به گزارش نما به نقل از قدس آنلاین، برنامه نود این هفته بیشتر به بررسی مواد حقوقی اساسنامه فدراسیون گذشت.
داوری:
کارشناس داوری این برنامه، محمد فنایی بود. او اعتقاد داشت در بازی راه آهن و فولاد، یک پنالتی باید برای راه آهن گرفته میشد و در بازی پدیده و صبا هم باید یک پنالتی به سود صبا اعلام می شد.
درباره بازی سپاهان و استقلال، فنایی اعتقاد داشت پنالتی سپاهان صحیح بوده است.
این کارشناس داوری درباره دیدار استقلال خوزستان و نفت تهران هم معتقد بود یک پنالتی باید به سود شاگردان منصوریان اعلام میشد. وی همچنین در بازی سایپا و گسترش فولاد، اعتقاد داشت باید پنالتی به سود سایپا گرفته میشد.
تخلف کفاشیان؟!
در بخش اعظم این برنامه، با حضور نصیرزاده، براتی(تلفنی) و عظیم زاده درباره اساسنامه تنظیم شده فدراسیون فوتبال، بحثهای جدیای مطرح شد. به عنوان پیش درآمد این بحث، کلیپی پخش شد که در آن انتقادهای دایی به نصیرزاده به عنوان اینکه وی یک حقوقدان نیست مطرح شد. در این کلیپ اشاره شد که طبق گفتههای نبی، آیین نامه انضباطی فعلی در مجمع فدراسیون به تصویب نرسیده است و به این ترتیب قابلیت اجرایی ندارد.
در ادامه این بحث مطرح شد که طبق نظر فیفا باید روسای کمیتههای اخلاق، انضباطی و استیناف از سوی مجمع عمومی انتخاب شوند که این اتفاق در ایران رخ نداده و کفاشیان شخصا این روسا را انتخاب کرده است.
در بخش دیگری از این کلیپ به این مسئله اشاره شد که چطور اساسنامهای که ایران مدعی است در پاییز 90 آن را ثبت کرده است و مورد تایید فیفا قرار گرفته، تاکنون منتشر نشده است؟ این درحالیست که در این اصلاحیه، نواب رئیس فدراسیون فوتبال از این به بعد از سوی رئیس این فدراسیون انتخاب می شوند. در انتهای این بخش درباره این ماجرا صحبت شد که نواب کفاشیان در دو سال و نیم گذشته غیر قانونی بوده اند چراکه اساسنامه فدراسیون در این باره هیچگاه به تصویب مجمع نرسیده و از سویی دیگر بر اساس مسئله غیرقانونی، انتصاباتی شکل گرفته و در پایان اینکه این مسئله هیچگاه از سوی فیفا هم تایید نشده است.
پس از پایان کلیپ، نصیرزاده در دفاع از خودش گفت: طبق قانون تنها کسی که باید در کمیته اخلاق و انضباطی کار کند، تحصیلاتش باید حقوق باشد و این ایراد دایی به من وارد نیست. خود شما (خطاب به فردوسی پور)، مهندسی صنایع خوانده اید اما بهترین مجری تلویزیون هستید. آیا صحیح است که یکی بگوید که بهتر است شما هنر می خواندید؟
در ادامه احمد براتی به عنوان کارشناس حقوقی فوتبال روی خط آمد و گفت: شما فیفا و یوفا را ببینید و با ما مقایسه کنید. آیا نصیرزاده می پذیرد که رئیس کمیته پزشکی فردی جز یک پزشک باشد؟ این مسئله در دنیا ارائه شده است و به نظرم اینها جز بدیهیات است و در اینجا بحث کردن بی فایده است. برای من عجیب است که آقای نصیرزاده میگویند هیچ کجا حقوق ورزشی تدریس نمیشود. اتفاقا در جاهای زیادی این واحد را تدریس میکنند. ما اسناد بالادستی داریم که از آنها در وضع قوانین استفاده میکنیم. اصل 5 فیفا را ببینید. هیچ شرطی برای بحث حقوقی ندارد.
این بحث با وجود کشیده شدنش به مسائل مختلف حقوقی و اختیارات رئیس فدراسیون فوتبال به نتیجه خاصی نرسید و کشمکشهای عظیمزاده و نصیرزاده جالب بود و البته فردوسیپور هم در پایان اعتراف کرد که این بحث تا دو برنامه دیگر هم به نتیجه نمیرسد.
حاشیهها:
- در ابتدای این برنامه کلیپی از مهدی نفر، خبرنگار تازه درگذشته پخش شد.
- در بخش تقویم 90، مصاحبه ای از اسماعیل هلالی بازیکن سابق پرسپولیس پخش شد. ظاهرا اولین کسی که روی خط نخستین برنامه 90 رفته، این بازیکن بوده است.
- خشکی زاینده رود از نکاتی بود که به آن در حاشیه دیدار سپاهان و استقلال اشاره شد.
- شماتیک آموزش داوری فنایی و فردوسی پور از جالبترین قسمتهای این برنامه بود. فنایی در چند صحنه از جایش بلند شد و تلاش کرد به صورت عملی صحنههای خطا را بازسازی کند، هرچند که مجری 90 چندان به صحت پنالتی سپاهان اطمینان نداشت.
- در بخشی از این برنامه میان نصیرزاده و براتی بحث شدیدی درباره رئیس کمیته حقوقی فیفا در گرفت که هر یک از طرفین مدعی بودند، طرف مقابل درباره نام این فرد اشتباه میکند که در نهایت مشخص شد حق با براتی بوده است.