نسخه چاپی

جاسوس فرانسوی؛ از دانشگاه صنعتی اصفهان تا اغتشاشات در تهران

عکس خبري - جاسوس فرانسوي؛ از دانشگاه صنعتي اصفهان تا اغتشاشات در تهران

"عكس‌ها، فیلم‌ها و مستندات و گزارشات را به ۵۰ نفر در خارج از ایران ارسال كردم"، این بخشی از اعترافات كلوتید ریس فرانسوی است.

به گزارش نما به نقل از تسنیم، فتنه سال 88 فرصت مناسبی برای کشورهایی بود که سالیان سال مترصد فرصتی بودند که کینه عمیق خود از استقلال‌طلبی‌ها و رفتارهای ضداستکباری نظام جمهوری اسلامی ایران را عملی کرده و شاید بتوانند ضربه مهلکی بر پیکره انقلاب اسلامی وارد کنند.

فتنه سال 88 و اغتشاشات خیابانی که دعوت‌کننده آن کسانی بودند که با قبول تمام مبانی برگزاری انتخابات ذیل نظام اسلامی و حاکمیت نظام، وارد عرصه انتخابات شده بودند، فرصت بسیار مناسبی برای این کشورها به وجود آورد تا به عملی کردن اهداف خود فکر کنند اما برای این کار، به اطلاعات دقیقی نیاز داشتند که مبادا در بازی و صحنه‌گردانی‌های خود دچار اشتباه شوند.

برهمین اساس، کشورهای مختلفی از جمله فرانسه و انگلیس با اعزام جاسوس‌ به تهران و برخی شهرهای دیگر، اقدام به تهیه اطلاعات دقیق از اوضاع داخلی ایران کردند. در سوی دیگر ماجرا، منافقین هم ماموریت یافتند که در ستادهای انتخاباتی میرحسین موسوی و کروبی نفوذ کرده و اقدام به اجرای ماموریت‌های محوله خود شوند.

ناصح فریدی فرزند محمّد از جمله همین افراد است که ماموریت می‌یابد به ستاد مهدی کروبی نفوذ کند. وی از طریق تلفن و اینترنت با گروهک منافقین وصل می‌‏شود و سپس با شرکت فعال در تجمعات دانشجویی و صنفی، اقدام به تهیه و ارسال عکس و فیلم و اخبار به گروهک نفاق می‌‏کند. علاوه بر این، فریدی مأموریت داشته که اخبار و اطلاعات زندانیان گروهک نفاق را پیگیری و این اطلاعات را به خانواده‏‌های آنان و گروهک منافقین ارسال و با حضور در اغتشاشات و تشویق دانشجویان به حضور در تجمعات غیرقانونی، اطلاعات این تجمعات و آشوب‏‌ها را برای منافقین ارسال می‌‏کرده است.

این عضو گروهک منافقین از جمله کسانی است که ستاد انتخاباتی مهدی کروبی حضور داشت.

علاوه بر اینها، حسین رسام، کارمند سفارت انگلیس در تهران نیز یکی دیگر از چهره‌های مشهوری است که در فتنه سال 88 نقش‌آفرینی کرده بود. وی اعترافات تکان‌دهنده‌ای دارد تا آنجایی که دادگاه می‌گوید: من در طول 5 سالی که در سفارت انگلستان کار می‌کردم حدود 130 مرتبط داشتم و متعهد شده بودم که در سال گذشته و هم‏چنین امسال با افزایش حدود 50 نفری آنها تعدادشان را به 180 نفر برسانم.


حسین رسام، کارمند سفارت انگلیس در تهران اعترافات تکان‌دهنده‌ای در روز دادگاه داشت

رسام در دادگاه گفته بود: بخش عمده مرتبطین ما را افراد به­ اصطلاح روشنگر و کسانی که به ‏نوعی نسبت به حاکمیت فعلی دارای زاویه بودند تشکیل می‌داد و در همین رابطه بیشتر ارتباط ما با اصلاح‌طلبانی مثل آقای عطریانفر، آقای شمس ­الواعظین و آقای سعید لیلاز بود.

اینها تنها بخشی از اظهارات و البته مستنداتی بود که نشان می داد چگونه فتنه سال 88 زمینه را برای حضور و دخالت بیگانگان در امور داخلی کشور فراهم کرد اما در نمونه دیگر، به بررسی اقدامات و جاسوسی‌های یک تبه فرانسوی در می‌پردازیم.

خانم کلوتید ریس تبعه 24 ساله کشور فرانسه است که دارای مدرک فوق لیسانس روابط بین‌الملل و مدرس دانشگاه است. پدر وی، یک مدیر در کمیساریای انرژی هسته‌ای فرانسه و مادرش هم عضو ارتش فرانسه است.

ریس متهم به اخلال در امنیت داخلی کشور از طریق تبانی و اجماع علیه امنیت کشور با حضور در اغتشاشات پس از انتخابات ریاست جمهوری در تهران و اقدام به جمع‌آوری اخبار و اطلاعات و عکس و فیلم برداری از اغتشاشات و ارسال این اطلاعات به خارج از کشور است.

وی که واسطه موسسه تحقیقاتی علوم سیاسی شهر لیل فرانسه است، قبل از حضور در ایران به مدت 3 ماه در سال 2007 در بخش تحقیقاتی سازمان انرژی اتمی فرانسه مشغول به ‏کار بوده و تحقیقاتی در خصوص سیاست‏‌های ایران در بحران آتی برای آژانس اتمی فرانسه ‌CEL را که وابسته به ارتش فرانسه است، انجام داده و قبل از حضور در ایران در همایش‏‌های سیاسی و اجتماعی ایران شرکت داشته است.

این تبعه فرانسوی، با تهیه یک گزارش امنیتی و اجتماعی از اوضاع ایران و به خصوص اوضاع شهر اصفهان و بازار این شهر، آن را برای تعدادی از مقامات فرانسوی ارسال کرده و نمونه‌هایی از آن را نیز به افسر اطلاعاتی فرانسه در تهران که در قالب مدیر بخش فرهنگی سفارت این کشور در تهران فعالیت می‌کرد، داده بود.

ریسکه در قالب یک برنامه ارتباط دانشگاهی در دانشگاه صنعتی اصفهان مشغول به فعالیت بود، با تعطیل شدن دانشگاه درپی اغتشاشات خیابانی، به تهران سفر می‌کند تا از نزدیک به تهیه گزارش، عکس و فیلم از اوضاع پایتخت بپردازد.

خانم ریس پس از ورود به تهران در تاریخ‌های 25 و 27 خرداد در راهپیمایی‌ها غیرقانونی شرکت کرده و تصاویر، فیلم‌ها و مستنداتی را از اوضاع شهر تهران در خلال برگزاری این تجمعات تهیه کرده و بنا بر گفته خود در روز محاکمه در دادگاه، این مستندات را به حدود 50 نفر ایمیل کرده است.

طبق اظهارات خانم ریس، وی حتی در 27 تیر ماه سال 88 پس از ارسال ایمیل‌ها به خارج از ایران، اقدام به روایت ماجرای اغتشاشات و شرایط داخلی ایران به "دوستانش" کرده که به گفته خودش، نگرانش بوده‌اند.

نکته جالب در فرآیند برگزاری دادگاه این تبعه فرانسوی این بود که وی در ابتدای جلسه اعلام می‌کند که خودش با حضور در اغتشاشات اقدام به تهیه فیلم و عکس از تجمعات کرده بود، اما در خلال دادگاه گویا از این گفته خود پشیمان شده و اعلام می‌کند که آن عکس‌ها و فیلم‌ها را از اینترنت دریافت کرده و برای دوستانش ایمیل کرده است.

" . . . و هم‌ یک‌ E-mail به‌ رئیس‌ انجمن‌ ایران‌شناسی‌ فرانسه‌ فرستادم‌ که‌ درباره تظاهرات‌ در دانشگاه‌ اصفهان‌ و در شهر اصفهان‌ تعریف‌ می‌کردم‌، با این‌ آقا که‌ دوستم‌ است‌ درباره این‌ موضوع‌ صحبت‌ کرده‌ بودم‌ و فکر می‌کردم‌ که‌ علاقه‌ داشت‌ اطلاعات‌ داشته‌ باشد" این جمله دیگری از اظهارات خانم ریس در دادگاه است، درباره دوستی که خودش می‌گوید به او اطلاعات داده و این دوست فرانسوی هم علاقه داشته که اطلاعات داشته باشد.

ناگفته نماند که خانم ریس، 2 سال قبل از فتنه سال 88، مدتی در کمیساریای انرژی اتمی فرانسه یک پروژه آموزشی داشته و پدرش هم کارشناس همین کمیساریاست. او علاوه بر فعالیت رسمی در این کمیساریا، یک گزارش درباره وضع سیاسی ایران تهیه کرده و در اختیار این نهاد فرانسوی قرار داده بود تا مسئولان فرانسوی از اوضاع داخلی ایران توسط فردی که به زبان فارسی مسلط است و در داخل ایران رفت و آمد دارد، آگاه باشند و یک سال بعد یعنی در بهمن ماه سال 87 (5ماه قبل از انتخابات ریاست‌جمهوری) خودش در قالب یک برنامه ارتباط دانشگاهی با معرفی کریستین دلهاسبر وابسته علمی سفارت فرانسه که ظن افسر اطلاعاتی بودنش وجود دارد، "بدون کسب مجوز از سازمان‏‌های مربوطه" از طریق روابط دوستانه دیپلمات مذکور با مسئول روابط بین‌الملل دانشگاه صنعتی اصفهان، وارد کشور می‌شود.

تحقیقات قضایی انجام شده در دادسرای امنیت و گزارش معاونت ضدجاسوسی وزارت اطلاعات مجرمیت کلوتید ریس را محرز اعلام کرده بود.

۱۳۹۳/۱۰/۱

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...