رييس سازمان انرژي اتمي جمهوري اسلامي ايران با تاکيد بر اينکه موضوع مبادله سوخت تمام شده اعلام کرد، پس از تامين نياز داخلي با نظارت آژانس معامله سوخت خواهيم داشت. وي همچنين با اشاره به پيشرفتهاي هستهيي ايران به 1+5 توصيه كرد روش ديگري را انتخاب کنند، زيرا روشهاي قبلي موفقيتآميز نبوده است. عباسي تاكيد كرد: 1+5 بهتر است توانايي ايران را بيش از اينها درک کند.
فريدون عباسي دواني يکشنبه شب در گفتوگو با شبکه خبري العالم، در پاسخ به اين سوال که آيا مساله مبادله سوخت موضوعي تمام شده تلقي مي شود، اظهار داشت: موضوع مبادله تمام شده است و شايد پيشنهاد ديگري را مطرح کنيم. زيرا مبادله مربوط به زماني است که مواد غني شده يا مواد اوليه را بدهيم و کسي بيايد و با استفاده از کارخانه خود، مجتمع سوخت توليد کند.
وي ادامه داد: در حال حاضر ما اين سرمايه گذاري را در داخل کشور انجام داده ايم و دانش و فنآوري آن را به دست آوردهايم پس نيازي به مبادله سوخت خودمان نداريم. ما ديگر سوخت توليد ميکنيم.
معامله سوخت خواهيم داشت
رييس سازمان انرژي اتمي تاکيد کرد: ميتوانيم بگوييم که ما معامله سوخت خواهيم داشت، يعني از اين به بعد ما پاي ميز مذاکره به طرف مقابل خواهيم گفت آيا سوخت ميخواهيد؟
عباسي خاطرنشان کرد: پس از اطمينان از طرف مقابل درباره اينکه آيا تحت نظارت آژانس قرار دارد و اينکه سوخت را براي چه کاري ميخواهد، با همکاري و نظارت آژانس سوخت خود را در اختيار ديگران هم قرار خواهيم داد؛ البته وقتي نياز خودمان را رفع کرديم.
وي در خصوص دستاوردهاي مهم ايران در زمينه انرژي هستهيي گفت: دستيابي يک کشور به فنآوري توليد سوخت هستهيي نشان دهنده آن است که اين کشور در ساير زمينههاي علمي و فني به رشد قابل ملاحظهاي رسيده است که ميتواند در صنعت هستهيي به محصول برسد.
عباسي ادامه داد: منظورم از محصول اين است که ساخت يک مجتمع سوخت آن هم سوختي از نوع رآکتور تهران، مستلزم آن است که يک کشور در مکانيک، متالوژي، مديريت دانش و تکنولوژي و ساير زمينههاي تخصصي رشد کرده باشد.
عباسي تاکيد کرد: مجموعه آن زمينههاي تخصصي با يکديگر تبديل به محصولي ميشود که ما نام آن را مجتمع سوخت 20 درصد رآکتور تهران ميگذاريم.
وي افزود: بايد اين نکته را اضافه کنم که ايران در شيمي و مهندسي شيمي به رشد قابل ملاحظهاي رسيده که ميتواند تمام فرايندهاي چرخه سوخت، از اکتشاف تا توليد UF6 (هگزافلورايد اورانيوم) و تبديل مجدد آن به فرمهاي مختلفي از ماده را در داخل ايران انجام دهد.
بينيازي از واردات سوخت 20 درصد از نوع صفحهاي
رييس سازمان انرژي اتمي با تاکيد بر توانايي ايران در چرخه سوخت گفت: علاوه بر آن دستاوردي که در غني سازي اورانيوم در داخل کشور حاصل شده آن است که ما توانايي غني کردن اورانيوم به روش سانتريفيوژ را تا حد 20 درصد کسب کردهايم و به خوبي ميتوانيم با کيفيت مناسب اورانيوم خود را غني کرده و آن را تبديل به مجتمعهاي سوخت کنيم.
وي ادامه داد: مجتمع سوخت صفحهاي رآكتور تهران باعث ميشود که کارکرد رآکتور با وقفه مواجه نشود و کاملا به سوخت ايراني متکي باشيم و حتي اين امکان را در آينده نزديک براي ما فراهم ميکند که به عنوان يک صادرکننده محصولات ساخته شده هستهيي (که مجتمعهاي سوخت است) و يا مواد هستهيي تبديل شويم و اين دور از ذهن نيست. در حال حاضر اين توان را داريم که نياز داخلي خود را تامين کنيم و در آينده به صادرات هم فکر خواهيم کرد.
عباسی: فعلا به رژیم صهیونیستی امان دادهایم
عباسی گفت: اسراییل در منطقه رقمی به شمار نمیآیدكه بتواند جلوی جمهوری اسلامی بایستد و ما اگر تا حالا به این رژیم امان دادهایم به این دلیل است كه معتقدیم مردم واقعی فلسطین باید از طریق انتخابات نظام مورد نظر خود را انتخاب كنند و نیازی به جنگ وجود ندارد و این مساله در آینده نزدیك حتما به وقوع خواهد پیوست.
۱۳۹۰/۱۲/۱