به گزارش نما، محمد حسن بازیار مدیر طرح ایجاد فناوری سامانه حمل و نقل سریع ریلی در دانشگاه علم و صنعت در گفتگو با مهر گفت: این طرح با هدف رسیدن کشور به توانمندی راه اندازی قطار پر سرعت مطرح شده است که امیدواریم به پیشرفت هایی در این زمینه برسیم.
وی با بیان اینکه قرار است تمام قطعات استراتژیک و مهم این قطار در کشور بومی سازی شود، اظهار داشت: این پروژه یک مجموعه سخت افزاری و نرم افزاری است که در نهایت بتواند مجوز بین المللی خود را با قرار گرفتن بر خط حاصل کند و مورد استفاده در کشور قرار گیرد.
بازیار عنوان کرد: تاکنون در کشور از قطارهایی با سرعت بالای ۱۶۰ کیلومتر بر ساعت استفاده نشده و ما بر آن هستیم تا بتوانیم این قطار سریع السیر را با سرعت بالای ۳۵۰ کیلومتر بر ساعت راه اندازی کنیم.
وی با اشاره به اینکه برآورد اولیه بودجه ای برای اجرای این طرح ۱۳۵ میلیارد است، تاکید داشت: طرح ایجاد فناوری سامانه حمل و نقل سریع ریلی تا کنون با وجود اختصاص یک و نیم درصد بودجه توانسته ۸ درصد از کار خود را پیش ببرد.
وی در ادامه توضیح داد:از شش ماه گذشته به دلیل تغییر در بازنگری ها در حوزه های کلان و عدم تخصیص باقیمانده بودجه در پروژه سامانه حمل و نقل ریلی وقفه ایجاد شده است.
بازیار با بیان اینکه مدت زمان اجرایی پروژه پنج سال است، افزود: فعالیت اعضا در پروژه ایجاد فناوری سامانه حمل و نقل سریع ریلی در حدود یک سال و سه ماه، طبق برنامه پیش رفته است که در صورت بر طرف شدن تاخیر ها که شامل حمایت مالی و معنوی از سوی دولت و بهره برداران است،می تواند طبق برنامه، ساخت قطار سریع السیر ایرانی را برای تولیدانبوه پیش ببرد.
وی گفت:ما بنا داریم تمام مراحل ساخت قطعات قطار سریع السیرایرانی را در کشور انجام دهیم.
وی در خصوص بهره برداران قطار پرسرعت اظهار داشت: قطار راه آهن جمهوری اسلامی ایران، شرکت رجاء و خط های در اختیار دولت وابسته به شرکت راه و شهرسازی از بهره برداران قطار سریع السیر ایرانی هستند و همچنین بخش خصوصی نیز از این قطار بهره ببرد.
بازیار امنیت و آسودگی خاطر را از مزیت های قطار سریع السیر ایرانی دانست و اذعان داشت: قطار پرسرعت استاندارد باید بتواند در کاهش آلودگی، کاهش تصادفات به شهرهای کشور را به ارمغان بیاورد.
وی در انتقاد به اینکه قرار است در خط راه آهن اصفهان، تهران از قطار چینی استفاده شود، تاکید داشت: اخیرا پیش بینی شده که از کشور چین قطارهای پرسرعت خریداری کنیم ولی نظر ما بر این است که ما می توانیم قطار پر سرعت را در کشور خودمان تولید کنیم و به عنوان کشور سازنده قطار، آن را در اختیار کشورهای دیگر قرار دهیم.
به گزارش مهر، هدف اين پروژه دستيابی به توليد دانش فنی برای ايجاد و توسعه حمل و نقل ريلی سريع السير در کشور، طراحی خط و زيرساختهای ريلی، طراحی و ساخت ناوگان سريع السير ملی با سرعت بالای ۳۵۰ کيلومتر در ساعت، طراحی و نظارت بر اجرای خط پايلوت ۱۵۰کيلومتری است.
همچنین از منافع این پروژه می توان به توسعه حمل و نقل سريع در بين کلان شهرها و شهرکهای اقماری و نتيجتاً امکان خروج محل سکونت از کلان شهرها به شهرکهای اقماری، کاهش بيش از ۸۰درصد خسارات مالی و جانی حوادث در مقايسه با حمل و نقل جاده ای، صرفه جويی در زمان به جهت حمل کالا و مسافر، حمل مسافر معادل با حمل و نقل هوايی و حمل بار ۲۰۰درصد سريعتر از حمل و نقل جاده ای، کاهش اثرات مخرب زيست محيطی و آلودگی هوا و محيط زيست تا۵۰ درصد، صرفه جويی در انرژی که کاهش ميزان مصرف انرژی به ازای حمل و نقل بار و مسافر در هر کيلومتر بين (۳۰-۵۰) درصداست، اشاره کرد.