نسخه چاپی

درخواست ردیف بودجه برای بیمه قالی‌بافان

رئیس اتحادیه تعاونی‌های فرش دستباف كشور با اعلام این كه برای حل مشكل بیمه قالی‌بافان نشستی با معاون وزیر تعاون و رئیس سازمان تأمین اجتماعی برگزار شده است، گفت: 700 هزار قالیباف در صف پوشش بیمه‌ای قرار دارند.

به گزارش نما، عبدلله بهرامی در گفت‌وگو با فارس، در پاسخ به این پرسش که چرا بیمه قالی بافان متوقف شده و تاکنون چه اقداماتی در این زمینه انجام داده‌اید، اظهار داشت: هفته گذشته نشستی با حمید کلانتری معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و نوربخش رئیس سازمان تأمین اجتماعی با محوریت دلایل توقف بیمه قالی‌بافان برگزار شد.

وی گفت: سازمان تأمین اجتماعی اعلام کرد که بودجه مصوب برای پوشش بیمه‌ای قالی‌بافان از سوی دولت پرداخت نشده و به همین جهت این طرح فعلاً متوقف شده است.

رئیس اتحادیه تعاونی‌های فرش دستباف کشور با بیان اینکه طی 5 سال گذشته تنها 500 هزار قالیباف بیمه شده‌اند، گفت: دولت هنوز از میزان مصوب پوشش بیمه‌ای قالی بافان تنها یک سوم آن را پرداخت کرده است.

وی گفت: هنوز 700 هزار قالی باف در صف پذیرش پوشش بیمه‌ای سازمان تأمین اجتماعی هستند، اما روند بیمه آنان یا متوقف می‌شود، یا بسیار کند انجام می‌شود.

بهرامی با انتقاد از اینکه عدم پوشش و حمایت بیمه‌ای از قالی بافان جایگاه این صنعت مهم را با مخاطره رو به رو می‌کند، تصریح کرد: با توجه به اینکه حاشیه سود بافندگی بسیار پایین است، عدم پوشش بیمه‌ای این قشر زحمتکش زنگ خطری برای توقف تولید و بیکاری آنان خواهد بود.

وی با تأکید بر اینکه 70 درصد از جمعیت قالیبافان را بانوان تشکیل می‌دهند، گفت: این افراد ضمن آموزش، توانایی تولید و کار دارند که در صورت عدم حمایت بیمه‌ای از آنان از چرخه تولید خارج خواهند شد.

* بازرسی سلیقه‌ای تأمین اجتماعی برای قطع بیمه قالی بافان

این فعال صنعت قالیبافی با تأکید بر اینکه اخیراً سازمان تأمین اجتماعی با ابزارهای سلیقه‌ای و غیرمنطقی نسبت به بازرسی کارگاه‌ها اقدام می‌کند، گفت: در این بازرسی‌ها نمایندگان تأمین اجتماعی با ابزار اندازه‌گیری نادرست اقدام به بستن پرونده بیمه قالیبافان می‌کند.

وی گفت: به عنوان مثال در این بازرسی‌ها نماینده تأمین اجتماعی پس از ورود به کارگاه قالیبافی به بیمه‌شده اعلام می‌کند که میزان قالی بافته شده طی 5 ماه گذشته کم بوده، بنابراین باید پرونده بیمه‌ای بسته شود.

بهرامی با تأکید بر اینکه چنین اقدامات سلیقه‌ای موجب بر هم خوردن سابقه چندین ساله قالیبافان می‌شود،‌گفت: ما مخالف پالایش افرادی که قالیباف نبوده‌اند، از درخواست بیمه نیستیم، اما این نوع بازرسی‌ها با ابزارهای سلیقه‌ای امنیت شغلی و اجتماعی قالیبافان را به خطر انداخته است.

وی افزود: از نمایندگان مجلس شورای اسلامی درخواست کردیم که حداقل حمایتی که می‌تواند از جامعه قالیبافان داشته باشند، همین بیمه‌های تأمین اجتماعی است و امیدواریم برای آن ردیف بودجه در نظر گرفته شود.

۱۳۹۳/۱۰/۲۴

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...