مانور نظامی آمریكا، هند و ژاپن فردا آغاز می‌شود

آمریكا، هند و ژاپن قرار است فردا (جمعه) مانور نظامی یك هفته‌ای خود در اقیانوس آرام را آغاز كرده و روابط دریایی خود را هم‌زمان با نظارت دقیق بر اقدامات چین و تقویت نظامی‌اش گسترش دهند.

به گزارش نما به نقل از ایسنا، به نقل از خبرگزاری فرانسه، کشتی‌های جنگی از این سه کشور پس از مراسم افتتاحیه رسمی روز پنجشنبه در پایگاه دریایی ساسبو واقع در جنوب ژاپن، مانورهای مشترک خود را روز جمعه آغاز می‌کنند.

این مانور موسوم به مانور سالانه "مالابار" معمولا شامل هند و آمریکاست اما نیروهای دفاع شخصی دریایی ژاپن برای سومین بار از سال 2007 میلادی امسال در این مانور شرکت خواهند کرد.

این مانور که از ساحل جنوبی ژاپن آغاز می‌شود در پی افزایش تنش‌های منطقه‌ای میان دهلی نو و توکیو با پکن صورت می‌گیرد.

چین با برخی از کشورهای جنوب‌شرق آسیا نیز بر سر ادعای مالکیت بر بخش اعظم دریای چین جنوبی اختلاف دارد. واشنگتن همزمان با مقابله با افزایش نفوذ پکن و تقویت نظامی‌اش تمرکز بیشتری بر آسیا دارد.

یک کارشناس روابط بین‌الملل گفت: هند، ژاپن و آمریکا منافع استراتژیک مشترکی دارند. هدف از این مانور دریایی برای هر سه کشور مدیریت یک منطقه دریایی گسترده است که از غرب اقیانوس آرام تا اقیانوس هند کشیده شده است. آن‌ها باید مطمئن شوند که روابط‌شان همچنان محکم و قوی است.

این مانور همچنین بیانگر افزایش روابط میان هند و ژاپن در بخش‌های نظامی و اقتصادی است که این مساله به دنبال سفر رسمی نخست‌وزیر ژاپن به دهلی نو در ژانویه سال جاری میلادی صورت گرفت. هر دو کشور متعهد شد‌ه‌اند تا همکاری‌های دفاعی و انجام مانورهای منظم خود را تقویت کنند.

یکی از سخنگویان نیروی دریایی هند گفت: در این مانور که از 25 تا 30 ژوئیه به طول می‌انجامد، سه کشتی هندی، یک ناو، یک ناوشکن و یک کشتی تدارکاتی به همراه 700 الی 800 پرسنل حضور خواهند داشت.

وی افزود: این مانورها شامل مانورهای مقابله با دزدی دریایی، مقابله با تروریسم، کمک‌های بشردوستانه و تمرین‌هایی با استفاده از هلی‌کوپتر است.

این سخنگو ادامه داد: ما به تازگی مانورهای دریایی خود با روسیه را به اتمام رسانده‌ایم و آماده انجام این مانور شده‌ایم.

سخنگوی نیروی دریایی هند افزود: هدف از شرکت ژاپن بهبود ظرفیت‌های استراتژیک نیروهای دفاع شخصی این کشور و تقویت همکاری میان ارتش‌های آمریکا، هند و ژاپن است.

۱۳۹۳/۵/۲

اخبار مرتبط