قائم مقام دبیر كل ستاد مبارزه با مواد مخدر:

آماری از نوزادان معتاد در كشور وجود ندارد

قائم مقام دبیر كل ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به عدم وجود آمار نوزادان معتاد در كشور و شناسایی ۵۱ سایت فروش مواد مخدر از ادامه جمع‌آوری زنان معتاد خیابانی پایتخت خبر داد.

به گزارش نما به نقل از تسنیم، علیرضا جزینی در نخستین نشست خبری خود در سال ۹۳ با اشاره به آمار عملکرد ستاد مبارزه با مواد مخدر در ۴ ماهه ابتدایی سال امحای ۱۰۰ تن مواد مخدر در ۲۳ شهر کشور، بازدید سفرای مینی دوبلین (گروهی از کشورهای اروپایی ) از مرزهای شرقی و انجام ۶۹۴ عملیات درگیری مسلحانه را از اهم اقدامات انجام شده برشمرد و اظهار داشت: درگیری مسلحانه رخداده در ۴ ماهه ابتدایی امسال نسبت به گذشته ۳۸ درصد افزایش داشت که از این میان ۶ نفر از نیروهای انتظامی شهید و ۱۶ نفر مجروح شدند و این عملیات‌ها به هلاکت ۵۶ نفر اشرار انجامید.

وی ادامه داد: در این مدت ۸۷ کارگاه ساخت شیشه منهدم و ۱۷۵ تُن انواع مواد مخدر کشف شد که ۱۵ تُن از این مواد توسط سگ‌های موادیاب صورت پذیرفت.

جزینی بالاترین کشفیات انجام شده را با ۳۵ تن در استان کرمان عنوان و کمترین آن با ۵ کیلوگرم را در کیش دانست و افزود: در مدت زمان ۴ ماهه اخیر ۲ میلیون و ۴۶۵ هزار قرص و آمپول و ۳۷۰ قبضه اسلحه کشف شد که به ترتیب ۱۱ و ۴۷ درصد افزایش داشت. همچنین، ۹۴ هزار قاچاقچی مواد مخدر دستگیر و ۲۶ هزار معتاد متجاهر نیز دستگیر شدند که این موارد نیز با افزایش ۳۰ و ۸۶ درصدی همراه بود.

وی در ادامه این نشست به اقدامات انجام شده در حوزه پیشگیری از اعتیاد اشاره کرد و گفت: در مدت زمان ذکر شده بیش از ۲۵۱ هزار نفر تحت آموزش‌های پیشگیرانه در خانواده‌ها قرار گرفتند و همچنین، بیش از ۱۴۸ هزار نفر در محیط‌های آموزشی، ۵۸ هزار نفر در محیط‌های کاری و یک میلیون و ۲۶۴ هزار نفر در محله‌های مختلف کشور آموزش‌های پیشگیرانه از اعتیاد را فرا گرفتند.

جزینی اجرای ۳۹۰ ساعت برنامه رسانه‌ای و توزیع ۷۳۹ هزار بسته آموزشی را از دیگر اقدامات انجام شده برشمرد و تولید ۳۲ عنوان کتاب را از جمله اقدامات انجام شده در حوزه تحقیقات دانست.

قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر در ادامه از پذیرش بیش از ۴۲۰۰ معتاد در مراکز ماده ۱۶ و ۱۷ خبر داد و تعیین تعرفه‌های درمانی معتادان در جلسه شورای عالی بیمه را دیگر اقدام در این مدت عنوان کرد و افزود: علاوه بر این موارد مقرر شد تا ۱۰ درصد اعتبارات فرهنگی شهرداری‌های دارای بیش از جمعیت ۵۰۰ هزار نفر به موضوع پیشگیری از اعتیاد اختصاص یابد.

جزینی در ادامه این نشست به سوالات خبرنگاران حاضر پاسخ داد و در جواب پرسشی مبنی بر ایجاد کمیته زنان و خانواده در ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: این کمیته از سال گذشته کار خود را در ستاد مبارزه با مواد مخدر آغاز کرده است و فعالیت‌های خوبی را نیز انجام داده است.

وی در پاسخ به انتقاد یکی ازخبرنگاران مبنی بر به روز نبودن آمار تعداد معتادان کشور نیز خاطرنشان کرد: امسال طرح شناسایی جمعیت معتادان در دستور کار قرار دارد و آمارهای فعلی نیز مبتنی بر شیوع شناسی انجام شده توسط جهاد دانشگاهی در سال ۹۰ است و امیدواریم آمار دقیق معتادان تا پایان سال اعلام شود.

جزینی در پاسخ به این پرسش که برخی از استانهای کشور از داشتن مراکز ترک اعتیاد بانوان محرومند، گفت: در حال حاضر ما در برخی از مراکز استانها کمپ‌های ترک اعتیاد بانوان را دایر کرده‌ایم و در استان قم نیز با تخصیص بودجه مرکز ترک اعتیاد بانوان به زودی افتتاح می‌شود.

قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر دلیل توقف جمع‌آوری زنان معتاد خیابانی در پایتخت، با رد این ادعا افزود: جمع‌آوری زنان معتاد خیابانی متوقف نشده است، بلکه در طرح فعلی که از هفته پیش آغاز شد، مرحله اول به جمع‌آوری معتادان متجاهر مرد اختصاص دارد که نزدیک به ۲ هزار نفر از آنها جمع‌آوری شدند و در مرحله بعد نیز به جمع‌آوری معتادان متجاهر زن خواهیم پرداخت.

جزینی در ادامه از تعامل با مجلس شورای اسلامی برای اصلاح آئین دادرسی جدید نیز خبر داد.

رئیس جمهور در هیچ یک از جلسات ستاد مبارزه با مواد مخدر حضور نیافته است

وی در ادامه نشست خبری خود در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم که از تعداد حضور رئیس جمهور به عنوان رئیس ستاد مبارزه با مواد مخدر در این جلسات جویا شده بود، گفت: تاکنون وی در هیچ یک از جلسات این ستاد حضور نداشتند، ولی گزارش جلسه اخیر که به ریاست وزیر کشور برگزار شد به امضای رئیس جمهور رسید.

جزینی همچنین در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار تسنیم که از برنامه‌های ستاد برای نوزادان معتاد و آمار تعداد این نوزادان پرسید، افزود: متاسفانه آماری از نوزادان معتاد ندارم و تاکنون نیز هیچ مطالعه‌ای برای شناسایی نوزادان معتاد انجام نشده است.

وی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار تسنیم مبنی بر عدم همکاری وزارت آموزش و پرورش با ستاد مبارزه با مواد مخدر برای درمان و اخراج دانش‌آموزان معتاد بیان کرد: مسئولان وزارت آموزش و پرورش مدعی هستند که دانش آموزان معتاد را اخراج نمی‌کنند ولی اگر مصداقی از اخراج دانش‌آموزان معتاد به ما معرفی شود این موضوع را پیگیری خواهیم کرد.

جزینی ادامه داد: البته در سال گذشته ما فقط موفق به پوشش آموزش‌های پیشگیرانه در ۸ درصد از مراکز آموزشی وزارت آموزش و پرروش شدیم که این میزان به هیچ وجه کافی نیست و به دنبال آن هستیم تا با همکاری UNODC آموزش‌های پیشگیرانه را از سطح مهدهای کودک آغاز کنیم.

وی در ادامه در پاسخ به پرسش خبرنگاری مبنی بر برنامه‌های ستاد برای برخورد با سایت‌های فعال در توزیع مواد مخدر گفت: تاکنون ۵۱ سایت اینترنتی فعال در حوزه توزیع و آموزش ساخت مواد مخدر شناسایی شدند که ما آنها را به پلیس فتا معرفی کرده‌ایم.

قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر در بخش دیگری از این نشست در پاسخ به سوال خبرنگاری که عنوان کرد سن اعتیاد تک رقمی شده است، گفت: تک رقمی شدن سن اعتیاد یک حد علمی نیست و ما زمانی می‌توانیم این ادعا را قبول کنیم که شیوع‌ شناسی ؟؟؟

ما در حوزه دانش‌آموزی به پایان برسد ولی در حال حاضر سن اعتیاد از ۱۵ سال به بالاست.

جزینی در ادامه با اشاره به تنوع مواد روانگردان با منشاء آمفتامین و متا آمفتامین از تنوع بیش از یک میلیون نوع مواد در آمریکا خبر داد.

وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه چه میزان از مرگ و میر معتادان به دلیل ناخالصی مواد مصرفی آنها خاطرنشان کرد: اخیرا مذاکراتی با پزشکی قانونی انجام داده‌ایم تا این سازمان علت مرگ معتادان را به صورت دقیق و مستند به ما ارائه دهد، ولی در مجموع "اوردوز" بیشترین علت مرگ معتادان است که باعث شده است، هر سه ساعت یک نفر جان خود را از دست دهد.

۱۳۹۳/۵/۱۴

اخبار مرتبط