نسخه چاپی

منافع مشترك تهران و آنكارا

عکس خبري -منافع مشترک تهران و آنکارا

رئیس‌جمهور با اشاره به مشتركات دینی، تاریخی، فرهنگی و نیز همسایگی میان دو ملت ایران و تركیه گفت: امنیت و ثبات در منطقه در راستای منافع مشترك تهران و آنكاراست.

به گزارش نما به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست‌جمهوری، حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس‌جمهور روز دوشنبه پس از دریافت استوارنامه سفیر جدید ترکیه، با بیان اینکه تهران و آنکارا در مسایل کلان منطقه‌ای و جهانی دارای منافع مشترک هستند، اظهار داشت: با از بین بردن تروریسم، خونریزی در منطقه باید متوقف شود و با احترام به تمامیت ارضی همسایگان و کشورهای منطقه، مرزهای جغرافیایی به صورت موجود باقی بماند.

وی با اشاره به وجود دیدگاه متفاوت در برخی از شیوه‌ها و مسایل میان دو کشور، گفت: این تفاوت ‌نظرها باید با واقع بینی، رایزنی و احترام متقابل مرتفع شود.

رئیس‌جمهور سپس به سفر رجب طیب اردوغان به تهران و سفر خود به آنکارا اشاره و روابط دو کشور را رو به‌ جلو ارزیابی کرد و اظهار داشت: تشکیل نخستین شورای عالی راهبردی بین دو دولت، می‌تواند گام بلندی در تحکیم مناسبات دوجانبه باشد.

روحانی با بیان اینکه ما رقم ۳۰ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۵ را به عنوان چشم‌انداز روابط تجاری مشخص کرده‌ایم، تأکید کرد: باید با رفع موانع اجرایی و تجاری باقیمانده به حجم مورد نظر در روابط اقتصادی نزدیک شویم.

وی با اشاره به مشترکات دینی، تاریخی، فرهنگی و نیز همسایگی میان دو ملت ایران و ترکیه، گفت: امنیت و ثبات در منطقه، در راستای منافع مشترک تهران و آنکارا است.

سفیر جدید ترکیه نیز در این دیدار ، با تأکید بر اینکه تمام مساعی خود را برای حل مشکلات و یافتن راهکارهایی برای ارتقای مناسبات بکار خواهد بست، گفت: بینش و منش رییس‌ جمهوری ایران در هدایت صحیح مناسبات دو کشور که گهگاه دچار فراز و نشیب‌هایی بوده، بسیار مؤثر بوده است.

«رضا چاکان تکین» با بیان اینکه حل مسایل منطقه بدون مشورت با تهران امکان‌پذیر نیست، گفت: ممکن است که ایران و ترکیه در برخی مسایل منطقه‌ای اختلاف‌نظرهای جزئی داشته باشند، اما برداشت ما این است که دو کشور در اصول هم‌نظر هستند.

سفیر جدید ترکیه افزود: ترکیه در راهبرد امنیت ملی خود گروه تروریستی داعش را تهدیدی جدی قلمداد می‌کند و با هرگونه تلاش این گروه برای مکان‌یابی در عراق و سوریه مقابله خواهد کرد.

وی با اعلام ابراز علاقه رئیس‌‌جمهوری کشورش برای حضور در ایران قبل از پایان سال جاری میلادی، گفت: دو کشور برای حل مسایل نیاز به مشورت و رایزنی بیشتری دارند و این سفر می‌تواند در این زمینه مؤثر باشد.

۱۳۹۳/۸/۵

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...