نسخه چاپی

محكومیت اعمال تحریم‌ علیه ایران توسط وزرای خارجه گروه ۷۷ و چین

وزرای امور خارجه گروه ۷۷ و چین همچنین در این اعلامیه برای اولین بار، به صراحت اعمال تحریم‌های اقتصادی یكجانبه علیه جمهوری اسلامی ایران را غیرقابل قبول دانستند.

به گزارش نما به نقل از باشگاه خبرنگاران، بیست و هشتمین نشست وزرای امور خارجه گروه ۷۷ و چین، روز جمعه ۴ مهر ۱۳۹۳ در حاشیه شصت و نهمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک تشکیل گردید.

در انتهای این نشست که به ریاست خوزه آنتونیو زامورا گوتیرز، وزیر محیط زیست دولت بولیوی، به عنوان رئیس سال ۲۰۱۴ این گروه، برگزار شد، اعلامیه وزرای گروه ۷۷ و چین با اجماع و حمایت عمومی به تصویب رسید.

اعلامیه مصوب گروه ۷۷ و چین، به عنوان بزرگ‌ترین گروهبندی موجود در سازمان ملل متحد با ۱۳۳ کشور عضو، شامل ۸۹ بند در زمینه‌های مختلف اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی می‌باشد.

در بندهای ۴۷ و ۵۰ این اعلامیه که به پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران ارائه گردید وزرای امور خارجه هرگونه اعمال قوانین و مقررات فرامرزی و اقدامات یکجانبه اجباری به هر شکل، اعم از تحریم‌های یکجانبه را علیه کشورهای در حال توسعه قویا رد کردند و بر لزوم رفع سریع همه آن‌ها تأکید داشتند.

وزرای امور خارجه گروه ۷۷ و چین همچنین در این اعلامیه برای اولین بار، به صراحت اعمال تحریم‌های اقتصادی یکجانبه علیه جمهوری اسلامی ایران را غیر قابل قبول دانستند.

در این رابطه، گروه ۷۷ و چین اعلام داشت که این تحریم‌ها تأثیر منفی بر توسعه و شکوفایی مردم ایران دارد و خواهان برداشتن سریع این تحریم‌ها گردید.

در این اعلامیه همچنین آمده است که این نوع اقدامات نه تنها موجب تضعیف قواعد مندرج در منشور ملل متحد و حقوق بین الملل می‌گردد، بلکه تا حد بسیار زیادی بر آزادی تجارت و سرمایه گذاری تأثیر منفی می‌گذارد.

بر این اساس، وزرای گروه ۷۷ و چین از جامعه بین المللی خواستند تا فورا اقدامات مؤثری را برای توقف استفاده از این تحریم‌های اقتصادی اجباری یک جانبه علیه کشورهای درحال توسعه اتخاذ نمایند.

لازم به ذکر است که در این اعلامیه، که هر ساله در انتهای نشست وزرای امور خارجه این گروه در حاشیه نشست مجمع عمومی صادر می‌شود، بندهای جداگانه‌ای نیز در محکومیت اعمال تحریم علیه کوبا و سودان نیز آمده است. این اعلامیه همچنین به مباحث مهمی نظیر اهداف توسعه هزاره، اهداف توسعه پایدار، دستور کار توسعه بعد از ۲۰۱۵،، همکاریهای جنوب-جنوب، فقرزدایی، کنفرانس سوم تأمین مالی برای توسعه، نیاز‌ها و درخواستهای کشورهای در حال توسعه، تعهدات و الزامات کشورهای توسعه یافته، اصلاح ساختار اقتصادی و مالی بین المللی، اصلاح و احیای ساختار سازمان ملل متحد، کمکهای توسعه‌ای، محیط زیست و تغییرات آب و هوا، وضعیت اسفناک مردم سرزمینهای اشغال شده فلسطین، اوضاع اقتصادی کرانه باختری، وضعیت سرزمینی مرتبط با جزایر مالویناس، و... می‌پردازد.

۱۳۹۳/۷/۵

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...