نسخه چاپی

روزانه‌چند ایمیل‌ در جهان‌ ارسال‌ می‌شود

استاد دانشگاه تهران با بیان اینكه در بسیاری اوقات، تولیدكنندگان رسانه‌ای حتی خبر ملی نسبت به حقوق رسانه‌ای بی‌توجه هستند، گفت: هم‌اكنون در كشور با بی‌سوادی و كم‌سوادی حقوق رسانه‌ای مواجه هستیم.

به گزارش نما به نقل از فارس، حجت‌الاسلام سعیدرضا عاملی امروز در نخستین کنفرانس بین‌المللی سواد رسانه‌ای در ایران که در محل سالن همایش‌های برج میلاد برگزار شد ضمن گرامیداشت یاد و خاطره آیت‌الله مهدوی کنی و تسلیت درگذشت این عالم ربانی، اظهار داشت: سابقه سواد رسانه‌ای به سال 1940 میلادی باز می‌گردد و این در حالی است که ما با تأخیر طولانی از سواد رسانه‌ای صحبت می‌کنیم.

رئیس مرکز پژوهش سیاست‌های فضای مجازی دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران در ادامه افزود: درک جایگاه حقیقی و حقوقی در رسانه از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است این در حالی است که در بسیاری از اوقات تولید کنندگان رسانه‌ای حتی خبر ملی نسبت به حقوق رسانه‌ای بی‌توجه هستند و با بی‌سوادی و کم سوادی حقوق رسانه‌ای مواجه هستیم.

وی با بیان اینکه هم اکنون ما غرق در اطلاعات هستیم ابراز داشت: بر همین اساس است که توانایی چگونگی استفاده از دانش و اطلاعات و جایگاه سواد اطلاعاتی اهمیت می‌یابد.

حجت‌الاسلام عاملی با بیان اینکه صد در صد فضای مجازی فضایی صنعتی و سیستمی است ابراز داشت: امروز در جامعه هر گاه از اینترنت، پهنای باند و شبکه‌های اجتماعی سخن به میان می‌آید، اذهان همه به سمت آسیب‌های اینترنت و شبکه‌های اجتماعی حرکت می‌کند.

به گفته استاد دانشگاه تهران یکی از راه‌حل‌های استفاده مفید از این فضا ارتقای سواد اینترنتی و سواد رسانه‌ای است.

وی با اشاره به اتفاق بزرگ در حوزه اینترنت در جولای 2012 گفت: در این زمان ورژن 4 اینترنت تبدیل به ورژن 6 شد.

حجت‌الاسلام عاملی همچنین با بیان اینکه امروزه روزانه 112 میلیارد ایمیل تبادل می‌شود اظهار داشت: دامنه تبادل اطلاعات بسیار گسترده شده است اما سؤال اینجاست که دانش ما چه میزان عمق دارد.

این استاد دانشگاه تهران در ادامه سخنان خود به گزارشی از سواد اینترنتی در ایران در شاخص‌های یازده‌گانه پرداخت و گفت: بر اساس پیمایشی که در 31 استان کشور در خصوص سواد اینترنتی در ایران انجام شد 2134 پرسشنامه در اختیار مردم قرار گرفت.

وی یادآور شد: 788 پرسشنامه به صورت آنلاین و 1346 پرسشنامه به صورت چهره به چهره تکمیل شد.

حجت‌الاسلام عاملی بیان داشت: بر اساس اطلاعات کسب شده از این پیمایش، دانش فیلترگذاری خانگی و شخصی در کشور برابر با 13.7 درصد است.

وی ادامه داد: دانش وبلاگ‌سازی، دانش سخت‌افزاری، دانش کامپیوتر، نصب و راه‌اندازی، مدیریت سواد ارتباطی، دانش نرم‌افزاری پایه و اداری به ترتیب برابر با 16.4 درصد، 17.10 درصد، 17.8 درصد، 20 درصد، 20.3 درصد و 21.8 درصد است.

حجت‌الاسلام عاملی گفت: 70 درصد وبلاگ‌های دولتی در ایران رل اطلاعات است و 90 درصد از سایت‌های ایران از کاربر احراز هویت نمی‌خواهند چرا که خدماتی ارائه نمی‌دهد.

وی با بیان اینکه بر اساس این پیمایش 23.7 درصد دانش سرچ در اینترنت را دارند ابراز داشت: 21.9 درصد نیز دانش اتصال به اینترنت را دارا هستند.

این استاد دانشگاه تهران با اعلام اینکه افراد دارای سن 21 تا 29 سال از بیشترین سواد اینترنتی برخوردار هستند یادآور شد: این در حالی است که افراد با سن بیش از 50 سال از کمترین سواد اینترنتی برخوردارند.

به گفته حجت‌الاسلام عاملی، هر چه سطح سواد بالاتر می‌رود سطح سواد اینترنتی نیز افزایش می‌یابد.

وی همچنین افزود: در استانهای مرکزی مناطق شهری بزرگ سطح سواد اینترنتی در مقایسه با مناطق روستایی بیشتر است و همبستگی مثبتی میان میزان سواد اینترنتی و میزان اعتقاد به ضرورت استفاده و توسعه اینترنت وجود دارد.

در ادامه این کنفرانس حامد امامی دبیر کنفرانس بین‌المللی سواد رسانه‌ای در ایران گفت: سواد رسانه‌ای حکم می‌کند ما از خود تعریف، تمجید و تقلید نکنیم.

وی خاطرنشان کرد: در اولین کنفرانس بین‌المللی سواد رسانه‌ای 150 مقاله ارائه شد.

۱۳۹۳/۷/۳۰

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...