به گزارش نما ، سلامانه نوشت: اين که تقويم، روزهاي شهريورماه را نشان مي دهد اما من احساس سرما مي کنم، ته گلويم مي خارد و عطسه و آبريزش بيني دارم. نمي دانم که سرما خورده ام يا نه، راستش حوصله سرماخوردگي ندارم، دوست ندارم هنوز پاييز نيامده سرما بخورم.با خانم دکترفهميه نبي، متخصص گياهان دارويي گفت وگو کردم. او معتقد است، با شروع سرما، به لحاظ اقليمي فصل پاييز شروع شده است هرچند تقويم آن را نشان ندهد. وي درباره پيشگيري از حساسيت، سرماخوردگي و تقويت سيستم ايمني بدن توصيه هايي دارد که خواندني است. فصل پاييز با سردي و خشکي همراه است و با ويژگي هاي مزاج سودا و غلبه سودا همخواني دارد، کساني که طبعشان سوداوي است، در اين فصل بايد مراقبت هاي غذايي و دارويي داشته باشند
به طور معمول حجامت در اول فصل تجويز مي شود زيرا خون فاسد و رسوبات بدن، غليان مي کند و زمان خوبي است براي زدودن رسوبات. بنابراين فصل پاييز، فصل سم زدايي و تصفيه رسوبات است. خوانندگان محترم بايد به اين نکته توجه ويژه داشته باشند زيرا اگر مراقبت هاي لازم در اين فصل را انجام ندهند، در فصل زمستان دچار بيماري مي شوند. غلبه سودا يا غلبه سردي باعث شروع حساسيت هاي فصلي مي شود. در اين فصل که همزمان با شروع سال تحصيلي است، اگر کودکان درگير بيماري شوند قطعا تمرکز کافي نخواهند داشت و مصرف داروهاي ضدحساسيت نيز عوارض خود را دارد. چنين کودکاني صبح خواب آلوده به مدرسه مي روند و اين عوامل باعث مي شود دچار افت تحصيلي شوند. اگر سرماخوردگي پاييزي طولاني شود تا پايان زمستان همراهشان خواهد بود. بسياري از غذاها و دمنوش هاي گياهي براي پيشگيري از اين موارد به ما کمک مي کند. بيستم شهريور به بعد زمان خوبي براي شروع تقويت ايمني بدن است. در فصل تابستان به دليل گرمي، از شربت ها و دمنوش هاي خنک استفاده مي کرديم اما با شروع فصل پاييز بايد اين نوشيدني ها تغيير کند به ويژه از غروب آفتاب به بعد بايد مصرف سردي ها را کاهش داد. حتي از شير، دوغ و ماست به همراه گرمي استفاده کنيم و يا از غروب آفتاب به بعد مصرف نکنيم زيرا در غير اين صورت باعث غلبه بيشتر سودا همراه با آبريزش بيني، خارش حلق و عطسه مي شود، اين علامت ها فرد را مجبور به مصرف آنتي هيستامين مي کند و بالطبع دچار عوارض آن خواهد شد.
پيشنهاد اول:
اصلاح روش هاي غذايي؛
از غذاهاي پرادويه، تند و تيز، نوشيدني هاي سرد و يخ استفاده نکنيد.
پيشنهاد دوم:
تقويت سيستم ايمني و درمان کم خوني؛
حتي اگر دچار سرماخوردگي و حساسيت فصلي نشده ايد بهتر است به مدت ۲۰روز شروع به تقويت سيستم ايمني بدن کنيد. در اين زمينه نياز به مصرف داروي خاصي نيست. مصرف دمنوش هايي که تعداد گلبول هاي سفيد را افزايش دهد و سطح ايمني سيستم بدن را تقويت کند، کافي است. همان طور که مي دانيد، در شروع فصل پاييز با ورود آنفلوآنزاهاي جديد مواجه هستيم بنابراين بهتر است قبل از اين که اين بيماري ما را درگير کند، سيستم ايمني بدن را تقويت کنيم. در شرايط سردي هوا امکان ابتلا به آنفلوآنزاهاي مختلف وجود دارد؛ بنابراين بايد براي تقويت سيستم ايمني بدن برنامه غذايي مناسبي داشته باشيم. يکي از مواد غذايي مناسب در اين زمينه، عناب است. حتما به جاي تنقلات، عناب در اختيار کودکان بگذاريد اين ميوه علاوه بر تقويت سيستم ايمني مانع از خشکي پوست مي شود. خانم هاي شيرده حتما از اين ميوه استفاده کنند تا از طريق خون مادر وارد بدن جنين و تقويت وي شود. دمنوش هاي حاوي آويشن، مرزنجوش، پرسياوشان، ختمي سفيد و ناخنک نيز باعث تقويت سيستم ايمني مي شود و سطح گلبول هاي سفيد را افزايش مي دهد و بدن را در برابر ورود ميکروارگانيسم هاي جديد مقاوم مي کند.
تهيه پودر مخصوص اين فصل
اين پودر حاوي شقاقل، جوانه ها و جوي دوسر است.مي توان جوانه ها (گندم، يونجه و ...) را با جوي دوسر و شقاقل آسياب کرد و همراه ماست يا غذا مصرف کرد. اگر هفته اي ۳بار از اين پودر استفاده کنيد کمتر دچار بيماري و حساسيت فصلي، آبريزش بيني، رخوت و سستي خواهيد شد اين پودر خون ساز هم است. مصرف تره، تربچه و شلغم در اين فصل بسيار ضروري است.
روزانه از سبزي تره، مقداري تربچه و شلغم استفاده کنيد تا سيستم ايمني شما مقاوم تر شود. دمنوش بابونه و دارچين نيز بسيار مفيد است؛ سازمان بهداشت جهاني بر خواص اين دمنوش از جمله اکسيژن رساني بيشتر به اندام هاي تنفسي، بهبود آسم و تنگي نفس تأکيد مي کند؛ به ويژه براي کودکاني که به مدرسه مي روند و به دليل حضور افراد زياد در يک محيط در معرض ابتلا به بيماري قرار دارند و ممکن است باعث انتقال بيماري از مدرسه به خانه شوند، بسيار مفيد است. مرباي شقاقل، بهارنارنج و خلال نارنج نيز علاوه بر تقويت سيستم ايمني قدرت بهره وري ذهن را افزايش مي دهد. تخم شنبليله را در حرارت ملايم تفت دهيد و سپس آسياب کنيد و در کنار ادويه هاي ديگر نصف قاشق چاي خوري از آن را در غذا استفاده کنيد تا غلبه سودا رفع شود.
نسخه های پاییزی طب سنتی
حتی اگر دچار سرماخوردگی و حساسیت فصلی نشده اید بهتر است به مدت ۲۰روز شروع به تقویت سیستم ایمنی بدن كنید. در این زمینه نیاز به مصرف داروی خاصی نیست. مصرف دمنوش هایی كه تعداد گلبول های سفید را افزایش دهد و سطح ایمنی سیستم بدن را تقویت كند، كافی است.
۱۳۹۳/۶/۲۷