به گزارش خبرگزاری دانشجو، مهدی چمران، برادر شهید مصطفی چمران شب گذشته در ششمین همایش « چ مثل چمران» که به همت مجمع جوانان شهید چمران در حسینیه قرآن و عترت برگزار شد، کادرسازی، انسان سازی و ساختن تشکیلات را از مهم ترین ویژگی های شهید چمران دانست و تصریح کرد: خود شهید چمران نمونه ای از انسان سازی است که تحرکی در دنیا ایجاد کردند و این تحرک ماندگار و جاودان است.
چمران در میان کمونیست ها نماز می خواند تا دیگران هم جرات کنند نماز بخوانند
وی با اشاره به زمان دانشجویی شهید مصطفی چمران در سال های 32 تا 36 که در دانشکده فنی تهران بود، در بیان نمونه ای از انسان سازی شهید بیان داشت: در آن زمان بعد از ملی شدن صعنت نفت و حکومت دکتر مصدق فضای دانشگاه از لحاظ فکری در دست چپ ها بود.
رئیس شورای شهر تهران ادامه داد: در آن سال ها هرکس می خواست بگوید روشن فکرم، ادعای کمونیستی و مارکسیستی بودن می کرد، کمونیست ها هم بعد از کودتای 28 مرداد تشکیلات زیر زمینی خود را داشتند و در دانشگاه ها فعال بودند.
چمران با بیان این که مثل امروز که رزمندگان مهجورند، شهید چمران هم در آن زمان مهجور بود، تصریح کرد: در آن شرایط بعضی از دانشگاه ها نمازخانه ای دایر کردند و دانشکده فنی هم جز اولین دانشگاه ها بود که نمازخانه تشکیل داد اما تعداد اندکی برای نماز آنجا می رفتند.
وی ادامه داد: شهید چمران، به طور مداوم آنجا نماز می خواند چون می خواست تا نمازخوان های دیگر هم جرات کنند و به مسجد بیایند.
رئیس بنیاد شهید چمران افزود: خود شهید هم در دست نوشته هایش به این نمازخواندن اشاره می کند و می گوید« از این که راز ونیازخود را با خدای خویش فاش کنم احساس گناه می کنم. چون رنگی از غرور و خودخواهی بر من زده و صدق و اخلاصم کاسته شده است. این را تحمل می کنم شاید دل درمند دیگری با این راز و نیاز هماهنگ شود و در این دنیا غریب نمانم».
چمران تصریح کرد: این نشان دهنده ی نیروسازی و کادرسازی شهید چمران است وگرنه نمی خواست خودنمایی کند.
شهید چمران انجمن دانشجویان ایران در آمریکا را از کنترل سفارت درآورد و آن را اسلامی کرد
وی شخصیت شهید چمران را جامع الاطراف دانست و ادامه داد: مصطفی شاگرد ممتاز، در مبارزات پیشتاز، در علوم وهنر صاحب نظر ، در مذهب خالص و در مدیریت منحصر به فرد بود.
رئیس شورای شهر تهران با اشاره به سفر شهید چمران به آمریکا خاطر نشان کرد: وقتی به آمریکا رفت، یک انجمن دانشجویان ایران بود که توسط سفارت ایران و ساواک هدایت می شد اما با حضور و انتخاب شدنش به عنوان رئیس این انجمن آن را از دست سفارت ایران و اردشیر زاهدی درآورد.
چمران ادامه داد: شهید مصطفی چمران این انجمن دانشجویی را تبدیل به انجمن اسلامی دانشجویان کرد و بعدها انجمن دانشجویان مسلمانان جهان هم را تشکیل داد.
وی افزود: شهید چمران در آن سال ها هفته ای یک سخنرانی مذهبی و دعوت به اسلام را در قلب آمریکا انجام می داد.
رئیس بنیاد شهید چمران با بیان این که شهید چمران از 14 سالگی در درس تفسیر قرآن مرحوم طالقانی بود و قبل تر از آن در جلسات مرحوم مجتهدی نیز شرکت می کرد، در خصوص زندگی شهید چمران بعد از حضور در آمریکا تصریح کرد: وی بعد از آن به مصر رفت و تشکیلاتی به نام سماع را که اطلاعات را کسب می کردند را ایجاد کرد.
شهید چمران آنقدر مخفیانه عمل می کرد که ساواک دوسال او را گم کرده بود
چمران ادامه داد: دوسالی که در مصر بود سازمان سیا ، FBI ، ساواک و سفارت ایران، هیچکدام نفهمیدند و نتوانستند او را پیدا کنند.
وی افزود: در کتابی هم که وزارت اطلاعات از اسناد آن زمان منتشر کرد، این دوسال خالی است.
رئیس شورای شهر تهران در خصوص فعالیت های شهید مصطفی چمران در مصر تصریح کرد: در مصر آموزش های جنگ چریکی می دید و بعد از آن که سادات بر سر قدرت آمد با افکار او نتوانست کنار بیاید و مدتی به ایران آمد.
چمران ادامه داد: بعدا با دعوت امام موسی صدر به لبنان رفت و در آن جا می خواست تشکیلاتی علیه شاه سازماندهی کند اما وقتی وضعیت شیعیان لبنان را دید نظرش عوض شد و تشکیلاتی برای آن ها درست کرد.
وی در خصوص شرایط آن روزهای لبنان تصریح کرد: وقتی سال 52 به طور مخفیانه به دیدن او در لبنان رفتم، در سفری که از محل اقامتش به بیروت داشتیم، نهار نمی توانستیم بخوریم چون یک رستوران که مشروب در آن نباشد پیدا نمی شد.
رئیس بنیاد شهید چمران ادامه داد: لبنان در شرایطی بود که عروس خاورمیانه بود و دنیای کاباره ها در آن جا قرار داشت.
چمران با اشاره به دست نوشته عربی شهید مصطفی چمران در هنگام اولین حضورش در لبنان، گفت: دکترای الکترونیک و اولین دانشمند هسته ای ایران در اولین حضورش در لبنان از حسین(ع) سخن می گوید و شیعیان لبنان را بشارت می دهد که پیروزی نزدیک است؛ هرکسی به راه حسین (ع) معتقد است می تواند وی را دنبال کند تا حتی با مشت در مقابل تانک های اسرائیلی بایستند.
وی این جملات را قبل از انقلاب اسلامی دانست و افزود: شهید چمران می خواست به اسرائیل بفهماند که برای همیشه در تاریخ روسیاه خواهد بود.
رئیس بنیاد شهید چمران تاکید کرد: امروز چه کسانی راه حسین (ع) را پیش گرفته اند؟ همان شیعیانی که آن روز تو سری خور بودند، امروز قدرت منطقه و جهان اعراب هستند؛ شهید چمران آن روز این پایه را نهاد.
چمران گفت: وقتی اسرائیل به لبنان حمله کرد این شهید چمران بود که در محروم ترین مناطق که یتیمان شیعه بودند، حلقه های مقاومت تشکیل داد؛ درآن زمان ارتش لبنان با اسرائیل مشکلی نداشت، یاسرعرفات هم هیچ گاه جنگ درستی با اسرائیل نکرد و در نهایت در آغوش دشمن هم قرار گرفت.
وی افزود: اما شهید چمران با حدود 45 نفر و کمبود مهمات که جز کلاشینکف و آرپی چی نداشتند طی یک طراحی دقیق تانک های اسرائیلی را نابود کردند.
رئیس شورای شهر تهران ادامه داد: این تانک های سوخته تا همین اواخر بودند و بسیاری از افراد با آن عکس های یادگاری گرفتند.
چمران نتیجه ساختن انسان ها مبتنی بر شهادت و راه امام حسین(ع) را همین پیروزی ها دانست و تصریح کرد: بعد از جنگ های داخلی لبنان که توسط اسرائیل شروع شد، باز هم آنچه توانست لبنان را آزاد کند همین فریاد الله اکبر و شهادت طلبی بچه مسلمانان شیعه بود.
خاطره سید حسن نصرالله در 18 سالگی؛ چمران به من گفت از جوانان شجاع خوشم می آید
وی با بیان این که سید حسن نصرالله در روستای بازوریه، پایین تر از روستای سور و در نزدیکی مرز اسرائیل ولبنان به دنیا آمده است، تصریح کرد: در زمان حمله اسرائیل دکتر چمران برای هر روستا یک فرمانده نظامی تعیین و جوانان آن جا را مسلح می کرد تا در مقابل اسرائیل مقاومت کنند.
رئیس شورای شهر تهران ادامه داد: اسرائیلی ها این چیزها را مطرح نکردند چون از ضعفشان می ترسیدند و فلسطینی ها نیز که ادعای مبارزه داشتند این کار را نکردند اما شهید چمران به سید حسن نصرالله 18 ساله حکم فرماندهی روستای بازوریه را می دهد.
چمران افزود: خود سید حسن نصرالله تعریف کرد که من به دکتر چمران گفتم که جوان هستم، اما او دستش را بر پشت من زد و گفت من از جوانان شجاع خوشم می آید.
شهید چمران قذافی و صدام را از یک جنس و نوکر آمریکا می دانست
وی با اشاره به واکنش شهید چمران در خصوص ربوده شدن امام موسی صدر گفت: دکتر چمران در اولین سخنرانی اش علیه قذافی کثیف حرف زد و گفت صدام و قذافی از یک جنس اند و هردو نوکر آمریکا، اما هیچ کس حرفش را گوش نمی داد.
رئیس بنیاد چمران با اشاره به حضور شهید مصطفی چمران در ایران و انقلاب تصریح کرد: در روزهای انقلاب 400 نفر از مبارزان شیعه لبنانی و ایرانی را با دو هواپیما سوریه که از حافظ اسد گرفته بود به ایران منتقل کرد و دوستانی در ایران هم جاده قم را هماهنگ کردند تا در آن فرود بیایند چون فرودگاه ها بسته بود.
چمران ادامه داد: آنها آمدند اما به محضی که بر زمین نشستند رادیو پیروزی انقلاب اسلامی را اعلام کرد و آنها اشک می ریختند که چرا زودتر به ایران نیامدند.
امام به شهید چمران گفت اگر انقلاب اسلامی استوار شود مشکل لبنان هم حل می شود
وی با بیان این که شهید چمران به ایران نیامده بود که بماند، تصریح کرد: شهید چمران با توجه به غیبت امام موسی صدر، نگران شیعیان لبنان بود برای همین در دیداری که با امام داشت از وی خواست که از ایران برود.
رئیس شورای شهر تهران ادامه داد: امام به او گفت اگر پیروزی نهایی را به دست بیاوریم و انقلاب اسلامی پا بگیرد، مسئله لبنان هم حل می شود و دیدیم که امروز واقعا مسئله لبنان حل شده است؛ برای همین دکتر چمران دیگر به لبنان نرفت و به دستور امام سپاه را تشکیل داد.
چمران در خصوص دارایی های شهید مصطفی چمران تصریح کرد: وی یک لباس چریکی خاک داشت که بعد از شهادتش همرزمانش برای تبرک تکه تکه کردند و دو جیبش را به من دادند که در آن آخرین دست نوشته هایش بود.
وی ادامه داد: یک کت و شلوار لبنانی هم داشت که همسرش آن ها را به یکی از کارمندان نخست وزیری داد و یک کلاشینکف خاکی و خونی از او بر جای ماند که امروز در موزه سعدآباد است و به زودی به موزه دفاع مقدس منتقل می کنیم.
شهید مصطفی چمران در زمان جنگ عشق باز متبحری بود
رئیس بنیاد شهید چمران با اشاره به دست نوشته های شهید در زمان محاصره سوسنگرد، در خصوص حماسه ای سوسنگرد که توسط شهید چمران رقم خورد تصریح کرد: دکتر چمران با عشایر عرب منطقه، ستاد جنگ های نامنظم، سپاه و یک تیپ از ارتش سوسنگرد را آزاد کرد و در آن نبرد به شدت زخمی شد اما با تمام خونریزی در مقابل عراقی ها و تانک هایشان ایستاد طوری که تانک ها فرار می کردند.
چمران ادامه داد: در محاصره سوسنگرد کماندوهای عراقی هم حریف شهید چمران نشدند و وی با ماشین ایفا که از آن ها غنیمت گرفته بود به بیمارستان اهواز آمد.
وی تصریح کرد: در آن بحبوحه راز و نیازهای عاشقانه ای با امام حسین(ع) و خدا دارد چون به عشق حسین(ع) می جنگید و آرزویش شهادت بود.
رئیس شورای شهر تهران شهید چمران را عشق بازی متبحر دانست و افزود: این راز و نیازها را کسانی به خاطر بیاورند که می گویند جنگ خشونت است ؛ آن ها که دفع مقدس را نمی فهمند این حرف را می زنند.
چمران با بیان این که امروز هم دشمن از همه جا بر ایران فشار می آورد، گفت: دشمن یک بار می گوید طرح حمله روی میز است و یک بار می گوید زیر میز! هرچند فشارها زیاد است اما ملت ما قوی است و تا آخر مقاومت می کنیم.
وی امید و توکل شهید چمران را تنها به خدا دانست و تصریح کرد: ما راه حسین (ع) را دنبال کردیم و پیروز شدیم، لبنان و غزه هم دنبال کردندو پیروز شدند اما کسانی که ادعا داشتند در نهایت با دشمن رقصیدند.
خاطراتی از اولین دانشمند هسته ای ایران
مهدی چمران با اشاره به دست نوشته عربی شهید مصطفی چمران در هنگام اولین حضورش در لبنان، گفت: دكترای الكترونیك و اولین دانشمند هسته ای ایران در اولین حضورش در لبنان از حسین(ع) سخن می گوید و شیعیان لبنان را بشارت می دهد كه پیروزی نزدیك است؛ هركسی به راه حسین (ع) معتقد است می تواند وی را دنبال كند تا حتی با مشت در مقابل تانك های اسرائیلی بایستند.
۱۳۹۱/۳/۲۶