به گزارش نما به نقل از خبرنگار واحد مرکزی خبر، بر این اساس پروانه فعالیت نهایی برای احزاب ملی یا استانی در صورتی صادر میشود که حایز شرایط ذیل باشند:
الف) شرایط احزاب ملی:
1- ارائه اسناد برگزاری مجمع عمومی مؤسس با حضور حداقل 300 نفر از اعضای رسمی در بیش از نیمی از استانهای کشور؛
2- ارائه اسناد تأسیس دفاتر رسمی حداقل در یک سوم ازمراکز استانهای کشور؛
3- مرتکب نشدن تخلفات مندرج در ماده 18 این قانون.
ب) شرایط احزاب استانی:
1- ارائه اسناد برگزاری مجمع عمومی مؤسس مطابق یکی از موارد زیر:
- با حضور حداقل 100 نفر از اعضای رسمی در بیش از نیمی از شهرستانهای استانهای با جمعیت تا یک و نیم میلیون نفر،
- با حضور حداقل 150 نفر از اعضای رسمی در بیش از نیمی از شهرستانهای استانهای با جمعیت تا 3 میلیون نفر،
- با حضور حداقل 200 نفر از اعضای رسمی در بیش از نیمی از شهرستانهای استانهای باجمعیت بیش از 3 میلیون نفر؛
2- ارائه اسناد تأسیس دفاتر رسمی حداقل در یک سوم از شهرستانهای استان؛
3- مرتکب نشدن تخلفات مندرج در ماده 18 این قانون.
نمایندگان در عین حال تبصرهای به این ماده اضافه کردند که بر اساس آن عضویت در یک حزب ملی و استانی به صورت همزمان منعی ندارد اما هیچ شخصی نمیتواند به صورت همزمان عضور مؤثر بیشتر از یک حزب ملی یا استانی باشد.
کمیسیون احزاب موظف به اعلام نظر درباره صدور پروانه فعالیت احزاب شد
مجلس شورای اسلامی کمیسیون احزاب را موظف کرد حداکثر در مدت پنج ماه از تاریخ ارائه درخواست برای فعالیت نهایی احزاب درباره صادر کردن یا نکردن پروانه اعلام نظر کند.
در این مصوبه تصریح شده است: در صورت احراز شرایط، پروانه فعالیت احزاب ملی و استانی ظرف یک ماه از زمان اعلام احراز شرایط، به امضای وزیر کشور صادر میشود.
در صورتی که این کمیسیون در مدت مقرر اعلام نظر نکند، وزیر کشور موظف است ظرف یک ماه پس از انقضای مهلت، پروانه فعالیت نهایی را صادر کند.
مجلس همچنین در قالب این طرح مصوب کرد در صورت احراز نشدن شرایط صدور پروانه فعالیت، مراتب کتباً به متقاضیان حزب اعلام شود.
متقاضیان پروانه فعالیت میتوانند ظرف یک ماه از تاریخ اعلام نظر به تصمیم کمیسیون اعتراض کنند.
کمیسیون ماده 10 هم موظف است ظرف حداکثر سه ماه به اعتراض متقاضیان پروانه فعالیت رسیدگی و اعلام نظر کند.
همچنین در صورت احراز نشدن شرایط صدور پروانه فعالیت، مجوز اولیه صادرشده باطل میشود و هیئت مؤسس حق هیچ گونه فعالیتی تحت عنوان مجوز اولیه ذکرشده ندارد.
پس از صدور پروانه، مرامنامه و اساسنامه حزب باید از طریق کمیسیون احزاب به هزینه حزب در روزنامه رسمی چاپ و منتشر شود.
همچنین گزارش کمیسیون اقتصادی مبنی بر تصویب تقاضای تحقیق و تفحص از صنعت بیمه کشور، گزارش لایحه عضویت دولت در اتحادیه بیمهگران و اتکاییگران خطرهای تجاری و غیرتجاری در کشورهای عضو سازمان تعاون اسلامی، رسیدگی به طرح اصلاح موادی از قانون تشکیل سازمان بازرسی کل کشور و الحاق یک بند به قانون تشکیل شورای عالی اشتغال در دستور کار نمایندگان مجلس قرار دارد.
لایحه اجازه مشارکت ایران در افزایش سرمایه دور پنجم بانک توسعه اسلامی و طرح حمایت از صنعت برق کشور نیز از دیگر مواردی است که امروز نمایندگان به آن رسیدگی می کنند.
پیش از جلسه علنی مجلس ، جلسه غیرعلنی با حضور رئیس سازمان امور مالیاتی برگزار شده بود.
نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی گفت: در این جلسه علنی درخصوص وظایف حاکمیتی دولت برای ارائه خدمات بهتر به مردم و افزایش کارآیی نظام اجرایی بحث و تبادل نظر شد.
وی اضافه کرد: متوازن بودن فعالیتها در حوزه اجرا بهویژه در بخش نیروی انسانی، برنامهریزی و نظارت ازجمله مواردی بود که در این جلسه به آن پرداخته شد.