به گزارش نما به نقل از ایسنا، وزیر خارجه ایران در این تماسهای تلفنی بر لزوم فعالیت و تلاش این کشورها برای تسهیل و تسریع در ورود کمکهای انسانی به نوار غزه را یادآور شد و پیشنهاد همکاری سازمانهای هلال احمر جمهوری اسلامی ایران، قطر و ترکیه برای کمکرسانی فوری به فلسطینیان را مطرح کرد.
او همچنین تاکید کرد: علاوه بر کمکهای دارویی و انسانی به باریکه غزه، درخواستهای فلسطینیان از جمله آزادی اسراء و بهبود وضعیت معیشتی ساکنین این منطقه باید بهطور جدی مورد توجه قرار گیرد.
ظریف حمایت بیش از پیش این کشورها از گروههای مقاومت بهمنظور تحقق خواستههای مشروع مردم فلسطین و اقدام لازم برای جلوگیری از سوء استفاده رژیم صهیونیستی از شرایط کنونی را مورد تاکید قرار داد.
وزیران امور خارجه قطر و ترکیه در این گفتوگوهای تلفنی تحرکات و اقدامات دیپلماتیک خود در سطوح منطقهیی و بینالمللی برای توقف حملات رژیم صهیونیستی و آتش بس پایدار را تشریح کردند.
خالد العطیه و داود اوغلو همچنین بر ضرورت تداوم رایزنیها و مشورتها با ایران و سایر کشورهای موثر در منطقه برای حمایت از گروههای مقاومت و مردم فلسطین و تسریع در ارسال کمکهای انسانی و امداررسانی تاکید کردند.
در پی بحران اخیر و دور جدید حملات همه جانبه ارتش صهیونیستی به مردم بیدفاع و در محاصره غزه، دکتر روحانی، رییسجمهور در تماس تلفنی با رییسان کشورهای روسیه، اندونزی، چین، امیر کویت و نخستوزیر ترکیه، همچنین وزیر خارجه کشورمان با خالد مشعل، رییس دفتر سیاسی جنبش حماس، رمضان عبدالله دبیرکل جهاد اسلامی و وزیر خارجه مصر و لبنان پیرامون راههای کمک به مردم بیدفاع غزه و متوقف کردن جنایات و حملات رژیم صهیونیستی گفتوگوی تلفنی داشتند و همچنین با ارسال نامه به دبیران کل سازمان همکاری اسلامی، اتحادیه عرب و سازمان ملل لزوم حساسیت و اقدام فوری مجامع منطقهیی و بینالمللی نسبت به شرایط و اوضاع انسانی در غزه را مورد تاکید قرار داده است.
ظریف همچنین در مدت حضور در وین و در حاشیه مذاکرات هستهای با دبیرکل سازمان ملل، نمایندگان اتحادیه عرب، سازمان همکاری اسلامی، رییس کمیته دفاع از حقوق لاینفک مردم فلسطین و سفیران اردن و فلسطین در دفتر اروپایی سازمان ملل متحد گفتوگو و تحرک هرچه بیشتر جامعه جهانی برای افشای جنایات رژیم صهیونیستی و جلوگیری از وقوع نسلکشی و فاجعه انسانی در غزه را مورد تاکید قرار داده است.