به گزارش نما به نقل از خبرگزاری قوه قضاییه، سید مهدی سجادی نیری با اشاره به تعطیلی تدریجی گرمابههای استان تهران طی 15 سال گذشته اعلام کرد: تعداد گرمابه های تهران طی 15 سال از یک هزار گرمابه به 125 گرمابه تنزل یافته است.
او محل استقرار گرمابه های تهران را در منطقه جنوب تهران و منطقه بازار اعلام کرد و گفت: در منطقه غرب و شرق تهران هم تعدادی گرمابه وجود دارد که میزان تقاضا از آن ها در مقایسه با منطقه جنوب کشور بسیار کمتر است.
رئیس اتحادیه گرمابه داران و سونا، در ادامه بیشترین متقاضیان استفاده از گرمابه های تهران اقشار آسیب پذیر جامعه اعلام کرد و گفت: هم اکنون کارگران ساختمانی، و کارگران فعال در میادین میوه و تره بار بیشترین متقاضیان استفاده از گرمابه در تهران هستند.
او با بیان این که گرمابه شیک و به روز وجود ندارد ادامه داد:به طور کل می توان گفت از 20 سال گذشته گرمابه جدیدی ساخته نشده است. راه اندازی گرمابه در شرایط فعلی توجیه اقتصادی ندارد و نمیتوان فقط بنا بر هوس مردم که شاید زمانی به گرمابه بروند مجموعهای دایر کرد.
سجادی نیری همچنین از تمام شدن نسل دلاک و کارگر گرمابه خبر داد و ادامه داد: حمامهای سنتی ایران در ترکیه ساخته شده و به نام ترکیه ثبت شدهاند و از طریق تبلیغات دراین رابطه جذب گردشگر و درآمدزایی میکنند.
او با اشاره به اینکه واحدهای سونا در تهران تجمیع شدهاند اعلام کرد: حدود یک سال و نیم گذشته رسته ماساژ به این اتحادیه اضافه شده تا به طور قانونی و طبق ضوابط ساماندهی شود و می توان گفت حجم اعظم واحدهای ماساژ که به طور مجزا و زیر نظر هتلها و استخرها فعالیت می کنند مجوز قانونی برای فعالیت ندارند.
نرخ حمام در گرمابههای تهران
رئیس اتحادیه گرمابهداران و سونا نرخ استفاده از گرمابههای تهران را ساعتی پنج هزار تومان اعلام كرد: نرخ گرمابههای تهران پس از هدفمندی یارانهها از متری مكعب 25 تومان طی سه سال اخیر از 700 تومان به رقم فعلی افزایش یافته است.
۱۳۹۳/۶/۳۱