نسخه چاپی

اعلام آمار رسمی موش‌های پایتخت

مدیرعامل سازمان ساماندهی مشاغل شهر تهران جمعیت موش‌های پایتخت را یك‌میلیون و ۸۰۰ هزار اعلام كرد.

به گزارش نما به نقل از مهر، رحمت‌الله حافظی، رئیس کمیسیون سلامت شورا و رضا قدیمی مدیرعامل سازمان ساماندهی مشاغل در نشستی مشترک در خصوص موش های پایتخت و نحوه جمع آوری سگ های ولگرد توضیحاتی به خبرنگاران ارائه کردند.

رحمت الله حافظی، رئیس کمیسیون سلامت شورا در ابتدای این جلسه با بیان اینکه معضل موش مشکلی است که از سال‌های گذشته در پایتخت وجود داشته، گفت: متاسفانه روز به روز بر جمعیت موش ها افزوده می شد که خوشبختانه روش های خوبی برای مقابله با آنها پیش بینی شده است.

موش ها سالیانه ۳۳ میلیون تن غذا را در دنیا از بین می‌برند
وی با اشاره به گزارشات سازمان بهداشت جهانی در خصوص آسیب هایی که موش ها می توانند به محیط زیست وارد کنند، گفت: بر اساس آمارهای WHO موش ها ۳۳ میلیون تن غذا را از بین می برند که این میزان کفاف غذای ۱۲۰ میلیون نفر را در دنیا می دهد.

رئیس کمیسیون سلامت شورا ادامه داد: بسیاری از بیماری ها توسط جوندگان به انسان ها منتقل می شود و این جوندگان بسیاری از انگل های مشترک بین انسان و حیوان را منتقل می کنند.

به گفته حافظی، طاعون، جزام، سل و کچلی برخی از بیماری هایی است که توسط موش به انسان منتقل می شود.

به گفته وی، موش ها ۱۰ بار در سال زایمان کرده و هر بار ۷ بچه به دنیا می آورند و اگر مقابله با آنها استمرار نداشته باشد، جمعیت آنها روز به روز افزایش پیدا کرده و حتی منظر شهری را نیز مخدوش می کنند.

در ادامه، رئیس کمیسیون سلامت با اشاره به گزارشاتی که در خصوص کاهش جمعیت موش به شورا ارسال می شود، تصریح کرد: ما مبنای قضاوت را گزارشات شهروندان گذاشته و بر اساس کاهش مشکلات آنها در خصوص کاهش جمعیت موش قضاوت می کنیم.

حافظی با اشاره به آمارهای عجیب و غریبی که در خصوص تعداد موش های پایتخت منتشر می شد، افزود: آمار تا ۶۰ میلیون موش نیز اعلام شده بود، اما در حال حاضر با روش های علمی این میزان برآورد شده و اعلام می شود.

در ادامه این نشست، رضا قدیمی، مدیرعامل سازمان ساماندهی مشاغل با اشاره به فعالیت های ۹ ماهه برای کاهش جمعیت موش های پایتخت گفت: در ابتدا تغییر شکلی نظام فنی و اجرایی در دستور کار قرار گرفت همچنین تلاش کردیم مناطق آلوده را شناسایی کنیم که متاسفانه اطلاعات ضد و نقیضی در این زمینه وجود داشت.

وی از به‌روزرسانی روش های مبارزه با موش خبر داد و گفت: تلاش کردیم از سمومی که پیش از این برای از بین بردن موش ها استفاده می شد، استفاده نکرده و جدیدترین سموم را بر اساس استانداردهای اروپا و با تاییدیه انستیتوپاستور و دفتر حفظ نباتات نظارت جهاد کشاورزی خریداری کنیم که در این رابطه ۹ تن سم جدید خریداری شد.

قدیمی تصریح کرد: محورهای میدان راه آهن- ونک، آزادی- امام حسین، سپاه- شوش، تجریش- سیدخندان، مورد بازدیدهای شبانه روزی قرار گرفت.

به گفته مدیرعامل سازمان ساماندهی مشاغل، آموزش شهروندان و اصناف زباله ساز از مهمترین فعالیت هایی است که برای کاهش جمعیت موش اجرایی شد.

وی با اشاره به آمار رسمی جمعیت موش در پایتخت گفت: بر اساس گزارشات کمیته علمی، تهران یک میلیون و ۸۰۰ هزار موش دارد.

ممنوعیت کشتن سگ‌های ولگرد
در ادامه این جلسه، قدیمی با اشاره به برنامه های سازمان ساماندهی برای جمع آوری سگ های ولگرد گفت: طی یکسال گذشته کشتن سگ های ولگرد ممنوع شده و سگ ها به روش زنده گیری، جمع آوری می شوند.

به گفته وی، ۱۱ اکیپ در پایتخت برای زنده گیری سگ های ولگرد فعالیت می کنند و در ۹ ماهه اول امسال ۷ هزار و ۳۱۳ سگ ولگرد از مناطق ۲۲ گانه تهران جمع آوری شده است.

مدیرعامل سازمان ساماندهی مشاغل از بین بردن زیستگاه های طبیعی سگ ها را از دلایل هجوم آنها به تهران دانست و گفت: در مناطق حریم تهران جمعیت سگ ها بیشتر است.

به گفته قدیمی، در روزهای سرد زمستان به جای جمع آوری سگ ها این شرکت با همکاری سازمان های مردم نهاد به مناطق حریم رفته و غذای سگ های ولگرد را تامین خواهد کرد.

وی در پاسخ به پرسش خبرنگاری در خصوص تغییر نژاد موش های پایتخت گفت: نژاد بخشی از موش های پایتخت نروژی است که از دهه ۴۰ وارد تهران شده است و نخستین بار در خیابان لاله‌زار و در یک کفاشی دیده شدند. اینها زنده‌خوار نیستند و امکان ندارد به شهروندان تهرانی حمله کنند.

۱۳۹۳/۱۰/۱۵

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...