به گزارش نما به نقل از مهر، علیرضا دائمی با تشریح آخرین وضعیت دریاچه ارومیه و اقدامات انجام شده برای نجات این دریاچه گفت: در رابطه با معضل دریاچه ارومیه باید یکسری مجموعه اقدامات متمرکز انجام شود که باروری ابرها، کاهش مصرف آب، بررسی تبعات زیست محیطی، انجام طرح نکاشت برای دو سال، ارتقاء بهره وری و مواردی از این دست؛ جزو مجموعه اقدامات رفع معضل دریاچه ارومیه به حساب میآید.
معاون برنامه ریزی وزارت نیرو اظهارداشت: مولفه های اعلام شده باید همزمان جلو برود و دولت توجه ویژه ای به این موضوع داشته که در این رابطه اعتبارات لازم هم دیده شده است.
دائمی با اشاره به بهبود تراز دریاچه بیان داشت: در پاییز امسال، بارندگی بهبود پیدا کرد ولی تغییر شرایط موقت بوده و نباید به آن دل بست. در هر حال، ۱۷۰ میلیمتر بارندگی صورت گرفته که این موضوع جنبه اقلیمی دارد و لازم است در حوزه کشاورزی اقدامات گسترده ای صورت گیرد.
وی افزود: لایروبی رودخانهها، مطالعات باروری ابرها، انتقال آب از سایر حوزهها و تخلیه مخازن سدها در صورت امکان کارهایی است که اجرا شده یا در دست اجرا است. این مقام مسئول در وزارت نیرو خاطرنشان کرد: در حوضه دریاچه ارومیه از ادامه ساخت ۴ سد بزرگ جلوگیری شده است.
راهكارهای جدید برای نجات دریاچه ارومیه
معاون وزیر نیرو با اعلام اینكه ساخت ۴ سد در حوضه دریاچه ارومیه متوقف شده است، گفت: برنامه های جدیدی به منظور نجات دریاچه ارومیه تدوین شده است كه به صورت همزمان اجرا میشوند.
۱۳۹۳/۹/۲۶