نسخه چاپی

در گفتگو با كارشناس مشاوره و امور خانواده بررسی شد:

فضاهای مجازی جایی برای تخریب نهاد خانواده

عکس خبري -فضاهاي مجازي جايي براي تخريب نهاد خانواده

طاهره همتی گفت:كاركرد شبكه های اجتماعی در كشور ما با كاركرد حقیقی خود فاصله بسیار دارد. طبیعی است كه در كشور ما این مسئله بیشتر به واسطه بدافزار بودن بر روحیات افراد و سپس اولین نهاد جامعه یعنی خانواده تأثیر مستقیم دارد.

طاهره همتی کارشناس مشاوره و امور خانواده در گفتگو با خبرنگار نما با اشاره به گسترش شبکه های اجتماعی در بین خانواده ها در طی یک فرایند زمانی کوتاه مدت گفت: کارکرد شبکه های اجتماعی در کشور ما با کارکرد حقیقی خود فاصله بسیار دارد. طبیعی است که در کشور ما این مسئله بیشتر به واسطه بدافزار بودن بر روحیات افراد و سپس اولین نهاد جامعه یعنی خانواده تأثیر مستقیم دارد.
همتی در ادامه خاطرنشان کرد: اکنون ما خانواده های غیرگسترده ای را داریم که به واسطه شرایط زندگی ساعات کمی را در کنار هم هستند و این ساعات هم با ابزارهای جدید مثل تلفن همراه و نرم افزارهای ارتباطی جدید پر می شود. فراموش شدن اصل گفتگو و همدلی در خانواده ها یکی از بزرگترین آفت های این شبکه ها است.
وی ضمن تأکید بر افزایش آسیب های اجتماعی در اثر استفاده نامناسب از این شبکه ها گفت: زمانی زنگ خطر برای ما به صدا درمی آید که آسیب های اجتماعی مانند خیانت، شک و تردید و سوء استفاده از حوزه فرد به خانواده و سپس به اجتماع سرایت کند. در حال حاضر می بینیم که این فضاها بیش از آن که مکانی برای تبادل اطلاعات و داده های مفید باشد جایی برای تخریب نهاد خانواده است.
این کارشناس مشاوره و امور خانواده در ادامه اظهار کرد: یکی از روش های جلوگیری از آسیب های این شبکه ها به خانواده و جامعه در کوتاه مدت فیلتر کردن آن ها است طبیعی است که این ابزار به دلیل شکسته شدن دیوارهایش سست به نظر می رسد زیرا شاید با صرف هزینه ای نه چندان گزاف به توان این فیلترها را رفع کرد و به سبب قهریه بودن اصل فیلترینگ ممکن است روحیه کنکاش گر جوان و نوجوان به سمت رفع آن برود بنابراین ما باید ابتدا قبل از ورود هرچیز نوع و بدیع به کشور یا آن را فیلتر کنیم و یا این که آموزش های لازم از طریق نهادهای مرجع به جامعه تزریق شود تا وقتی نسل امروز می خواهد از این ابزار استفاده کند تهدیدها و فرصت های موجود در این فضاها را شناخته و با دید منطقی از این امکانات به شکل مثبت استفاده نماید.
وی در پایان ضمن تأکید بر حفظ نهاد خانواده به عنوان یک نهاد مرجع تربیتی افزود: خانواده و جایگاه تربیتی که ما برای آن قائل هستیم باید حفظ شود. اعضای خانواده با نگاه مشفقانه ای که در نقش پدر و مادر دارند در حکم یک دوست می توانند ازآسیب هایی که شبکه های اجتماعی برای فرزندان دارند جلوگیری کنند یعنی آن ها با همراهی یک سلسه از نهادهای آموزش محور می توانند نقش آموزشی پنهان اما مؤثر داشته باشند.

۱۳۹۳/۷/۱۵

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...