به گزارش نما به نقل از ایسنا،رئیسی در شورای بهداشت استان افزود: در حال حاضر کمتر از ۲۰۰ نفر در استان به بیماری مالاریا مبتلا هستند.
وی ادامه افزود: دولت برنامهریزی کرده تا افق ۱۴۰۰ بیماری مالاریا را از سطح کشور ریشهکن کند.
مدیر کنترل بیماری مالاریای کشور گفت: سیستان و بلوچستان و کرمان استانهایی هستند که احتمال ابتلا به مالاریا در آن زیاد است.
رئیسی خاطرنشان کرد: بیشتر مبتلایان از خارج کشور به سیستان و بلوچستان ورود پیدا کرده و مردم استان را مبتلا میکنند.
وی تصریح کرد: سالانه یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر در کشور پاکستان به این بیماری مبتلا میشوند.
رئیسی گفت: به دلیل اینکه چرخه انتقال مالاریا از سه جزء انگل مالاریا، انسان و پشه آنوفل ناقل و تحت تاثیر شرایط محیطی تشکیل شده است اقدامات پیشگیری میتواند برعلیه هرکدام از این اجزاء انجام پذیرد و قطع این زنجیره در هر قسمت مانع انتقال مالاریا میشود.
وی خاطرنشان کرد: بکار بردن روشهای حفاظت فردی در جلوگیری از ابتلا به مالاریا موضوع مهمی است که میتوان با آموزش این روشها به جامعه از ابتلاء آنان به مالاریا پیشگیری کرد.
مدیر کنترل بیماری مالاریای کشور گفت: یکی از مهمترین اقدامات کنترل مالاریا، مبارزه با پشههای آنوفل است که در کوتاهترین زمان ممکن بیشترین عواید را به بیشترین افراد در یک جامعه ارائه میکند. بر طبق استراتژی ملی کنترل مالاریا، کنترل ناقلین در اولویت دوم قرار میگیرد و کنترل پشههای ناقل به مراحل بالغ و نابالغ آنها هدایت میشود.
وی گفت: مبارزه با پشهها به دو بخش، مبارزه با لارو پشهها و مبارزه با پشه بالغ تقسیم میشود.
رئیسی افزود: شایعترین و معمولترین روش انتقال مالاریا از طریق گزش پشههای آنوفل ماده است. این پشه برای باروری تخمهای خود ناگزیر به خونخواری شبانه است، و ممکن است از یک فرد آلوده به مالاریا خونخواری کند.
آخرین وضعیت ابتلا به مالاریا در كشور
مدیر كنترل بیماری مالاریای كشور گفت: آمار مبتلایان به مالاریا در سیستان و بلوچستان كاهش ۸۰ درصدی داشته است.
۱۳۹۳/۶/۲۷