به گزارش نما به نقل از افکارنیوز ، روز گذشته رضا علاء الدین مالک اصلی این پاساژ درباره بحث های مرتبط با مساله ابهاماتی راجع به تامین نشدن تجهیزات اطفاء حریق در این مرکز خرید گفته بود؛ اینجانب تمامی دستورالعملهای صادره از سوی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی را اجرا کردم و کارشناسان طی چهار مرحله بازدید از محل، مراتب رعایت مقررات را مورد تصدیق قرار دادند.
وی توضیح داده بود: شایان ذکر است، با وجود اینکه اینجانب دستورالعمل های مذکور را اجرا کرده بودم، مسئوولان ذیربط آتش نشانی از صدور تاییدیه آتش نشانی استنکاف ورزیدند که بنده به ناچار به مرجع قضایی متوسل شدم.
مدیر منطقه ۵عملیات آتش نشانی تهران که مسوولیت مستقیم بازدید و ارائه مجوزها و تاییده های قانونی به این مرکز خرید را بر عهده دارد در این باره اظهار داشت: کارشناسان ما چندین مرتبه از این پاساژ بازدید داشته و موارد ناایمن را به مدیریت و مسوولان تذکر داده اند و در نهایت گزارش ها را به معاونت پیشگیری سازمان مرکزی آتش نشانی تهران ارجاع دادیم.
مرتضی اصفهانی درباره موارد ناایمن در این پاساژ گفت: معابر کم عرض، نبود پله های فرار مناسب، وجود آسانسورهای ناایمن، نبود سیستم مرکزی و اتوماتیک اعلام اطفاء حریق و کمبود دستگاه های خاموش کننده و... از جمله موارد بسیار مهم در عدم رعایت قوانین ایمنی در این مرکز خرید است.
وی در پاسخ به این سوال که بر اساس ادعای مالک این پاساژ آیا تمام موارد ناایمن اصلاح و رفع شده و آتش نشانی واقعا از دادن تاییدیه استنکاف ورزیده است، توضیح داد: برای مثال باید گفت اگر ۱۰مورد تخلف از سوی کارشناسان ما ثبت شده در چند مرحله بازدید تنها ۳ مورد از آنها اصلاح و رفع شده و باقی موارد همچنان به قوت خود باقی است زیرا این ساختمان به گونه ای طراحی و ساخته شده است که امکان اصلاح راه های فرار اضطراری، راه پله ها، و... وجود ندارد.
وی ادامه داد: در بازدیدهای صورت گرفته کارشناسان ما مشاهده کرده اند که بسیاری از مالکان واحدهای تجاری اجناس خود را در راهروها و راه پله ها چیده اند و اگر خدای نکرده اتفاقی رخ دهد چگونه می توان انتظار داشت در این معابر کم عرض تردد به آسانی صورت گیرد و عملیات امداد و نجات در کوتاه ترین زمان ممکن انجام شود؟
اصفهانی خاطر نشان کرد: در طول روز بین ۳۰ تا ۴۰ هزار نفر و در هر ساعت حدود ۵هزار نفر در این پاساژ تردد دارند و با توجه به وضعیت فعلی این مکان اگر حادثه ای نظیر آتش سوزی و حریق رخ دهد به حتم شاهد تلفات فراوان خواهیم بود زیرا حجم انبوه کالاهای دپو شده در مسیرها، راههای دسترسی برای فرار را بسته اند.
وی درباره تبعات تغییر کاربری طبقه منفی از پارکینگ به تجاری گفت: در واقع با این کار پارکینگ را تبدیل به انباری این مرکز کرده اند و اگر حریقی رخ دهد شاهد انتشار دود، حرارت، گازهای سمی و شعله های آتش از این طبقه به طبقات فوقانی خواهیم بود که در نهایت منجر به تلفات و صدمات جبران ناپذیر جانی و مالی فراوان خواهد شد.
مدیر منطقه ۵عملیات آتش نشانی تهران در پایان اظهار داشت: شهرداری و شورای شهر تهران، حساسیت فراوانی نسبت به تامین امنیت و حفظ جان و مال مردم دارند بنابراین مسوولان این پاساژ باید قوانین را رعایت کرده و شرایط را برای تردد ایمن جمعیت ۴۰هزار نفری شناور در این مرکز فراهم سازند.
واكنش آتش نشانی به اظهارات علاء الدین
چند روزی از مساله تخریب طبقه هفتم پاساژ علاء الدین و بحث های مرتبط با عدم رعایت قوانین و مقررات به ویژه موضوع ناایمن بودن این طبقه و منقی ۳ كه قبلا كاربری پاركینگ داشته اما اكنون تبدیل به كاربری تجاری شده، می گذرد.
۱۳۹۳/۱۰/۱۵