به گزارش فارس، این شبکه خبری در گزارشی نوشت: "جیمز کلپر"، مدیر اطلاعات ملی آمریکا گفته است که القاعده در حال همکاری با شبهنظامیان سوری مخالف با دولت این کشور است و در همین حال واشنگتن نیز به دنبال افزایش حمایت از شورشیان است.
بنابراین گزارش، یک روزنامهنگار به راشاتودی در این خصوص میگوید: به طور مثال، القاعده فکر میکند که میتواند در حال حاضر با ایالات متحده یا هر قدرت سکولار ائتلاف ایجاد کند اما در نهایت قدرت را در دست بگیرد. آمریکاییها نیز از سوی دیگر معتقدند که میتوانند موقتا از القاعده استفاده کنند تا از دست رژیم سوریه خلاص شوند و در نهایت به نوعی نیز القاعده را از سر باز کنند. به این ترتیب، آمریکا و القاعده متاسفانه در یک جبهه مشغول به کارند.
این روزنامهنگار با اشاره به اهمیت نحوه تصمیمسازی در واشنگتن، میگوید: "برخی واقعا به این واقعیت توجه نمیکنند که پس از بشار اسد در سوریه چه اتفاقی میافتد؟ برخی فقط فکر میکنند که باید رژیم سوریه را تنبیه کنند چرا که در سال 1982 و در زمان حمله حزبالله به نیورهای آمریکایی در لبنان، از حزبالله حمایت کرده است.
یک روزنامهنگار دیگر بهنام "دون دبای"، بر این باور است که آمریکا در لیبی نیز با القاعده متحد شده است. وی تصریح میکند: "اولا، ایالات متحده مدتهاست که در لیبی همگام القاعده است. ثانیا، اگر به تاریخچه القاعده نظری بیفکنید، این گروه متحد آمریکا در افغانستان در نبرد با اتحاد شوروی در دهه 70 میلادی بوده است."
به گفته وی، بحث بر سر آن نیست که این اتحاد رخ میدهد یا خیر؟ بلکه اتحاد مزبور رخ داده است. "آمال وحدان"، تحلیلگر مسائل سیاسی نیز القاعده را به جمعآوری نیرو از کشورهای مختلف و اعزام آنان به سوریه متهم کرده است.
"جیسون دیتز"، سردبیر آنتیوار نیز بر این باور است که دخالت نظامی در سوریه به همان فاجعهای میانجامد که در لیبی رخ داد. به اعتقاد وی بسیاری از کشورهای از جمله کشورهای عربی تنها به دنبال بهانهای برای دخالت در سوریه هستند. این دخالت میتواند به قدرت گرفتن القاعده در سوریه بینجامد. دخالت در سوریه به ایجاد پایگاههای قدرتی در این کشور میانجامد که تا پیش از این وجود نداشته است.
دیتز هم بر این باور است که قدرت سیاسی حاکم بر واشنگتن از هر فرصتی برای دخالت در سوریه استفاده میکند و این در حالی است که نه افکار عمومی از این کار حمایت میکنند و نه نتایج مناسبی بر چنین کاری مترتب است.
سوریه یازده ماه است که درگیر بحران داخلی است. دولت سوریه، گروههای شبهنظامی مسلح را عامل بیثباتی در این کشور میداند. روسیه و چین حامی موضع دولت سوریه هستند. در عین حال غرب و اعراب، دولت سوریه را به سرکوب مخالفان متهم میکنند.