به گزارش نما به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی، در این جلسه که با هدف هماهنگی بین نهادها و فعالان عرصه بازيهاي رايانهاي برگزار شده بود، نمايندگاني از معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري، بنياد ملی بازيهاي رايانهاي و تعدادی دیگر از موسسات تحقیقاتی و پژوهشی و فعالان اين عرصه حضور داشتند و به بیان نظرات و دیدگاههای خود در این زمینه پرداختند.
در ابتداي اين نشست نتايج حاصل از هم انديشي فعالان اين عرصه در جلسات گذشته بررسی شد و اعضا بر این موضوع تاکید کردند که بنياد ملي بازيهاي رايانهاي، شوراي عالي انقلاب فرهنگي، شوراي عالي فضاي مجازي، صداو سيما و شهرداريها از امكانات زيادي براي رشد و توانمندسازي شركت ها و موسسات توليد بازيهاي رايانهاي به عنوان يكي از صنايع فرهنگي سرمايه ساز برخوردارند.
در ادامه جلسه اعضا بر این موضوع نیز تاکید کردند که ورود شركت هاي فعال این عرصه به بازارهاي بين المللي مستلزم همكاري وزارت امور خارجه و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي است.
سپس یکی از طراحان بازي رايانهاي آسمان دژ به بيان ديدگاه هاي فعالان اين عرصه پرداخت و گفت: اين صنعت بسيار كوچك و نوپا است و در فرآيند دانش بنيان شدن اين صنعت بسيار سختگيري مي شود و فعالان در اين عرصه نيازمند حمايت هاي دولتي هستند.
وي با اشاره به نسبت موجود در بازار بازيهاي رايانهاي كه 20در صد توليد داخلي و 80 درصد از طريق دانلود از اينترنت است، افزود: روند صدور مجوز به شركتهاي مورد تایید داخلی نبايد طولاني باشد و بايد با عزم ملی يكي از صنايع صادراتيمان در سال هاي آتي بازيهاي رايانهاي باشد.
در ادامه سيد هادي سيادتي قائم مقام دبیر ستاد توسعه فناوریهای نرم هویت ساز معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به تشريح ديدگاههاي معاونت علمي رياست جمهوري نسبت به بازيهاي رايانهاي پرداخت و گفت: مجموعه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نسبت به اين حوزه توجه ويژهاي دارند و مقرر گردیده كه 4 حوزه انيميشن، بازيهاي رايانهاي، نرم افزارهای موبايلي و چندرسانه ای جزء حوزه های دانش بنيان تلقي شوند و خوشبختانه وزارت ارشاد نيز تمايل زيادي به مشاركت و كمك در اين زمينه را دارد .
وی ادامه داد: اين صنف جوان و كم تجربه است اما ميتواند پيشرو اقتصاد کشور باشد و اگر سختگيري در روند مجوزهاي دانش بنيان هم وجود دارد براي تشخيص فعاليت شركتهايي است كه واقعا دانش بنيان هستند و نگاه و قصد فعاليت دانش بنياني دارند تا بهتر مورد حمايت قرار بگيرند.
سیادتی افزود: بايد كمك کنيم بخش خصوصي شكل بگيرد و در عين رقابت ملي در عرصه بين المللي هم توانمندسازي را انجام دهيم و معاونت علمي و فناوري هم به عنوان حلقه واسط كمك خواهد كرد تا بخش خصوصي توانمند در اين عرصه سرمايه گذاري كند چرا كه دولت ها فرصت هاي لازم براي اين سرمايهگذاري را ندارد و با تغيير سياستها شاهد تغيير رويه در حمايت از صنايع فرهنگي و اولويت هاي فرهنگي خواهيم بود.
در پایان اين جلسه نیز عنوان شد يكي از راهكارهاي عملی موثر براي حمايت از بازيهاي رايانهاي داخلي تعيين عوارض براي بازی هاي خارجي و تبليغ براي بازي هاي داخلي است.
وضع عوارض برای بازی های رایانه ای خارجی
جلسه هماندیشی كارگروه نظام نوآوری صنایع فرهنگی با موضوع "بازیهای رایانهای" در محل دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.
۱۳۹۳/۱۰/۱۵

