزه این امر دست افراد بیصلاحیت افتاده، غیر علمی، غیر استاندار و غیر دینی است.
وی از دیگر دلایل ایجاد مراکز تخصصی مشاوره ازدواج و خانواده را داشتن صلاحیت تخصصی افراد دانست و گفت: برای اموری همچون مهندسی و پزشکی معتقد به داشتن قوانین تخصصی از سازمان حرفهای خود هستیم. در حوزه مشاوره هم باید چنین باشد. عدهای به خود اجازه میدهند بدون پروانه تخصصی مشاوره دهند. انعقاد تفاهم نامه با سازمان نظام روانشناسی و مشاوره، هر نوع مشاوره ازدواج را به وسیله فرد صاحب صلاحیت علمی مجاز میداند که دارای شرایط ویژه باشد.
تنها متأهلها میتوانند مجوز تأسیس مراکز مشاوره ازدواج را اخذ کنند
گلزاری تأهل را اولین شرط صدور مجوز برای روانشناسان متقاضی دانست و گفت: جوانان مجرد تحصیلکردهای را داریم که از سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور صلاحیت عمومی را دریافت کردهاند. اما برای مراکز مشاوره ازدواج شرط ما تاهل است.
وی ادامه داد: لزوم وحدت رویه از دیگر شروط است تا افراد متفاوت و غیر کارشناسانه عمل نکنند. در اضطراب، وسواس و افسردگی وحدت رویه داریم و روانشناسان بر پایه روشهای علمی مشخص و تعیین شده خدمات ارائه میدهند.
وی تاکید کرد: مراکز تخصصی مشاوره ازدواج و خانواده باید تخصص سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور و تابلوی دو آرمه وزارت ورزش و جوانان و سازمان نظام روانشناسی را داشته باشند. برای وحدت رویه با همکاری در سازمان نظام روانشناسی، سند ملی مشاوره قبل از ازدواج را با همفکری و هم اندیشی همه روانشناسان در دست تدوین داریم. در نشستی دو روزه هم که با همکاران مسئول در سازمان نظام و صاحبنظران و خبرگان عرصه روانشناسی برگزار خواهیم کرد، آرای رسیده را ارزیابی میکنیم تا به سند ملی مشاوره قبل از ازدواج برسیم.
افتتاح 11 مرکز مشاوره ازدواج و خانواده در هفته ازدواج
گلزاری از افتتاح 11 مرکز مشاوره ازدواج و خانواده در هفته ازدواج خبر داد و گفت: از 4 مهر این مراکز افتتاح میشوند. همچنین برای روانشناسانی که شرایط احراز مجوز را دارند بسته مشاوره آموزشی ارائه میشود. مراکز مشاورهای که علاقه مند و دارای شرایط دریافت مجوز هستند باید بسته مشاوره ازدواج را دریافت کرده و دوره ببینند و متعهد به اسناد و وحدت رویه در زمینه مشاوره ازدواج جوانان باشند.
وی تأکید کرد: اسامی مراکز تخصصی مشاوره ازدواج و خانواده در پورتال وزارت ورزش و جوانان قرار خواهد گرفت تا مردم بدانند کدام مراکز مورد تأیید و نظارت ما هستند.
منبع: فارس