به گزارش نما به نقل از تسنیم، محمد جواد حق شناس عضو هیئت رئیسه جبهه اصلاح طلبان ایران با اشاره به نامه جمشید ایرانی مبنی بر ثبت اسامی هیئت مؤسسین جبهه اصلاحطلبان ایران در دبیرخانه مرکزی کمیسیون ماده 10 احزاب در 4 آبان 1393، اظهار داشت: آقای ایرانی در این نامه قصد داشته، خبری را منتقل کند.
وی با اشاره به اینکه قانون احزاب، کمیسیون ماده 10 احزاب را مسئول صدور پروانه برای احزاب کرده است، گفت: مدتی است که به دلیل تعدد احزاب شاهد فعالیتهایی در سراسر کشور هستیم؛ یعنی حدود 250 حزب، تشکل، انجمن و کانون در کشور فعالیت سیاسی میکنند و تا به حال از کمیسیون ماده 10 احزاب پروانه گرفتهاند.
این عضو هیئت رئیسه جبهه اصلاح طلبان ایران ادامه داد: کشور ما با هیچ کشوری که فعالیتهای حزبی انجام میدهد قابل مقایسه نیست؛ کشورها با سیستم 2 حزبی یا چند حزبی اداره میشوند ولی 2 دهه است که در کشور ما جبهههای متشکل از احزاب شکل گرفته است و این احزاب در درون جبههها مجموعهای را شکل میدهند که فعالیت سیاسی مشترک دارند.
حق شناس گفت: البته قانون احزاب نسبت به ثبت یا فعالیت جبههها نظری نداده است. مدتی پیش کمیسیون ماده 10 احزاب از جبههها دعوت کرد تا برای ثبت خود اقدام کنند لذا این اقدام ما که توسط نامه به اطلاع رسید، در راستای پاسخ به دعوت کمیسیون ماده 10 احزاب بود. ضمن اینکه منطقی است جبهههایی مانند جبهه پیروان خط امام و رهبری، ایستادگی ایران اسلامی و جریان اصلاح طلب متشکل از گروههای 18 گانه و جبهه اصلاح طلبان ایران در کمیسیون ماده 10 احزاب ثبت شوند.
وی افزود: درباره ایجاد 2 شاخه در جبهه اصلاح طلبان باید بگویم که ماجرا از اینجا آغاز شد که اوایل سال جاری آقای کواکبیان رئیس جبهه اصلاح طلبان همزمان عضویت در 2 جبهه اصلاح طلبان و شورای هماهنگی جبهه اصلاحات را برعهده داشت و قواعد شورای هماهنگی اجازه نمیداد که یک نفر همزمان عضویت 2 جبهه را برعهده داشته باشد.
این عضو حزب اعتماد ملی اظهار داشت: نهایتاً در اوایل تابستان آقای کواکبیان از جبهه اصلاح طلبان ایران انصراف داد و ریاست دورهای شورای هماهنگی جبهه اصلاحات را برعهده گرفت. از آن زمان به بعد بحثی در درون جبهه اصلاح طلبان آغاز شد مبنی براینکه بعد از خروج آقای کواکبیان وضعیت فعالیتهای سیاسی درون جبهه اصلاح طلبان را با هماهنگی بیشتر پیش ببریم.
حق شناس ادامه داد: به دلیل اینکه در آن زمان آقای کواکبیان نامزد ریاست جمهوری بود، اعضای جبهه از تعیین عنوان "ریاست دورهای جبهه اصلاح طلبان" صرف نظر کردند تا به موقعیت وی لطمهای نخورد؛ بنابراین آقای کواکبیان به عنوان رئیس جبهه اصلاح طلبان انتخاب شد و بنده به عنوان نایب رئیس اول، آقای فایضی به عنوان نایب رئیس دوم، آقای مجید محتشمی به عنوان سخنگو و آقای بهمن زاده به عنوان دبیر شورای سرپرستی یا هیئت رئیسه جبهه اصلاح طلبان انتخاب شدند.
وی افزود: پس از انصراف آقای کواکبیان از شورای هماهنگی جبهه اصلاح طلبان و انتقال به شورای هماهنگی جبهه اصلاحات ما باید در جبهه تصمیم جدی میگرفتیم؛ این تصمیم به این شکل بود که اعضا مجدداً براساس اساسنامه قبلی انتخابات برگزار میکردند تا رئیس جدید جبهه انتخاب میشد و اگر لازم بود رئیس از میان هیئت رئیسه انتخاب میشد یا اینکه اساسنامه جدیدی تنظیم میشد که براساس آن، امکان انتخاب هیئت مدیره و خط مشی جدید جبهه اصلاح طلبان ایران پیگیری میشد.
این عضو هیئت رئیسه جبهه اصلاح طلبان ایران ادامه داد: رئیس جدید جبهه اصلاح طلبان در چارچوبی که عنوان کردم، انتخاب نشد و ما شاهد فرآیندی بودیم که مجموعهای از دوستان جبهه اصلاح طلبان براساس روال گذشته هیئت رئیسهای را انتخاب کردند و در آن مقطع اعلام شد که فرضاً بنده رئیس مجموعه هستم و تعدادی از دوستان آن مجموعه با فرآیندی بحث انتخاب آقای فایضی را به عنوان رئیس جدید جبهه اصلاح طلبان ایران مطرح کردند؛ ولی این موضوع با تغییر اساسنامه انجام شد؛ البته تغییر اساسنامه جدید در جلسات عمومی شورا مطرح نشده بود.
حق شناس افزود: نهایتاً ما جلسات بعدی را با حضور اعضای هیئت رئیسه جدید برگزار کردیم و به این جمع بندی رسیدیم که با حضور اعضای اولیه (4 نفر) در مورد اساسنامه صحبت کنیم تا اساسنامه جدید با چارچوب خود شکل بگیرد و براساس آن انتخاب هیئت رئیسه انجام شود.
وی گفت: نکته دیگر اینکه براساس دعوت کمیسیون ماده 10 احزاب، بخشی از جبهه اصلاح طلبان ایران به همراه اعضای جدیدتر امسال بحث موجودیت جبهه را به اطلاع کمیسیون ماده 10 احزاب رساند و عنوان جبهه را برای جبهه اصلاح طلبان ایران ثبت کرد و این اتفاق با حضور 16 عضو جدید افتاد و فعلاً ثبت شدیم.
این عضو حزب اعتماد ملی ادامه داد: انتظار ما این است که با افزودن احزاب دیگری که هنوز مرامنامه ما را امضا نکردهاند، تعداد ما بیشتر شود و بتوانیم جلسه آینده جبهه اصلاح طلبان را با حضور اکثریت اعضای جبهه برگزار کنیم و اساسنامه و مرامنامه جدیدی را برای جبهه اصلاح طلبان ایران تنظیم کنیم و براساس آن اساسنامه و مرامنامه، هیئت رئیسه انتخاب شود و ما بتوانیم فصل سوم فعالیتهای جبهه اصلاح طلبان را در فرصت پیش رو با قدمهای محکم پیگیری کنیم.
حق شناس یادآور شد: فعالیت جبهه اصلاح طلبان از سال 1378 آغاز شده است و در سال 1390 مقطع دوم فعالیت خود را آغاز کرد، ما امیدواریم بتوانیم فصل سوم فعالیت خود را بعد از همراهی و همدلیها با حرکت قانونمند و براساس معیارهای قانون احزاب و قواعد اصلاح طلبی برداریم.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا آقای محتشمی سخنگوی جبهه اصلاح طلبان است، افزود: همان طور که گفتم جبهه براساس قاعده قبلی شکل گرفته بود و ما فعالیتهای دوشاخهای را در 5 تا 6 ماه داشتهایم که یک شاخه اینگونه تصمیم گرفت که رئیس جدید و سخنگو انتخاب کنند که این شاخه همان بود که بنده را به عنوان رئیس جبهه اصلاح طلبان معرفی کرده بود. یک شاخه دیگر در این چارچوب شکل گرفت که آقای فایضی به عنوان رئیس و آقای محتشمی به عنوان سخنگو انتخاب شود و این دو شاخه با اصل اتفاقات گذشته فاصلههایی داشت.
این عضو هیئت رئیسه جبهه اصلاح طلبان ایران ادامه داد: در حال تلاش هستیم که قاعده جدیدتری را با مجموعه احزابی که همراهی بیشتری دارند، در جبهه اصلاح طلبان جمع کنیم.
حق شناس افزود: ممکن است احزاب دیگری به جبهه اصلاح طلبان افزوده شوند؛ لذا ما اسامی آنها را اعلام خواهیم کرد و اساسنامهای که مورد قبول جبهه اصلاح طلبان ایران باشد، تدوین میکنیم.
وی در پاسخ به این سؤال که باتوجه به اظهارات آقای محتشمی مبنی براینکه جبهه اصلاح طلبان منشوری را تهیه کرده است که ملاک عمل آن قانون اساسی بوده است و اکثریت احزاب اصلاح طلب آن را امضا کردند ولی آقای ایرانی و دوستانشان این منشور را تأیید نمیکنند و اختلاف از این نقطه آغاز شده است، آیا شما این منشور را قبول دارید، گفت: خیر، بنده این موضوع را به این شکل تأیید نمیکنم چراکه پیش نویس اساسنامه جبهه اصلاح طلبان باید در جلسات عمومی مورد بحث و بررسی قرار گیرد و این کار نیاز به تأمل دارد؛ لذا من اظهارنظری در مورد حرف آقای محتشمی نمیکنم.
این عضو حزب اعتماد ملی در پایان گفت: جبهه اصلاح طلبان در انتخابات 1392 نشان داد که فعال بوده است و ما تلاش میکنیم مجموعهای بدون حاشیه با مشی اصلاح طلبانه ایجاد کنیم تا به افزایش نشاط سیاسی جامعه کمک کنیم.
اختلاف در جبهه اصلاحطلبان از زبان حقشناس
عضو هیئت رئیسه جبهه اصلاح طلبان ایران دلایل دو شاخه شدن این جبهه را تشریح كرد.
۱۳۹۳/۹/۱۲