به گزارش نما به نقل از عصر امروز، فرمانده نیروی انتظامی اخیرا ضمن غیر سازنده و بدون راهکارخواندن انتقادات مطرح شده درباره گشت های امنیت اخلاقی موسوم به ارشاد از منتقدین دعوت کرده است که به جای انتقاد غیرسازنده و بدون راهکار، طرحها و پیشنهادات خود را به صورت مکتوب به این فرماندهی انتقال دهند.
شاید بسیار باشند از تحلیل گران، منتقدین و علما که بعد از شنیدن این خبر دست به قلم شده و موارد مدنظر خود را به صورت مکتوب از طریق رسانه ها به اطلاع فرماندهان نیروی انتظامی برسانند و چه بسا برخی نیز تاکنون در این زمینه دست به قلم شده و به اظهار نظر پرداخته اند. و از همین روست که نگارنده تصمیم گرفت به جای ارائه تحلیل خود بخش هایی از فرمان هشت ماده ای امام راحل(ره) را به عنوان سندی راهبردی برای قوه قضائیه و تمام ارگانهای اجرایی کشور مروری دوباره کرده و از فرماندهان محترم نیروی انتظامی و بلکه تمام مسئولین کشور نیز بخواهیم تا هر از چندگاهی این نهیب حکیمانه پیر سفرکرده انقلاب را با خود مرور کنند.
حضرت امام خمینی(ره) در تاریخ ۱۳۶۱/۹/۲۴ یعنی پس از گذشت نزدیک به ۴ سال از پیروزی انقلاب اسلامی، فرمان هشت مادهای خطاب به قوه قضائیه و تمام ارگانهای اجرایی در مورد اسلامی شدن قوانین و عملکردها بدین شرح صادر کردند.
بخش هایی از فرمان امام خمینی(ره) به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
در تعقیب تذکر به لزوم اسلامی نمودن تمام ارگانهای دولتی بهویژه دستگاههای قضائی و لزوم جانشین نمودن احکام اللّه در نظام جمهوری اسلامی به جای احکام طاغوتی رژیم جبار سابق لازم است تذکراتی به جمیع متصدیان امور داده شود. امید است انشاءاللّه تعالی با تسریع در عمل، این تذکرات را مورد توجه قرار دهند.
* هیچ کس حق ندارد کسی را بدون حکم قاضی که از روی موازین شرعیه باید باشد، توقیف کند یا احضار نماید، هر چند مدت توقیف کم باشد. توقیف یا احضار به عنف جرم است و موجب تعزیر شرعی است.
* کشف مرکز گناه گوش کند و یا برای کشف گناه و جرم هر چند گناه بزرگ باشد، شنود بگذارد و یا دنبال اسرار مردم باشد و تجسس از گناهان غیر نماید یا اسراری که از غیر به او رسیده ولو برای یک نفر فاش کند. تمام اینها جرم و گناه است و بعضی از آنها چون اشاعه فحشا و گناهان از کبائر بسیار بزرگ است و مرتکبین هر یک از امور فوق مجرم و مستحق تعزیر شرعی هستند و بعضی از آنها موجب حد شرعی میباشد.
* اگر برای کشف خانههای تیمی و مراکز جاسوسی و افساد علیه نظام جمهوری اسلامی از روی خطا و اشتباه به منزل شخصی یا محل کار کسی وارد شدند و در آن جا با آلت لهو یا آلات قمار و فحشا و سایر جهات انحرافی مثل موادمخدره برخورد کردند حق ندارند آن را پیش دیگران افشا کنند، چرا که اشاعه فحشا از بزرگترین گناهان کبیره است و هیچکس حق ندارد هتک حرمت مسلمان و تعدی از ضوابط شرعیه نماید.
* هیچیک از قضات حق ندارند ابتدائاً حکمی صادر نمایند که به وسیله آن مأموران اجرا اجازه داشته باشند به منازل یا محلهای کار افراد وارد شوند که نه خانه امن و تیمی است و نه محل توطئههای دیگر علیه نظام جمهوری اسلامی، که صادرکننده و اجراکننده چنین حکمی مورد تعقیب قانونی و شرعی است.
* باید همه بدانیم که پس از استقرار حاکمیت اسلام و ثبات و قدرت نظام جمهوری اسلامی با تأیید و عنایات خداوند قادر کریم و توجه حضرت خاتم الاوصیا و بقیة اللّه ـ ارواحنا لمقدمه الفداء ـ و پشتیبانی بینظیر ملت متعهد ارجمند از نظام و حکومت، قابل قبول و تحمل نیست که به اسم انقلاب و انقلابی بودن خدای نخواسته به کسی ظلم شود و کارهای خلاف مقررات الهی و اخلاق کریم اسلامی از اشخاص بیتوجه به معنویات صادر شود.
* باید ملت از این پس که حال استقرار و سازندگی است احساس آرامش و امنیت نمایند و آسوده خاطر و مطمئن از همه جهات به کارهای خویش ادامه دهند و اسلام بزرگ و دولت اسلامی را پشتیبان خود بدانند و قوه قضائیه را در دادخواهیها و اجرای عدل و حدود اسلامی در خدمت خود ببینند و قوای نظامی و انتظامی و سپاه پاسداران و کمیتهها را موجب آسایش و امنیت خود و کشور خود بدانند. و این امور بر عهده همگان است و کاربستن آن موجب رضای خداوند و سعادت دنیا و آخرت میباشد و تخلف از آن موجب غضب خداوند قهّار و عذاب آخرت و تعقیب و جزای دنیوی است.
این متن بدون هیچ گونه قضاوتی بازنشر شد. به امید آنکه "تمام ارگان های اجرایی کشور" که در این نامه مورد خطاب مبارک حضرت روح الله قرار گرفته اند همواره منویات نورانی آن پیر سفر کرده را نصب العین خود قرار دهند.
توصیه گشت ارشادی حضرت امام(ره)
هیچ كس حق ندارد به خانه یا مغازه و یا محل كار شخصی كسی بدون اذن صاحب آنها وارد شود یا كسی را جلب كند یا به نام كشف جرم یا ارتكاب گناه تعقیب و مراقبت نماید و یا نسبت به فردی اهانت نموده و ...
۱۳۹۱/۳/۳۰