به گزارش خبرگزاری فارس، مهرداد بذرپاش کاندیدای مردم تهران از جبهه متحد اصولگرایان در انتخابات مجلس نهم عصر امروز (دوشنبه) در مناظره با علی مطهری دیگر کاندیدای تهران از لیست صدای ملت که در محل دانشگاه خواجهنصیرالدین طوسی برگزار شد، اظهار داشت: در حال حاضر کشور ایران در مقطع حساسی از تاریخ به سر میبرد البته همه مقاطع در کشور ما حساس بوده، یک روز فتنه 88، یک روز جنگ تحمیلی، یک روز مشکلات اقتصادی و یک روز وضعیت بازار سکه و ارز را داشتیم.
وی افزود: در حال حاضر اتفاق بزرگی در جهان رخ داد که نباید به سادگی از کنار آن بگذریم. این فرصت بیبدیلی است که خداوند در این قرن قسمت کرده است.
بذرپاش با تأکید بر اینکه باید در شرایط مختلف عوامل داخلی و خارجی را مورد ارزیابی قرار دهیم، تصریح کرد: ایران نیز در حال حاضر شرایط اینچنینی دارد. وقتی میخواهیم برای آینده تصمیم بگیریم باید شرایط فعلی را مورد ارزیابی قرار دهیم و اگر غیر از این عمل کردیم، مهندسی شده رفتار نکردهایم.
وی ادامه داد: غیر از تحلیل وضعیت موجود باید نقطهای که در گذشته به سر میبردیم را مورد ارزیابی قرار دهیم. چرا که بررسی شرایط و شاخصهای گذشته لازمه تصمیمگیری برای آینده است.
بذرپاش با ذکر این نکته که تاریخ از جنس تکرار است و به همین دلیل باید از تاریخ درس بگیریم، گفت: ترسیم شرایط مطلوب آینده نیز موضوع مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد. انقلاب ما آرمانی است و جوانان ما نیز آرمانی هستند و فرق ما با سایر ملتهای دنیا بر سر آرمانهای ماست، وجه تمایز ما با همه ملتها آرمانهای ملت ماست اما باید دانست که آرمان از جنس نرسیدن است و بر حسب آن آرمان میتوانیم نقطه مطلوب را ترسیم کنیم و اینگونه میتوان سیستمی تصمیم گرفت و مهندسی شده عمل کرد.
این کاندیدای جبهه متحد اصولگرایان در انتخابات مجلس نهم در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد: باید خوب و کافی و به موقع، الزامات را تشخیص دهیم و با توجه به شرایط پیش آمده بدون تردید باید به ملت الگو در دنیا تبدیل شویم. چرا که هم استعداد آن را داریم و هم فرصت این مسئله در دنیا فراهم شده است و باید بپذیریم که در دنیای کنونی الگو شویم.
وی یادآور شد: یکی از نکاتی که باید به آن ایمان داشته باشیم، ماندگاری در تاریخ است و نمونه آن مصطفی احمدی روشن بود که در تاریخ ماندگار شد، امثال مصطفی در همین دانشگاه فراوان هستند اما اگر به وقت لازم خوب تشخیص دهند، در تاریخ ماندگار خواهند شد.
بذرپاش در ادامه این مناظره در پاسخ به پرسشی که ویژگیهای مجلس خوب و عملکرد مجلس هشتم مورد سؤال قرار داد، یادآور شد: ما برای نمایندگان مجلس هم شروط لازم و هم شروط کافی را لازم داریم.
وی افزود: باید کاندیدا از صلاحیتهای عمومی، اخلاقی و رفتاری برخوردار باشند، باید داوطلبان از اندیشه درست و متعالی برخوردار باشند و به این نظام اعتقاد داشته باشند و به خون شهدا احترام بگذارند، باید حرمت ایستادگی مردم را قدر بدانند و نگه دارند و عدم وابستگی داوطلبان به نهادهای قدرت و ثروت و برآمده از دل مردم از مسائل مهمی است که بایستی مورد توجه قرار گیرد.
مهرداد بذرپاش در ادامه سخنانش با یادآوری اینکه کاندیدا باید کارآمد باشند، خاطرنشان کرد: مجلس باید برای کشور برنامهریزی کند و نظارت و قانونگذاری داشته باشد. بنابراین داوطلبان باید در حوزهای متخصص باشند که به درد مجلس بخورد اما این شرط باز هم کافی نیست.
وی با تأکید بر اینکه داوطلبان باید از ذهن منسجم برنامهای طبقهبندی شده برخوردار باشند، تصریح کرد: باید داوطلبان توانایی تقسیم بندی موضوعات را داشته باشند و فرق بین فردی که توانایی برنامهریزی داشته باشد با کسی که نداشته باشد، موضوع مهمی است.
بذرپاش یکی از دلایل عقب ماندگیهای کشورمان را در همین زمینه دانست و متذکر شد: بخش زیادی از این مسئله به مجلس بازمیگردد، مجلس باید نگاه ریل گذاری برای کشور را با عمق وجودش قبول کند و نمایندگان مجلس نیز نباید وکیلالدوله باشند و ما این موضوع را قبول داریم.
وی در پاسخ به پرسش دیگری که نگاه حزبی در کشور را مورد سؤال قرار میداد، گفت: مردم ما در این زمینه ذهنیت خوبی ندارند، چند تجربه در ایران در زمینه حزبی شدن وجود دارد که تجربه موفقی نبوده است و از آنجا که ملت ما چون اصل تاریخ هستند، رغبتی به احزاب ندارند.
این کاندیدای جبهه متحد اصولگرایان در انتخابات مجلس نهم در ادامه با تاکید بر اینکه باید اصولی را که بایستی بپذیریم، مد نظر داشته باشیم، گفت: برای حضور در انتخابات یا باید شخص چهره باشد یا منتسب به گروه خاصی باشد و یا عناوین خانوادگی داشته باشد، کمتر جوانی میتواند در کشور خودش را برای مدیریت کشور معرفی کند. چرا که فضای این موضوع فراهم نیست و رسانهها در این زمینه همراهی نمیکنند و در واقع همه مردم فرصت برابر معرفی ندارند و این یکی از نکاتی است که بایستی به آن توجه شود.
به گزارش فارس، این سخنان بذرپاش با تشویقهای مکرر حضار مواجه شد.
بذرپاش در ادامه سخنانش در همین زمینه علی مطهری نماینده تهران را مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد:اگر آقای مطهری نبود، آیا او به این جلسه دعوت میشد؟ باید کاندیداها بتوانند خودشان را به مردم معرفی کنند، کسانی که وارد مجلس میشوند، چهره میشوند. در حالی که کشور متعلق به همه مردم است و باید فرهنگ سازی در این زمینه انجام شود تا همه کاندیداها بتوانند خودشان را معرفی کنند.
وی با ذکر این نکته که عرصه رقابت ما شده عرصه چهرهها، گفت: چرا نباید اساتید دانشگاه یا جوان با توانمندی بالا سرلیست باشد؟ بنده آقای مطهری را فردی اصولگرا و در جبهه انقلاب میدانم و احترام خاصی برای او قائلم اما اگر مطهری نام مطهری را نداشت، میتوانست در مجلس رخنمایی کند؟! اگر کس دیگری بود، حتماً نمیتوانست.
بذرپاش با بیان اینکه باید برای این موضوع چارهای بیندیشیم، ادامه داد: باید عرصه توانمندیها فراهم شود و عرصه چهرهها کنار رود.
وی در پاسخ به پرسش مجری برنامه که نگاه وی درباره قرار گرفتن در لیستها و مطرح شدن و اختلال سلایق گروهها را جویا شد، توضیح داد: آقای مطهری برای شکلگیری اعتماد مردم، باید صریحتر و شفافتر موضعگیری کند. آقای مطهری در سال 86 در لیست جبهه متحد اصولگرایان و اضلاع حامیان دولت قرار گرفت یعنی با همه مانیفیست که هم ارائه شد، حتما آن را قبول کرد و پذیرفت. یا آن زمان اشتباها در لیست اصولگرایان مجلس هشتم قرار گرفت یا اینکه بعد از آن احساس کردند آنان صلاحیت لازم را نداشتند.
بذرپاش در ادامه نسبت به مواضع علی مطهری انتقاد کرد و گفت: شما نمیتوانید بگویید با همه هستم، در سپهر سیاسی کشور، حد و مرزها مشخص است. اینکه در سال 86 در لیست جبهه اصولگرایان قرار بگیرید و حمایت جدی از احمدینژاد داشته باشید و رویکرد شما عوض شود و در سال 88 مواضع دیگری از شما شاهد باشیم، جای سؤال دارد.
وی گفت: شما تا دقیقه 90 صبر کردید که در لیست جبهه متحد اصولگرایان باشید اما زمانی که این اتفاق رخ نداد جبهه دیگری به نام "صدای ملت" تشکیل دادید، یا شما عوض شدید یا صحنه سیاسی کشور تغییر کرده که شما جبهه دیگری را راهاندازی کردید. اما این حق شماست و شما باید شفاف مشخص کنید که سال 86 اشتباه بود یا سال 90 احساس کردید که باید جبهه "صدای ملت" تشکیل شود.
این کاندیدای جبهه متحد اصولگرایان در انتخابات مجلس نهم در بخش دیگری از این مناظره با طرح این سؤال که چرا "صدای ملت" را قبل از نهایی شدن لیست جبهه متحد اصولگرایان راهاندازی نکردید، یادآور شد: انشاءالله در مجلس بعدی خواهید بود و رای خواهید آورد اما باید بدانیم که مواضع شما چیست؟ شما در سال 85 موضع شدیدی علیه هاشمی رفسنجانی میگیرید و در سال 89 و 90 موضع حمایتی از هاشمی اتخاذ میکنید، این به نظر قابل قبول نیست.
وی ادامه داد: مگر خود آقای مطهری میتواند تضمین کند که لیست "صدای ملت"، شایستهترین بودند یا از ذهن آقای مطهری آنان شایستهترین هستند؟ اینکه در هر لیستی قرار بگیریم، بالاخره جریان و سبقه گفتمان از یک هویتی برخوردار است، اینکه همه ما را در لیست قرار دهند، درست نیست و با عنصر سیاسی فعال و متعهدی چون علی مطهری در تضاد است.
بذرپاش با تاکید بر اینکه بسیاری از مردم از شاخصهایی مانند چهرهها و برنامهها یا شناخت از نزدیک استفاده میکنند، گفت: بالاخره آقای مطهری یا اصولگرا است یا نیست، آقای مطهری صریحاً باید به این پرسش پاسخ دهد.
وی ادامه داد: آقای مطهری چطور در سال 79 در روزنامه کیهان دخالت اقوام رئیسجمهور در تمام شئون سیاسی را درست نمیداند. زمانی که دولت دوم خرداد حاکم است، آقای مطهری نسبت به هاشمی انتقاد میکند؛ آقای مطهری صحبتهای مطرح شده در مناظره احمدینژاد و موسوی را بحران میداند اما باید به این سؤال پاسخ داد که آیا واقعا همه منتظر بودند مطلبی در تلویزیون مطرح شود که همه چیز به هم بریزد؟ بالاخره شما یا از هاشمی رفسنجانی دفاع میکنید یا او را رد میکنید؟ شما قبلاً هاشمی رفسنجانی را رد کردید اما امروز از او دفاع کردید.
این کاندیدای جبهه متحد اصولگرایان در انتخابات مجلس نهم در بخش دیگری از سخنانش نسبت به مقاله علی مطهری در انتقاد از اعتراض عدهای به سید حسن خمینی در مراسم سالگرد امام، انتقاد کرد و گفت: آقای مطهری در مقالهای در خصوص اعتراض عدهای به سید حسن خمینی، آن را به هلهله عدهای در سپاه عمر سعد مقابل نوه امام تشبیه کرد. در حالی که جوانانی به سید حسن خمینی در آن روز اعتراض کردند.
وی بر همین اساس از مواضع علی مطهری در خصوص فائزه هاشمی انتقاد کرد و گفت: بالاخره شما یا عملکرد فائزه هاشمی را قبول دارید یا نه، عدهای به فائزه هاشمی اهانت کردند که بسیار کار غلطی بود. اما شما نسبت به جوانانی که در کف خیابانها حضور داشتند، هیچ مطلبی نگفتید، به نظر میرسد عملکرد شما بسیار سیاسی و فاصله شما با پدرتان زیاد است.
بذرپاش تأکید کرد: شهید مطهری حقترین مواضع را در کشور اتخاذ میکرد ولی موضع شما نسبت به دولت کاملا سیاسی بود و شما باید مشخص کنید که یا از هاشمی رفسنجانی دفاع میکنید یا او را رد میکنید، جبههای که برای خودت تشکیل دادی به نام "صدای ملت" کاملا سیاسی است، شما بسیار مواضع بستهای در حوزه فرهنگی دارید اما مواضع فائزه هاشمی رفسنجانی در حوزه فرهنگی باز است؛ شما نامه سرگشاده میزنی که چرا به فائزه هاشمی اهانت شد، چرا که شما از یک مقطعی به بعد احساس کردی بیان این حرفها خوب میگیرد و شروع به مطرح کردن آن کردی.
وی یادآور شد: اینکه شما وقتی فضا را اینگونه دیدی این طرف میدان بایستی و وقتی فضا به نحو دیگری شد آن طرف، این درست نیست.
"ما در مجلس شهید مدرس و عبدالحمید دیالمه میخواهیم، اگر میخواهید مانند آنان باشید دفاعتان از طرح دانشگاه آزاد را چگونه توجیه میکنید؟ اگر میخواهید مانند آنان باشید چرا با طرح نظارت مجلس بر امور نمایندگان مخالفت کردید؟ چگونه این موارد را توجیه میکنید؟ یعنی شما مخالف نظارت هستید و میخواهید از هر قید و بندی آزاد باشید؟ شما 4 سال نماینده مجلس بودهاید، چه طرحی را در این مدت دنبال کرده و به سرانجام رساندید جز انحصار مؤسسه شهید مطهری؟! شما پای انحصار مؤسسه شهید مطهری ایستادی و آن را برای خودت مادام العمر کردی".
وی با بیان اینکه نباید ژست اپوزیسیونی در مجلس بگیری، گفت: مخاطب تجسمی از پسر شهید مطهری در ذهن خود دارد و باید از خودتان سؤال کنید که آیا دفاع شما از سید حسن و فائزه هاشمی و اکبر هاشمی را صادقانه قضاوت کردید؟
مهرداد بذرپاش همچنین گفت:این اشتباه است که انحصار در انتشار آثار شهید مطهری ایجاد شود، قرآن که کلام الهی است، مگر توسط یک انتشاراتی منتشر میشود؟ همه انتشاراتیهای کشور ما متعهد هستند و قرآن با وجود گذشت 1400سال، اصلاً اضافه یا کم نشده است.
"اینکه شما میگویید روزنامه کیهان با صدا و سیما قابل مقایسه نیست، باید گفت کسی مقایسه نمیکند ولی نفس عمل است و اگر کسی در تلویزیون به هاشمی رفسنجانی میتازد شما میگویید 'وا اسلاما'، شما به هاشمی رفسنجانی اعتقاد ندارید و این موضوع را هم سیاسی بیان میکنید، شما میخواهید از هر چیزی مستمسک سیاسی بسازید که دیگران را محکوم کنید و خوب نیست اتهام بزنید دولتهای آقای فلانی و ...، شما پسر شهید مطهری هستید و او ارج و قرب نزد خدا دارد و بهتر است همین طوری سخن نگویید. شما میگویید عدهای در سال 88 اعتراض داشتند اما آیا 24 میلیون نفری که به یک نفر رای داده بودند، اعتراض نداشتند؟! آنان اعتراضشان را در 9 دی و در حرم امام اعتراضشان را به سید حسن خمینی اعلام کردند".
این کاندیدای جبهه متحد اصولگرایان در انتخابات مجلس نهم در ادامه متذکر شد: اینکه شما میگویید کسانی که در حرم امام به سید حسن اعتراض کردند، رفیقهای ما بودند، آیا کسانی که در فتنه 88 حضور داشتند، رفقای شما نبودند؟! توهین شما به آقای کوچکزاده هم توهین است و باید بدانید که همه بندگان خدا نزد او ارج و قرب دارند و آیا کار شما را باید مشفقانه و در راستای انقلاب قلمداد کرد؟! کیان نظام در سال 88 به خطر افتاد اما شما هیچ مطلبی بیان نکردید اما زمانی که به فائزه هاشمی اهانت شد، نامه سرگشاده صادر کردید!
" خداوند در قرآن میفرماید سخنی نگویید که دشمنان از آن سوءاستفاده کنند، شما هر چه میخواهید میگویید و رسانههای بیگانه از سخنان شما سوءاستفاده میکنند، شما که امام را قبول دارید، نباید سخنی مطرح کنید که دشمن از آن سوءاستفاده کند، پدر شما محکم در برابر کمونیستها موضعگیری میکرد، سؤال اینجاست دشمنان از کدام بخش مواضع شهید مطهری سوءاستفاده کردند که از 80 درصد سخنان شما سوءاستفاده کردهاند، خداوند در قرآن میفرماید، طوری سخن نگویید که مورد سوءاستفاده دشمن قرار گیرد".
مهرداد بذرپاش همچنین با تاکید بر اینکه آقای مطهری باید بالاخره مشخص کنی که اصلاح طلبی، وسطی یا اصولگرایی، خاطرنشان کرد: دی ماه 86 هنگام ثبت نام اعلام کردید که به خاطر خطر اصلاح طلبان در انتخابات مجلس هشتم حضور یافتی اما امروز دو آتیشه سنگ اصلاح طلبان را به سینه میزنی، همانقدر که توهین به فائزه هاشمی بد است آیا بالا کشیدن 200 یا 300 هزار میلیارد تومان (اشاره به طرح وقف اموال دانشگاه آزاد) حق مردم بد نیست، اگر آنجا موضعگیری میکنی، در اینجا هم باید موضعگیری کنیم، آیا این مسئله به اندازه توهین به فائزه هاشمی جای موضعگیری نداشت؟!
وی در بخش دیگری از سخنانش از موضوع طرح نظارت مجلس بر امور نمایندگان سخن به میان آورد و تصریح کرد: شما با طرح نظارت مجلس بر امور نمایندگان مخالفت نکردی، من میگویم موافقت کردی، بهتر است آقای مطهری یک مصاحبه محکم در خصوص دانشگاه آزاد انجام دهی و صریحا اعلام کنی که طرح وقف اموال دانشگاه آزاد را قبول نداشتید، صریح بگویید تا مردم بدانند، بالاخره هر کسی باید از کسی دفاع کند، شما از هاشمی رفسنجانی دفاع کنید.
کاندیدای مردم تهران در انتخابات مجلس نهم همچنین به مواضع علی مطهری در فتنه 88 اشاره و تصریح کرد: در فتنه 88 شما گفتید که از مناظره احمدینژاد با موسوی بود که اتفاقاتی در کشور رخ داد در حالی که خود فتنهگران اعتراف کردند که این کارها را انجام دادند و برنامهریزیهایی داشتند، خود رژیم صهیونیستی میگوید که آن زمان حضور داشته آنوقت شما میگویید فتنه از مناظره موسوی با احمدینژاد اتفاق افتاد، شما میخواهید استفاده سیاسی داشته باشید و از آنجا که امروز سیاست در زدن دولت است، بزن خوب میزنی!.
وی از اتهامات علی مطهری در خصوص موضوع 3 هزار میلیارد تومان به افراد مختلف انتقاد و تصریح کرد: چگونه راحت در این زمینه به افراد اتهام میزنید؟ ما میگوییم شما موضعگیری کنید، احتمالا شما میخواهید رای بیاورید و البته بیان این سخنان برای رای آوری خوب است، باید بدانید که امروز شما کاسبی موسوی و جریان فتنه را میکنید و هم اکنون فضا را به گونهای دیگری دیدید و تشخیص میدهید که کاسبی کنید. بالاخره یا قبول دارید که فتنه عظیمی در کشور در سال 88 رخ داد یا نه، شما همین سخنان را بیان میکنید که دشمنان سوءاستفاده میکنند.
بذرپاش با طرح این سؤال که آقای مطهری شما با چه کسی معامله میکنید، گفت: آیا شما پنجههای فولادی را در فتنه 88 ندیدید؟ آیا اگر شهید مطهری حضور داشت، اینگونه پای نظامش میایستاد که شما میایستید؟ اگر شهید مطهری حضور داشت، آیا واقعا این فتنه را قبول داشت؟ آیا شما فتنه 88 را ندیدید یا نمیخواهید که ببینید؟ بهتر است بگویید نمیخواهم ببینم و خلاص، چه طور روزنامههای طرفدار فتنه شما را تیتر یک میکنند، همین ادبیات امثال شماست که به ما میگویید بیادب، ادبیات ما مشخص است و باید بدانید که ادبیات شما ادبیات شهید مطهری و نظام نیست.
وی خطاب به مطهری گفت: آقای مطهری شما عوض شدهاید به فکر خودتان باشید، برای چه از نمایندگی مجلس استعفا دادید؟ اگر مجلس را قبول ندارید چرا دوباره کاندیدا شدید؟ استعفای شما هم یک شوی تبلیغاتی بیشتر نبود و خودتان هم میدانید،شما گفتید نامه هاشمی رفسنجانی درد و دل مردم ایران بود، این حرف صریح شماست، به همین جمله شما باید اندیشید؛ نامه شما به میرحسین موسوی سراسر تناقض است و خودتان هم نمیدانستید چه مینویسید.
بذرپاش با تأکید بر اینکه آقای مطهری شما هیچ کاری در فتنه انجام ندادید، متذکر شد: ما باید وظیفهمان را به موقع انجام دهیم و ماندگاری با خداست،به خاطر رای آوری نباید هر مطلبی را بیان کرد. آقای مطهری کمی تحمل کنید حتما مانند پدرتان ماندگار میشوید.
وی با تاکید بر اینکه موضع بنده نسبت به دولت مشخص است، گفت: آیا هر چه را که نسبت به دولت بیان کردید، از روی نگاه خیرخواهانه بود، طرح سؤال از رئیس جمهور را هم که به راه انداختهاید میدانید که سیاسی است، اجازه دهید دادگاه تخلف 3 هزار میلیاردی برگزار شود آن زمان مشخص میشود که ته 3 هزار میلیارد تومان به چه کسی میرسد، همانطور که ته دانشگاه آزاد هم مشخص شد به چه کسی رسید، لااقل همین جا مطلبی بگو تا مشخص شود که علی مطهری آزاد است.
به پایه این گزارش، علی مطهری نماینده تهران در مجلس هم در این مناظره با بیان اینکه یکی از مهمترین موضوعاتی که باید در مورد آن صحبت کنیم، اهمیت انتخابات در شرایط فعلی کشور است، گفت: ما هماکنون تحریم اقتصادی هستیم و در معرض تهدید نظامی هستیم. انتخابات پیام خوبی برای غربیها دارد و میتواند بر اراده آنها برای ادامه تهدیدات علیه ما مؤثر باشد زیرا با رویهای که ما از غرب میشناسیم، آنها برای مثلا یک حمله نظامی به طور دقیق برنامهریزی میکنند و لذا ما در این انتخابات میتوانیم به آنها پیام مهمی بدهیم.
وی افزود: شرکت در انتخابات آینده به نظر من از حیث وظیفه اسلامی و ملی بسیار حائز اهمیت است.
مطهری همچنین در پاسخ به سؤال مجری برنامه که از وی خواست ویژگیهای یک مجلس خوب را بیان کند، گفت: اساساً فلسفه وجود مجلس این بوده که در مقابل سرکشی دولتها بایستد زیرا قدرت فسادآور است، بنابراین عقل جمعی به این جا رسیده که برای یک نظام حکومتی وجود مجلس لازم است تا همواره قانونگذاری کند و بر روند اجرای قانون نظارت داشته باشد.
وی گفت: مجلس ایدهآل، هم در قانونگذاری خوب عمل میکند و هم در نظارت لذا نمایندگانی که وارد این مجلس میشوند، اولا باید در یک رشته تخصص داشته باشند و ثانیا باید بتوانند بر عملکرد دولت و اجرای قانون نظارت کنند زیرا نماینده بدون تخصص مفید نیست و نمایندهای هم که حرّیت نداشته باشد و یا وابسته به دولت و یا نهادهای قدرت و ثروت باشد، نماینده خوبی نیست چون اگر تخلفی را ببیند، برخورد نمیکند.
نماینده مردم تهران در مجلس هشتم شورای اسلامی با اشاره به اینکه نماینده ابزارهای مختلفی را در اختیار دارد، گفت: نمایندهای که مثلا به وسیله سرمایهداران وارد مجلس شده باشد، طبعاً مدیون آنها میشود و آنچه که سرمایهداران پشت صحنه مخالف آن باشند را نمیتواند اجرا کند و یا همینطور وقتی نمایندهای بوسیله دولت وارد مجلس میشود، طبعا قدرت نظارت ندارد، ضمن اینکه این مسئله هم اهمیت زیادی دارد که یک نماینده به دنیا، جاه، مقام و شهوت دلبستگی نداشته باشد. اگر چنین افرادی به مجلس بروند، آنوقت میتوانیم مجلس خوبی داشته باشیم.
* وکیلالدوله بودن کار خوبی نیست
مطهری اضافه کرد: هماکنون نمایندهای در مجلس است که میگوید من وکیلالدولهام و به این مسئله هم افتخار میکند. من به آنها گفتم قبول؛ دولت ما مردمی است، ولی شما حتی باید تخلفات همین دولت را هم رصد کنید و وکیلالدوله بودن کار خوبی نیست.
این نماینده مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از صحبتهای خود در پاسخ به سؤالی درباره نگرش خود به احزاب گفت: در اینکه ما باید احزاب قوی داشته باشیم و این مسئله به نفع کشور است، تردیدی نیست و برخی از مشکلات فعلی ما ناشی از فقدان احزاب قوی است. اگر ما احزابی داشته باشیم که طی ۲۰ یا ۳۰ سال اعتماد مردم را جذب کرده باشد، آنگاه اعتمادسازی مردم آسان میشود چون هرکس به حزبی گرایش دارد و آن حزب را قبول دارد و لذا کاندیداهایی هم که از طرف آن حزب معرفی میشود را قبول میکند و سرگردان نمیشود.
* وجود احزاب، مشارکت مردم را در انتخابات بالا میبرد
وی افزود: این مسئله در وهله اول مشارکت مردم را در انتخابات بالا میبرد و در وهله دوم از بهرهبرداری افراد فرصتطلب جلوگیری میکند زیرا در حال حاضر در انتخابات مجلس هرکس زرنگتر باشد، میتواند موج درست کند و شاید پیروز هم شود و شاید بعضی از مردم بعداً در مورد فردی متوجه شوند که افکار او جور دیگری است و آدمی که میگفته نیست.
مطهری تصریح کرد: در حال حاضر مردم مجبورند ظرف مدت ۳ ماه، اصلح را انتخاب کنند اما اگر احزاب باشند، آنها کاندیداها را بررسی و نتیجه قضاوت خود را در اختیار مردم قرار میدهند و لذا احتمال فریب مردم کم میشود.
وی با بیان اینکه در زمینه احزاب کوتاهی صورت گرفته است، یادآور شد: البته مردم ما نیز سابقه خوبی از احزاب در ذهن ندارند و آنها را راحت نمیپذیرند ولی سیاسیون باید تلاش کنند که ما احزاب قوی در کشور داشته باشیم.
* مردم ساده نیستند
این فعال سیاسی در ادامه مناظره خود با مهرداد بذرپاش در پاسخ به یکی از انتقادات بذرپاش در مورد موافقت خود با حضور در همه لیستهای انتخاباتی، گفت: من دیدگاه آقای بذرپاش را در مورد اینکه هرکس شرایط خانوادگی و وابستگی بیشتری به نامهای مشهور داشته باشد، معروفتر است، قبول ندارم. مردم ساده نیستند که کاندیداها را برای شرایط خانوادگی بپذیرند یا اینکه مثلا اگر کسی در مجلس مؤثر است، صرفا برای وضعیت خانوادگی اوست.
وی افزود: این مسئله تأثیر کمی دارد زیرا در مجلس فعلی پسر شهید مفتح هم هست اما مطرح نیست و به تشخیص خود وارد فضای سیاسی نمیشود. با این وابستگیها تاثیرگذاری و محبوبیت ایجاد نمیشود. مردم تحت تاثیر رسانهها و شرایط اجتماعی هستند و ناخودآگاه به سمتی هدایت میشوند و ما نباید تلاش کنیم تا حتما به سمت دموکراسی واقعی حرکت کنیم، چراکه همین دموکراسی نسبی کافی است.
* همه گروهها میتوانند کاندیداهای مستقل را در لیست خود قرار دهند
مطهری با بیان اینکه من در دوره قبل هم حرفم همین بود، یادآور شد: در آنجا حزب مشارکت و سازمان مجاهدین را مستثنی کردم اما امروز دیگر آنها نیستند یا در زندان هستند و یا حضور ندارند. طبیعی است که اکنون که من به صورت مستقل در انتخابات شرکت میکنم هر گروه اصلاحطلب یا اصلاحگرایی میتواند من را در لیستش بگذارد. مرزی بین اصولگرایان معتدل و اصلاحطلبان معتدل ندارم. چرا باید بعضیها را در مقابل خودمان قرار بدهیم.
* خود را به اصولگرایان تحمیل نکرده بودم
فرزند استاد شهید مرتضی مطهری در بخش دیگری از این مناظره به تعدادی از انتقادات بذرپاش اشاره کرد و گفت: من اگر در سال 86 در لیست اصولگرایان قرار گرفتم، یک مسئله اتفاقی بود و اینطور نبود که خود را بر حامیان دولت تحمیل کرده باشم.
وی با بیان نحوه عضویت در لیست اصولگرایان در سال ۸۸ گفت: آنها با احمدینژاد هم راجع به انتقاداتشان نسبت به من صحبت کردند اما او اصرار داشت که نام من در لیست آنها باشد.
* وقتی جبهه پایداری اعلام لیست کرد، این حق برای دیگران هم ایجاد شد
مطهری با تاکید بر اینکه "هیچگاه حمایت عجیب و غریب از دولت نداشتم ضمن اینکه در سال ۸۴ هم مخالف دولت نبودم"، به ارائه لیست صدای ملت اشاره کرد و گفت: بحثهای ما راجع به لیست صدای ملت از چند ماه قبل شروع شد و ما فقط مانده بودیم که چه زمانی این مسئله را اعلام کنیم. وقتی جبهه پایداری اعلام کرد لیست جداگانه میدهد، این حق برای دیگران هم ایجاد شد که لیست بدهند و من اگر در لیست جبهه متحد بودم، خودم متولی این کار نمیشدم.
* به هاشمی انتقاد داشته و دارم اما او مظلوم واقع شد
وی در مورد انتقادات و دفاعهای خود از هاشمی نیز گفت: من به هاشمی انتقاد داشته و دارم. در سال ۸۸ هم از او دفاع کردم و هنوز هم میکنم. هاشمی در بحران ۸۸ مظلوم واقع شد. آنها آمدند جلوی ۵۰ میلیون جمعیت گفتند تو اموالت را از کجا آوردهای و بعد هم به او اجازه دفاع ندادند.
مطهری با بیان اینکه اگر الان تفکرات پایداری بر جامعه حاکم بود، فاتحه انقلاب خوانده شده بود، گفت: یک عده جوان آمدهاند و میگویند ما انقلابی اصیل هستیم و بقیه بیشرفند.
*خطر من که بیشتر از اصلاحطلبان بود!
وی افزود: وقتی اختلافی وجود ندارد، حضور در لیستهای مختلف چه اشکالی دارد؟ اصلاحطلبان هم که میگویند ما ولایتمداریم و کبریت بیخطرند. خطری که من ایجاد کردم، بیشتر از اصلاحطلبان بود. اینکه میگویید اینها نباشند و آنها نباشند، باید فاتحه این اصولگرایی را خواند.
نماینده مردم تهران در مجلس هشتم شورای اسلامی به مصاحبه
خود با روزنامه کیهان در سال ۷۹ و در نقد هاشمی نیز اشاره کرد و گفت: من در آن مصاحبه نه به هاشمی تهمت زدم و نه آبرویش را بردم، فقط گفتم دخالت نزدیکان در سمتهای اقتصادی شائبهانگیز است. این کجا و آنچه که احمدینژاد در تلویزیون گفت کجا.
*آنهایی که مانع سخنرانی سیدحسن شدند، رفقای آقای بذرپاش بودند
وی افزود: یا مثلا عدهای در حرم امام مانع سخنرانی نوه امام شدند. ما که میدانیم اینها چه کسانی بودند و از کجا آمده بودند. آقای بذرپاش خودش هم میداند اما خودش را به آن در میزند. آن جوانها رفقای آقای بذرپاش بودند و آن کار هم کار لشکر عمر سعد بود که در مقابل امام حسین(ع) انجام دادند.
* مگر فائزه همسر من است؟
مطهری در مورد انتقادات بذرپاش پیرامون مواضعش در مورد فائزه هاشمی و دفاع از او نیز گفت: مگر فائزه همسر من است؟ به من چه ربطی دارد؟ یک لات رفته به فائزه فحاشی کرده است، حالا عدهای بیایند بگویند احسنت؟ و چون دختر هاشمی بوده است، طوری نیست؟
وی به انتقاد دیگر بذرپاش که میگفت چرا در مورد بسیجیهایی که در فتنه شهید شدند، چیزی نگفتید، تصریح کرد: مقصر اصلی مدیران بحران بودند. بگذریم از آنهایی که مردم را به خیابانها دعوت کردند. عدهای اعتراض دارند، اما باید چطور با اینها برخورد کرد؟ اصلاً بگوییم رهبران آنها همه خائن هستند؛ حالا این همه مردم عادی و خانمهای چادری آمدهاند و اعتراض کردهاند؛ آیا نباید به اینها اجازه تجمع میدادیم تا هیجانات کمکم فروکش کند؟
مطهری ادامه داد: البته کف این قصه هم شاید مثلاً صد هزار نفر میماندند که فقط میخواستند آتش بزنند؛ آن وقت میشد باتومها را برد بالا.
وی تأکید کرد: چرا به گونهای عمل کردید که شعارها متوجه رهبری شود؟ یک دقیقه هم نگذاشتید حرف بزنند.
مطهری با کنایه به بذرپاش و خطاب به حضار گفت: اینها به جای اینکه توبه کنند، هنوز هم طلبکارند.
این نماینده مجلس شورای اسلامی همچنین دفاع خود از مصوبه مربوط به دانشگاه آزاد را نیز تکذیب کرد و گفت: مجلس باید آزاد باشد و حرف خود را بزند. نمیشود مدام بگوییم آقا فرمودند، آقا فرمودند و با این چماق همه را بزنیم. مجلس کار خود را میکند، اگر هم مصلحت بزرگتری وجود داشت، رهبری تذکر میدهند و مجلس اصلاح میکند.
وی به مخالفت خود با طرح نظارت بر نمایندگان که در صحبتهای بذرپاش بیان شد نیز اشاره کرد و گفت: این طرح مجلس را ذلیل میکرد. آیا مثلاً نظر رهبری همین طرح بود؟ اصلاً شاید نظر من مخالف نظر رهبری باشد، اشکالی دارد؟ من معتقد بودم نیازی به چنین طرحی وجود ندارد.
مطهری به انتقاد دیگر بذرپاش در مورد طرح انحصار انتشار آثار شهید مطهری نیز اینگونه پاسخ داد که مگر آثار امام و رهبری انحصار ندارد؟ مگر میشود آثار شهید مطهری را به دیگران داد تا منتشر کنند؟
وی در ادامه به ماجرای خود و کوچکزاده پرداخت و با بیان اینکه ماجرای توهین به کوچکزاده از شیطنت همین آقایان (اشاره به بذرپاش) بود، گفت: من در مجلس بر سر ماجرایی چون با کوچکزاده هم دبیرستانی بودیم و او نامش در دبیرستان کوچکف بود، چون میگفتند اجدادش از قفقاز آمدهاند؛ او را کوچکف صدا کردم، او هم به سمت من یک جاسوزنی پرتاب کرد که اگر به صورت من خورده بود، معلوم نبود چه اتفاقی رخ میداد اما به مانیتور مقابل من خورد.
"کوچکزاده بعد آمد و یقه مرا گرفت. من هم گفتم بتمرگ و یک حرف دیگر هم زدم که فقط به صورت آرام از رادیو شنیده شد و از تریبون رسمی مجلس نبود. بعد رجانیوز و وطن امروز آمدند گفتند این از تریبون مجلس به کوچکزاده فحش داده است".
وی به انتقاد دیگری از مهرداد بذرپاش نیز پاسخی جالب داد.
مطهری در مورد استفاده رسانههای بیگانه از صحبتهایش گفت: اگر اینطور که شما میگویید، باشد، پس دیگر هیچ اصلاحی در کشور رخ نمیدهد؛ مثلاً رئیسجمهور میگوید من قانون مترو را اجرا نمیکنم. ما هم در مجلس میگوییم مخالفیم، بعد همان شب هم بیبیسی این حرفها را میزند؛ خب ما چکار کنیم؟
"شما میگویید ما هرکاری میخواهیم، میکنیم، مثلاً 3 هزار میلیارد میخوریم. شما هم چیزی نگویید، چون بیبیسی اعلام میکند".
وی در مورد انتقاد خود از اصلاحطلبان در سال 87 نیز گفت: من در آن موقع گفتم که میخواهم در مقابل اصلاحطلبانی بایستم که بدتر از مجلس ششم هستند.
*دولت در ماجرای دانشگاه آزاد نیت الهی ندارد
مطهری به ماجرای دانشگاه آزاد نیز اشاره کرد و گفت: شما نیت الهی ندارید. میگویید این منبع باید دست من باشد. میخواهید این را به آن 3 هزار میلیارد اضافه کنید.
نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اشکال آقایان این است که خیال میکنند بین دفاع از نظام و دفاع از مردم فرق هست؛ گفت: دفاع از مردم دفاع از نظام است. شما فقط میگویید فتنهگر، فتنهگر، اما فتنهساز و فتنهباز هم داریم، بعضیها مثل لاشخور آمدهاند.
عضو لیست انتخاباتی صدای ملت که در این قسمت از برنامه وقتش تمام شده بود، با بیان اینکه آقای بذرپاش حرفهای جدیدی مطرح کردهاند که باید پاسخ داده شود، تأکید کرد که باید بیش از وقت خود نیز صحبت کند.
وی در مورد استعفای خود از نمایندگی مجلس نیز گفت: استعفا یکی از اهرمهای نماینده است. وقتی من طرح سؤال از رئیسجمهور را با 100 امضا به هیئت رئیسه تحویل دادم، در نهایت راهی جز استعفا برایم نماند که البته مجلس هم در ادامه با رأی بالا با استعفای من مخالف کرد.
مطهری با بیان اینکه من از استعفا برای پیشبرد اهدافم استفاده کردم، گفت: نامه هاشمی در سال 88 حرف بخشی از مردم بود. هاشمی داشت سبزها را کنترل میکرد، هاشمی در نماز جمعه هم کار درستی کرد و حرفهای درستی زد.
مشروح كامل مناظره جنجالی بذرپاش و مطهری
مهرداد بذرپاش كاندیدای جبهه متحد اصولگرایان و علی مطهری نامزد ائتلاف صدای ملت امروز در جمع دانشجویان دانشگاه خواجه نصیر مناظره پرچالش و تفصیلی داشتند كه با استقبال دانشجویان مواجه شد.
۱۳۹۰/۱۲/۱