به گزارش نما به نقل از دویچه وله، مراسم خاکسپاری قربانیان حمله خونین نیروهای طالبان در شهر پیشاور آغاز شده است. در پی این حمله که روز سهشنبه (۱۶ دسامبر/ ۲۵ آذر) روی داد، نزدیک به ۱۵۰ نفر که ۱۳۲ تن از آنها دانشآموز بودند، جان خود را از دست دادند.
درباره شمار دقیق قربانیان اطلاعات گوناگونی منتشر شده است. برخی از منابع از ۱۵۳ قربانی سخن میگویند و برخی از آنها نیز شمار قربانیان را ۱۴۸ نفر ذکر میکنند.
طبق اعلان دولت ایالت خیبر پختونخوا که مرکز آن پیشاور است، بیش از ۲۵۰ نفر نیز در جریان این حمله زخمی شدهاند.
به گفته مقامات ارتش پاکستان، هفت مهاجم طالبان که همه بمبهایی به تن بسته بودند، عاملان این حملهی خونین بودهاند.
شبهنظامیان اسلامگرای افراطی تنها در مدت ۳۰ روز ماه گذشته ۶۵۰ حمله تروریستی در سراسر جهان انجام دادند که بیش از پنج هزار انسان را به گام مرگ کشید. اغلب قربانیان این حوادث خشونتبار مسلمان بودهاند.
آنان با عبور از حصار سیمی وارد مدرسه شده و با حضور در تالاری که دانشآموزان در آن مشغول دادن امتحان بودهاند، آنها را به رگبار بستهاند. این مهاجمان سپس به یکایک کلاسها رفته، به سوی دانشآموزان و آموزگاران شلیک کرده و عدهای را به گروگان گرفتند.
در جریان عملیات چندین ساعته ارتش پاکستان برای پایان دادن به این حمله و گروگانگیری، هر هفت مهاجم کشته شدند.
"هدف تنها کشتن کودکان بوده است"
نواز شریف، نخست وزیر پاکستان ضمن اعلام سه روز عزای عمومی این حادثه را "فاجعهای ملی که کار وحشیان" است، خواند و قول داد که عاملان به جزای اعمال خود برسند.
عاصم بجوا، سخنگوی ارتش پاکستان نیز در ارتباط با این حمله خونین گفت که عاملان از این حمله "تنها یک هدف را دنبال میکردهاند: کشتن کودکان بیگناه و نه گرفتن گروگان".
راحل شریف، فرمانده ارتش پاکستان نیز از اقدامات تلافیجویانه سخن گفت و تصریح کرد که این اقدامات تا "نابودی کامل اسلامگرایان افراطی" در این کشور ادامه خواهد یافت.
به گزارش رسانههای خبری نیروی هوایی ارتش پاکستان شامگاه سهشنبه (۱۶ دسامبر) دست به عملیاتی هوایی زده و مواضع احتمالی نیروهای طالبان را هدف قرار دادهاند.
انزجار جهانی
رهبران جهان در واکنش به حمله مرگبار طالبان در پیشاور انزجار شدید خود را از این عمل ابراز داشتهاند.
آنگلا مرکل صدراعظم آلمان در پیام تسلیت خود تصریح کرد که گروگان گرفتن و قتل کودکان و نوجوانان "بیرحمانهترین عملی است که میتوان به آن دست زد". یوآخیم گائوک، رئیسجمهور آلمان نیز از عمل بزدلانهی تروریستها سخن گفت.
باراک اوباما، رئیسجمهور آمریکا این حمله طالبان را بهشدت محکوم کرد و گفت که "تروریستها با این حمله منزجرکننده به دانشآموزان و آموزگاران، بار دیگر پستی خود را ثابت کردهاند".
جان کری، وزیر خارجه آمریکا نیز ضمن ابراز همدردی با نخستوزیر و مردم پاکستان بر همکاری و همبستگی واشنگتن با اسلامآباد در مبارزه با افراط گرایان تأکید ورزید.
خبرگزاری آلمان روز چهارشنبه (۱۷ دسامبر/ ۲۶ آذر) گزارش داد که نارندرا مودی، نخستوزیر هند نیز در پیامی در شبکه توئیتر اعلام کرده که تماسی تلفنی با نواز شریف، همتای پاکستانی خود داشته و مراتب تسلیت و همدری خود را ابراز داشته است.
گفتوگو میان رهبران دو کشور متخاصم هند و پاکستان که هر دو از قدرت اتمی برخوردارند، بهندرت صورت میگیرد.
ابراز تسلیت طالبان افغانستان به خانوادههای قربانیان
درخور توجه آنکه حتی نیروهای طالبان افغانستان نیز از این حمله خونین فاصله گرفته و هجوم به مدرسه در پیشاور را اقدامی غیراسلامی دانستهاند. ذبیحالله مجاهد، سخنگوی طالبان افغانستان به خانوادههای قربانیان تسلیت گفته است.
از سوی دیگر جنبش طالبان پاکستان اعلام کرد که به تلافی ادامه عملیات ارتش این کشور علیه طالبان، دست به انجام این حمله زده است. سخنگوی طالبان پاکستان نیروهای ارتش این کشور را متهم به قتل کودکان و زنان جنگجویان طالبان و سوزاندن خانههای آنها کرد.
در حال حاضر ارتش پاکستان مشغول انجام عملیاتی گسترده علیه نیروهای طالبان و القاعده در نزدیکی مرز افغانستان است و گفته میشود که تا کنون شمار زیادی از افراط گرایان کشته شدهاند.
اعلام عزای عمومی ۳ روزه در پاكستان
پاكستان در عزای قربانیان حملهی خونین طالبان به سر میبرد. در جریان این حمله حدود ۱۵۰ تن از جمله بیش از ۱۳۰ دانشآموز كشته شدند. رهبران جهان انزجار شدید خود را نسبت به این واقعه ابراز كردهاند.
۱۳۹۳/۹/۲۶