به گزارش نما به نقل از ایسنا، سیداحمد نبوی در نشست خبری زمینخواری بزرگ در مناطق حفاظت شده اظهار کرد: در دو ماه گذشته با دستور ویژه از سوی رییس سازمان محیط زیست، برخورد با دخل و تصرف غیرقانونی را آغاز کردهایم که در این مدت شاهد 6500 میلیارد تومان آسیب در این زمینه بودیم که در بخش اول حکم دادگاه برای 42 پرونده صادر شده و این حکم برای قلع و قمع و رفع تصرف بوده اما متاسفانه پروندهها باقی مانده و اقدامی برای اجرای احکام آن صورت نگرفته است.
وی افزود: برخی پروندهها با صورتجلسه صوری در خانه متهمان پیدا شده است که با همکاری معاون دادستانی تهران، قوه قضاییه و دادگستری پیگیریهای لازم صورت گرفت.
نبوی در ادامه گفت: بسیاری از پروندهها مسدود باقی مانده است. حتی 118 پرونده که با مدارک کامل شده، اقدامی برای پیگیری آن صورت نگرفته است و حدود چهار سال در بین زمین و هوا معطل باقی مانده است.
مشاور رییس سازمان حفاظت محیط زیست و مدیرکل بازرسی ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات ادامه داد: اداره کل محیط استان تهران به سرعت با همکاری دادگستری در زمینه برخورد با دخل و تصرف غیرقانونی وارد عمل شد و 100 مورد جدید را شناسایی کرد که به زودی با توجه به اینکه هنوز ویلاسازی صورت نگرفته است، آن را پس خواهیم گرفت. در واقع این کار با کمک نیروی انتظامی و قوه قضاییه و تیم ویژهای شکل گرفته و تا دو، سه هفته آینده قلع و قمع آن آغاز خواهد شد.
ویلای 18 میلیاردی تخریب میشود
وی با بیان اینکه قیمت برخی از ویلاها به میلیاردها تومان میرسد، گفت: ما در استان تهران ویلایی مانند ویلای قصر را داریم که 18 میلیارد تومان قیمتگذاری شده است ولی باید تخریب شود چراکه ساخت و ساز غیرقانونی صورت گرفته و کمیسیون تحت نظر سازمان بازرسی کل کشور، دیوان محاسبات، سازمان جنگلبانی و محیط زیست قبل از آنکه ویلاسازی صورت بگیرد، وارد عمل نشدهاند و اکنون باید بخشی از ضرر و زیان را به افراد متخلف پرداخت کنیم.
نبوی ادامه داد: نزدیک به 50 پرونده از سوی سازمان بازرسی کل کشور در یک سال گذشته به دست ما رسیده که همگی آنها در هشت سال گذشته اتفاق افتاده است که 20 پرونده از آنان مختوم شده ولی 30 پرونده دیگر در دست اجراست و احتمال میدهیم برخی از مسوولان آن دوره که اشخاص حقوقی متخلف هستند، باید در این زمینه پاسخگو باشند.
ورود به مناطق تصرف شده در استانهای مازندران، گیلان، فارس و البرز
مشاور رییس سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه از ورود به مناطق تصرف شده در استانهای مازندران، گیلان، فارس و البرز خبر داد و گفت: تا قبل از پایان سال مناطق تصرف شده را در این استانها را رفع تصرف خواهیم کرد. شناسایی این مناطق در استانهای مازندران و گیلان از هفته گذشته آغاز شده و تا ماه آینده گزارش تصرفات را در این مناطق به رسانهها ارائه خواهیم کرد.
وی به راهاندازی شورای هماهنگی را به منظور تجمیع اطلاعات موجود در زمینه زمین اشاره کرد و گفت: سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در ارائه اسناد، استعلامی از سازمان محیط زیست نمیگیرد که این خود میتواند مشکلساز باشد.
مدیرکل بازرسی ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات با بیان اینکه برخی از روستاها در مناطق چهارگانه تحت حفاظت محیط زیست نیست و این باید به محیط زیست اعلام شود، گفت: در حال حاضر ما با پدیده خوشنشینی در استان تهران مواجه هستیم. به این شکل که جمعیت روستاها کاهش پیدا میکند اما تقاضا برای طرح هادی بالا میرود که این پدیده خوشنشینی را نشان میدهد.
نبوی تصریح کرد: طرح هادی در روستاها افزایش یافته و ما مخالف این هستیم که روستاهای مناطق چهارگانه، افزایش طرح هادی داشته باشند. طرح جامع گردشگری برای این روستاها وجود دارد که امیدواریم در این زمینه اقدامات خوبی صورت بگیرد.
مشاور رییس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه مبنای زمینهای تصرف شده سه میلیون تومان است، گفت: ما در مناطقی که مربوط به استان تهران است، ورود پیدا کرده و استانهای مازندران و گیلان در دستور کار و بازرسی ما قرار گرفتهاند.
محمدهادی حیدرزاده، مدیرکل حفاظت محیط زیست تهران در این رابطه اظهار کرد: طرح ناجیان زمین به منظور پیشگیری و فرهنگسازی و آموزش مدنظر است تا بحث پیشگیری و آموزش در مدارس انجام شود.
وی با بیان اینکه بسیاری از مواقع بهیاریها برای تصرف مجوز میدهند، گفت: باید در مدارس حفاظت از اراضی ملی را فرهنگسازی کنیم و باید بدانیم که هیچ طرحی بدون پیوست فرهنگی نمیتواند موثر باشد.
تخریب ویلای 18 میلیاردی در تهران
مشاور رییس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به افزایش پدیده خوشنشینی در استان تهران گفت: 118 پرونده كه مدارك آنها كامل شده و طی چهار سال اخیر معطل مانده بود برای اجرای احكام در دستور كار قرار گرفته است.
۱۳۹۳/۷/۱۴