به گزارش نما به نقل از اداره کل روابط عمومی سازمان تامین اجتماعی، بر اساس قانون اصلاح قوانین تنظیم جمعیت و خانواده و هم راستا با سیاستهای کلان کشور مبنی بر افزایش جمعیت، این سازمان محدودیتهای قانونی تحت پوشش قرار گرفتن بیمه فرزندان چهارم و بعد و همچنین محدودیت در پرداخت کمکهزینه ایام بارداری و دیگر مزایای قانونی به این بیمهشدگان را لغو کرده است.
برای دریافت کمکهزینه بارداری بیمهشدگان این سازمان باید ظرف یک سال پیش از زایمان، حق بیمه 60 روز کار را به سازمان تأمین اجتماعی پرداخت کرده باشند، در مدت استراحت مشغول کار نبوده، مزد یا حقوق دریافت نکرده باشند و در تاریخ اعلام بیماری، مشغول به کار بوده و یا در مرخصی استحقاقی باشند.
لازم به ذکر است میزان کمک هزینه بارداری، معادل دو سوم آخرین مزد یا حقوق بیمهشده با در نظر گرفتن روزهای استراحت است که از اولین روز شروع استراحت، محاسبه و پرداخت میشود. مدت مرخصی زایمان برای مادرانی که فرزاندانشان را از شیر خود تغذیه میکنند، شش ماه است که سه ماه آن باید بعد از تاریخ زایمان باشد.
براساس مصوبه سال 86 مجلس شورای اسلامی، مدت استراحت دوران بارداری، زایمان و شیردهی (موضوع ماده 3 قانون ترویج تغذیه با شیر مادر) از چهار به شش ماه افزایش یافته است. مدت مرخصی زایمان برای وضع حملهای دوقلو، شش ماه و برای زایمانهای سه قلو یا بیشتر یکسال خواهد بود.
همچنین چنانچه بیمهشده زن در طول دوره بارداری به عوارضی دچار شود که سلامتی مادر و فرزند را تهدید کند و طبق نظر پزشک معالج و تائید شورای پزشکی سازمان نیاز به استراحت پزشکی داشته باشد، غرامت دستمزد این ایام پرداخت خواهد شد.
تعلق كمك هزینه بارداری به فرزندان چهارم به بعد
سازمان تامین اجتماعی اعلام كرد، كمك هزینه بارداری به فرزندان چهارم و بعد تعلق میگیرد.
۱۳۹۳/۱۰/۱