نسخه چاپی

با علائم واقعی آلزایمر آشنا شوید

فراموشی به خصوص در دوران سالمندی حالتی طبیعی است و برای همه پیش می آید اما به این معنا نیست كه هر نقصی در حافظه نشان دهنده بروز آلزایمر باشد. در واقع شناخت علائم واقعی این بیماری در كاهش پیشرفت آن و پیشگیری از دیگر مشكلات می تواند مفید باشد.

به گزارش نما به نقل از قدس آنلاين؛ گرچه از دست دادن حافظه بارزترين و شناخته شده ترين علامت بيماري آلزايمر است اما برخي حالات ديگر نيز بايد به عنوان هشدار آغاز اين بيماري جدي گرفته شود. اختلالات تشخيص، استدلال، رفتار، اخلاق و... از جمله ديگر مشكلاتي هستند كه در كنار كاهش حافظه بيمار را آزار مي دهد. با ابتلا به آلزايمر، اطلاعات و وقايع به خصوص موارد جديد مانند شماره تلفن، محل گذاشتن كليد، چهره همسايه ها، مكان تفريحي همراه با فرزندان و... به تدريج از ذهن پاك مي شود. اما معمولا اطلاعات و خاطرات قديمي كاملا حفظ شده است.

مرتب كردن نامتناسب و گم كردن اشياء

گم كردن وسايل در بيماران آلزايمري بسيار رايج است و دائم راجع به آن سؤال مي پرسند. در اين حالت فرد وسايل را در جايي غير متعارف مي گذارد و سپس فراموش مي كند. كيف دستي درون يخچال، خودكار درون حمام، كيف پول در كشوي لباس و...

سردرگمي در زمان و مكان

يكي ديگر از علائم بيماري آلزايمر، سردرگمي و گيجي زماني و محيطي است. ممكن است بيمار در همان محله و حتي كوچه محل زندگي اش گم شود و زمان بازگشت به منزل را تشخيص ندهد. گرچه شايد عجيب به نظر برسد اما بيمار مبتلا به آلزايمر حتي ممكن است سالي كه در آن زندگي مي كند را نيز از ياد ببرد.

اختلال استدلال انتزاعي

چنين مشكلاتي زماني خود را نشان مي دهند كه فرد قادر به محاسبه حساب بانكي يا پركردن فرمي را نداشته باشد. در اين صورت حتي محاسبات ساده رياضي نيز برايش مشكل خواهد بود. اختلالات شناختي ممكن است با خواندن ساعت نيز بروز كند زيرا اعداد مفهوم خود را از دست داده اند.

اختلالات گفتاري

كلمات نيز مفهوم خود را ندارند و به همين دليل به شيوه اي نامتعارف استفاده مي شوند. بعضي از كلمات به جاي يكديگر در جايگاه اشتباه به كار مي روند. حتي ممكن است اسم اعضاي خانواده نيز اشتباه شود. شايد اين اشتباهات در ابتدا حالت طنزگونه داشته باشد اما اين بي نظمي به تدريج غير قابل فهم مي شود. همچنين نوشتن نيز تحت تاثير قرار مي گيرد و به تدريج ناخوانا و غير قابل درك مي گردد.

مشكل در انجام وظايف روزانه

با ابتلا به بيماري آلزايمر، رفتارها و وظايف روزمره دچار اختلال مي شود. با ايجاد مشكل در هماهنگي و مهارت، بيمار حتي نمي تواند موهايش را مرتب كند يا كفش هايش را واكس بزند. رسيدگي به امور منزل و آشپزي نيز تحت تاثير قرار مي گيرد و فرد نمي تواند كارهايي كه به راحتي هر روز انجام مي داد را مديريت كند.

اختلالات تشخيصي

بيمار مبتلا به آلزايمردچار اختلالات تشخيصي بارزي مي شود. در اين صورت اشياء در جايگاه اشتباهي استفاده مي شود؛ مسواك به جاي شانه، دستمال به جاي چنگال و...

تغييرات رفتاري

اختلالات رفتاري در اين بيماران رايج است؛ چنانكه ممكن است فردي مهربان رفتارهاي خصمانه و پرخاشگرانه داشته باشد. همچنين بدخلقي و جرو بحث با اطرافيان نيز ديده مي شود. فرد ناگهان پرخاشگر، تحريك پذير، بي تفاوت و... مي شود. اين رفتارها بازتابي از افسردگي يا اضطراب نهفته است. بيمار تصور مي كند اطرافيان او را زنداني كرده اند، وسايلش را دزده ايد يا آنها را پنهان كرده اند.

۱۳۹۳/۱۰/۱۳

نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...