به گزارش نما، «مجید رضازاده» در گفت وگو با ایرنا، پیشگیری در سازمان بهزیستی را در سه سطح آگاه سازی، تغییر نگرش و رفتار، درمان و توانبخشی معرفی کرد و افزود: این سازمان در حوزه اعتیاد در نظر دارد به عموم افراد جامعه خدمات ارائه کند، بطوریکه با آگاه سازی و تغییر رفتار و نگرش، از آلوده شدن آنها به مواد مخدر جلوگیری کند.
وی تصریح کرد: در حوزه پیشگیری، 13 میلیون نفر از افراد جامعه از سازمان بهزیستی خدمات دریافت می کنند و سال گذشته افزون بر هشت میلیارد ریال اعتبار در حوزه اعتیاد در سطح پیشگیری هزینه شد.
رضازاده ادامه داد: در سطح دوم که جلوگیری از عوارض و درمان آسیب است، دو هزار و 270 مرکز و تیم بازپروری و کنترل اعتیاد فعالیت می کنند که سال گذشته 500هزار معتاد از خدمات آنها استفاده کرده و درمان شدند.
رییس مرکز توسعه پیشگیری و درمان سازمان بهزیستی، فعالیت های سطح سوم پیشگیری در حوزه اعتیاد را مربوط به کسانی دانست که امکان درمان آنها وجود ندارد.
رضازاده افزود: در این سطح سازمان تامین اجتماعی در نظر دارد، افرادی که تمایل به ترک و درمان ندارند، حداقل از آسیب های اجتماعی محفوظ بمانند، از این رو در این مرحله به فرد معتاد کاندوم و سرنگ استریل داده می شود که در سطح دوم و سوم سازمان بهزیستی سال گذشته 18 میلیارد ریال اعتبار هزینه کرد.
وی با بیان اینکه نقش خانواده در پیشگیری از مصرف مواد مخدر در جوانان بسیار حائز اهمیت است، افزود: بیماری اعتیاد در بین جوانان خود به خود پدیدار نمی شود، از این رو آگاهی خانواده برای مقابله با این معضل اجتماعی مهم و ضروریست.
رضازاده، سرمایه اجتماعی را شاه کلید پیشگیری و کنترل آسیب های اجتماعی عنوان کرد و افزود: اگر سرمایه اجتماعی در کشور بالا برود از آسیب های اجتماعی و معلولیت ها پیشگیری خواهد شد.
15 درصد معتادان كشور ایدز دارند
رییس مركز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی گفت: اكنون 15 درصد معتادان مبتلا به ایدز هستند كه اگر پیشگیری در حوزه اعتیاد از سوی این سازمان انجام نمی شد، این رقم به 85 درصد می رسید.
۱۳۹۳/۷/۲۷