نسخه چاپی

بازتاب دیدار وزرای خارجه ایران و امریكا در سایت های فارسی زبان

عکس خبري -بازتاب ديدار وزراي خارجه ايران و امريکا در سايت هاي فارسي زبان

وزرای خارجه دو كشور توافق كردند كه در صورت نیاز در جریان این هفته بار دیگر در نیویورك باز هم دیدار كنند.

به گزارش نما به نقل از جام نیوز، خبر دیدار وزرای خارجه ایران و آمریکا در نیویورک در رسانه های خبری امروز دنیا بازتاب گسترده ای به همراه داشت.


سایت های فارسی زبان وابسته به دولت های غربی نیز به پوشش این خبر پرداختند:



سایت بی بی سی فارسی (BBCPERSIAN):


محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران و جان کری وزیر خارجه آمریکا در حاشیه نشست ایران با گروه پنج به علاوه یک برای حل اختلافات بر سر برنامه اتمی ایران دیدار کرده اند.





ملاقات یکشنبه بعد از ظهر وزرای خارجه دو کشور در سومین روز از تازه ترین دور مذاکرات میان ایران و گروه پنج به علاوه یک - آمریکا، روسیه، چین، بریتانیا، فرانسه و آلمان - انجام می شود.





یک مقام بلندپایه وزارت خارجه آمریکا گفت که دو مقام برای بیش از یک ساعت در هتل والدورف استوریا ملاقات کردند.





او گفت که این دیدار ابتدا فقط با حضور دو وزیر خارجه انجام شد و بعدا ویلیام برنز و وندی شرمن معاونان وزارت خارجه آمریکا و عباس عراقچی و مجید تخت روانچی معاون وزارت خارجه ایران به آنها پیوستند.





این مقام که نخواست نامش فاش شود گفت:‌ "آنها مدتی را صرف مرور وضعیت مذاکرات پنج به علاوه یک درباره برنامه اتمی ایران کردند. آنها هم درباره پیشرفت های که به دست آمده و هم درباره کاری که هنوز باید انجام شود حرف زدند."





به گفته او جان کری اشاره کرد که هفته جاری فرصتی برای پیشرفت بیشتر است و تاکید کرد که هدف آنها همین است.





وزرای خارجه دو کشور توافق کردند که در صورت نیاز در جریان این هفته بار دیگر در نیویورک باز هم دیدار کنند.





این گفتگوها اکنون بیش از هر چیز بر حل اختلاف بر سر شمار نهایی سانتریفوژهایی که ایران می تواند حفظ کند متمرکز است.





عباس عراقچی معاون وزیر خارجه ایران و از مذاکره کنندگان ارشد اتمی یک روز پیشتر به بی بی سی فارسی گفت که در مجموع فضای بسیار خوبی بر مذاکرات حاکم است.





آقای عراقچی گفته "اختلافاتمان در موضوعات وجود دارد ولی هم فضا فضای خوب و سازنده ای است هم اراده و جدیت لازم در همه طرف ها و جود دارد و این به طبع یک امیدواری ایجاد می کند که بشود بحث ها را پیش برد اما این که در محتوی بحث ها بتوانیم پیشرفت داشته باشیم منوط به این است که مذاکرات چگونه پیش برود و خواسته های طرفین چگونه تامین شود."





وزیر امور خارجه ایران درباره تمدید مهلت مذاکرات که سوم آذر (۲۴ نوامبر) است گفته "نمی گویم که ۲۴ نوامبر روز قیامت است، حرف من این است که باید تمامی انرژی خود را صرف حصول توافق تا آن روز کنیم."





دو طرف نوامبر گذشته یک توافق اولیه موسوم به طرح عمل مشترک را در ژنو امضا کردند تا ظرف شش به ماه توافق نهایی برسند. آن دوره شش ماهه اکنون تمدید شده که نوامبر پایان خواهد یافت.





میزان غنی سازی اورانیوم، تعداد سانتریفوژهای ایران، فعالیت راکتور آب سنگین اراک و آینده کارخانه غنی سازی اورانیوم فردو و همچنین شیوه و زمان لغو تحریم از جمله موضوعات مورد اختلاف است.









سایت رادیو فردا (RADIOFARDA):





گزارش ها حاکی است که محمد جواد ظريف، وزير امور خارجه ايران، و جان کری، وزير امور خارجه آمريکا روز یکشنبه ۳۰ شهریور در نيويورک ديدار کرده اند.





به گزارش خبرگزاری آسوشيتدپرس انتظار می رود، محور اصلی مذاکرات بر سر اختلافات در خصوص برنامه هسته ای ايران باشد. اين ديدار در پايان سومين روز از مذاکرات کارشناسی بين هيات مذاکره کنندگان ايران و اعضای گروه ۱+۵ انجام شده است.





اين دور از مذاکرات هسته‌ای ايران و گروه کشورهای ۱+۵ از جمعه گذشته، بيست و هشتم شهريور، در نيويورک آغاز شده است.





مذاکرات ايران و آمريکا، بريتانيا، فرانسه، چين، روسيه و آلمان،‌ اعضای گروه ۱+۵، طی ماههای اخير بر سر مسايلي چون تعيين ظرفيت غنی سازی ايران با بن بست روبه رو شده است.





در حالی محمد جواد ظريف و جان کری در نيويورک ديدار کرده اند که خبرگزاری رويترز روز يکشنبه از طرح احتمالی برای توافق بين ايران و امريکا بر سر مساله هسته ای و مبارزه با گروه خلافت اسلامی [تروریست های داعش] خبر داد.





وزير خارجه ايران در مصاحبه‌ای در آمريکا گفته است «اگر باراک اوباما وعده‌ای بدهد، ايران قول او را می‌پذيرد و محترم می‌شمارد»





براساس گزارش نيويورک تايمز و آسوشيتدپرس، آمريکا پيشنهاد کرده اتصال‌های ميان آبشارهای سانتريفيوژهای ايران قطع شود و اورانيوم غنی شده به آنها تزريق نگردد تا هم غرب بتواند بگويد که فاصله زمانی ايران تا دستيابی احتمالی به بمب اتمی ايران را طولانی‌تر کرده و هم ايران بتواند بگويد که ۱۹ هزار سانتريفيوژ خود را حفظ کرده است.





آيت الله خامنه‌ای با کاهش شمار سانتريفيوژهای ايران در مذاکرات هسته‌ای مخالفت کرده و از اين‌رو، طرحی که نيويورک تايمز آن را منتشر کرده است، می‌تواند اين درخواست را نيز برآورده کند.










سایت رادیو فردا در خبر دیگر نوشت:





خبرگزاری‌ها از قول یک مقام دولتی ایالات متحده می‌گویند که جان کری، وزیر خارجه آن کشور، در دیداری که با محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران، در نیویورک داشته است، مستقیما موضوع تهدیدهای ناشی از گروه حکومت اسلامی را به میان آورده است.





خبرگزاری فرانسه از قول یک مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا نقل کرده است که در این دیدار که بیش از یک ساعت به طول انجامیده آقای کری گفته است که ایران، در حالی که آمریکا در پی ایجاد یک ائتلاف بین‌المللی علیه جهادیون است، در حل بحران عراق نقشی برای ایفا کردن دارد.





خبرگزاری آسوشیتدپرس نیز از قول مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا گفته است آنها در کنار مذاکرات اتمی، در مورد تهدیدهای ناشی از «داعش» (حکومت اسلامی) گفت‌وگو کرده‌اند.





به گفته این خبرگزاری، افراطیون سنی‌مذهب برای هر دو کشور «دشمن مشترک» به شمار می‌روند، اما بی‌اعتمادی ریشه‌دار در گذشته، سبب شده که آنها، عیان و عمومی، دوشادوش یکدیگر علیه این گروه مبارزه نکنند.





با این همه هر دو کشور مشخصا از نیروهای دولتی و پیش‌مرگه‌های کرد که در حال انجام نبردهای زمینی علیه «حکومت اسلامی» هستند، حمایت کرده‌اند؛ آمریکا دست به حملاتی هوایی علیه مواضع و ادوات این گروه در عراق زده و ایران نیز، بنا بر گزارش‌ها، در برنامه‌ریزی حملات، به نیروهای هوادار دولت کمک کرده و تسلیحات در اختیار آنها گذاشته است.





هفته گذشته آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر ایران، گفته بود سفیر آمریکا در بغداد از همتای ایرانی خود خواسته بود که دو کشور جلسه‌ای برای گفت‌وگو و هماهنگی علیه «حکومت اسلامی» داشته باشند. اما او افزوده بود «برخی مسئولان هم با این جلسه مخالفتی نداشتند، اما من مخالفت کردم و گفتم که در این قضیه ما با آمریکایی‌ها همراهی نمی‌کنیم زیرا آنها نیت و دست آلوده‌ای دارند»





هر دو کشور پیشتر همکاری با یکدیگر را علیه افراطیونی که بخش‌هایی از سوریه و عراق را در کنترل گرفته‌اند، رد کرده‌اند.





جان کری، وزیر خارجه آمریکا، حضور ایران در نشست ائتلاف علیه گروه حکومت اسلامی در پاریس را نامناسب دانسته بود. ایران در آن نشست حضور نداشت.





اما او روز جمعه در جلسه شورای امنیت سازمان ملل گفت ایران هم می‌تواند در اقدام جهانی علیه «داعش» (حکومت اسلامی) نقش داشته باشد.











سایت صدای آمریکا (VOA):





جان کری، وزیر امورخارجه آمریکا دیداری کم سابقه با محمد جواد ظریف، وزیر امورخارجه ایران روز یکشنبه در نیویورک داشت.




آقای کری گفت در مذاکرات اتمی با ایران فرصتی برای پیشرفت وجود دارد. جان کری با محمد جواد ظریف در یک هتل شهر نیویورک بیش از یک ساعت گفتگو کرد.



هر دو وزیر امورخارجه برای حضور در مجمع عمومی سازمان ملل متحد به نیویورک رفته اند.



یک مقام آمریکایی گفت جان کری در جریان مذاکرات اتمی با ایران در این هفته، در صورت نیاز بار دیگر با آقای ظریف دیدار و گفتگو می کند.

۱۳۹۳/۶/۳۱

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...