نسخه چاپی

تلاش برای مصادره سهام عدالت به نفع دولت!

مجمع فوق‌العاده بانك ملت در حالی برای ۲ هفته تنفس اعلام كرد كه موارد مهمی از جمله تلاش برخی دولتی‌ها برای مصادره سهام عدالت، اخراج سهامدار از مجمع به دلیل اعتراض قانونی و تلاش برای به كرسی نشاندن رأی غیرقانونی اتفاق افتاد.

به گزارش نما به نقل از فارس، مجمع فوق‌العاده بانک ملت روز چهارشنبه برگزار شد، ولی برای دو هفته آینده به تنفس خورد که در این مجمع اتفاقات مهم و قابل تأملی رخ داده که مسئولان نظارتی و قانونی باید به این امر توجه کنند.

هوشنگ عمرانی دبیرکل کانون شرکت‌های سرمایه‌گذاری سهام عدالت با اشاره به جزئیات دلایل تنفس مجمع بانک خصوصی ملت اظهار داشت: طبق مصوبه هیئت وزیران دستگاه‌های اجرایی که قبل از واگذاری مسئولیت اعمال مالکیت و مدیریت شرکت‌ها را برعهده داشتند، صرفاً تا زمان آزادسازی سهام به عنوان نماینده دولت تعیین می‌شوند؛ بنابراین دولتی‌ها تنها در این واگذاری‌ها تنها نماینده خواهند داشت.

عمرانی افزود: دولتی‌ها از این مصوبه این طور تفسیر کرده بودند که نمایندگی از طرف دولت به معنای مالکیت سهام و اعمال رأی در مجمع عمومی است، در حالی که در تمام مصوبات واگذاری‌ شرکـت‌ها به سهام عدالت، تأکید شده که ورود دولت به سهام عدالت واگذار شده برای اعمال مدیریت به شدت منع می‌شود و همین امر طبق بند ۸ ماده ۳۸ نامه رهبر معظم انقلاب اسلامی به رئیس جمهور وقت هم تأکید شده که تمام حقوق مالکانه به سهام عدالت واگذار می‌شود.

وی با اشاره به اینکه مدیران بانک ملت این طور تفسیر کردند که مصوبه دولت مبنی بر اعمال رأی و حقوق مالکانه درست است و باید دولت برای بانک خصوصی تصمیم‌گیری کند.

دبیرکل کانون شرکت‌های سرمایه‌گذاری سهام عدالت با اشاره به اینکه سهامداران خصوصی بانک نسبت به موضع هیئت رئیسه و دولتی‌ها مبنی بر اعمال رأی به جای سهام عدالت اعتراض کردند، گفت: نماینده بورس و بازرس قانونی هم اعتراض سهامداران خصوصی را تأیید کردند و گفتند که سهام عدالت نماینده دارد و باید خود در این باره تصمیم‌گیری کنند و دولت نمی‌تواند به جای سهام عدالت تصمیم‌ بگیرد.

عمرانی تأکید کرد: هیئت رئیسه هم متأسفانه خودخوانده بود و سهامداران خصوصی در انتخاب اعضای هیئت رئیسه دخالتی نداشتند و نماینده بورس هم نسبت به انتخاب اعضای هیئت رئیسه پیش از مجمع اعتراض کرد.

وی با اشاره به برخورد تند معاون مالی بانک که در جایگاه هیئت رئیسه تکیه زده بود، گفت: یکی از سهامداران به نحوه اداره مجمع و مسئله رأی‌گیری دولت به جای سهام عدالت اعتراض کرد که معاون مالی بانک نسبت به این سهامدار توهین کرد که برگ رأی این سهامدار خصوصی غیر معتبر است و باید از جلسه مجمع اخراج شود، در حالی که این سهامدار خصوصی به طور قانونی و با هماهنگی به جلسه آمده بود.

دبیرکل کانون شرکت‌های سرمایه‌گذاری سهام عدالت گفت: رئیس مجمع بدون آنکه از جلسه رأی‌گیری کند، اعلام کرد که تنفس می‌دهیم و ما به عنوان نماینده قانونی سهام عدالت با توجه به در اختیار داشتن ۳۰ درصد از سهام بانک، هر چه اعلام کردیم که ناظر باشیم، قبول نکردند، در حالی که حداقل ۵۰ درصد از حاضران برای اینکه ناظر باشیم، رأی می‌دادند.

* جلسه مجمع پلیسی شد

وی با اشاره به اینکه متأسفانه برخورد اعضای هیئت رئیسه با سهامداران صحیح نبود، گفت: نباید جلسه را پلیسی کنند و به جای گوش دادن به صحبت‌های سهامدار،نباید او را اخراج کنند.

عمرانی با اشاره به اینکه دولت قرار است، به جای سهام عدالت هم اعمال رأی کند، پس چرا بانک ملت خصوصی نامیده می‌شود، تصریح کرد: بسیاری از سهامداران نسبت به این موضوع که دولت نباید به جای سهام عدالت تصمیم‌گیری کند، اعتراض کردند، چرا که اعتراض‌کنندگان معتقد بودند که اگر بانک ملت دولتی بود، پس چرا به نام بانک خصوصی خود را معرفی می‌کنند.

دبیرکل کانون شرکت‌های سرمایه‌گذاری سهام عدالت تأکید کرد: اگر بانک خصوصی است، باید سهامدار خصوصی در آن اعمال رأی کند و اگر بانک دولتی است، نیازی به برگزاری مجمع عمومی برای تطبیق اساسنامه نبود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: طبق ماده ۳۸ قانون اصلاح اصل ۴۴ در آیین‌نامه اجرایی تأکید شده که دولت از ورود به سهام واگذار شده به سهام عدالت برای اعمال رأی و مالکیت به شدت منع می‌شود و همین موضوع در بند ۸ نامه رهبری به رئیس جمهور وقت به صراحت آمده است.

عمرانی افزود: در تمام مصوبات واگذاری ۶۰ شرکت مربوط به سهام عدالت تأکید شده که از زمان تصویب واگذاری سهام عدالت، کلیه حقوق مالکانه به شرکت‌های سرمایه‌گذاری سهام عدالت واگذار می‌شود.

۱۳۹۳/۷/۱۸

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...