به گزارش نما به نقل از فارس، نسیم سنجری، کمکاری تیروئید را یکی از بیماریهای شایع در زنان ایرانی عنوان کرد و اظهار داشت: بسیاری از زنانی که در سنین باروری هستند به کمکاری تیروئید مبتلا بوده، از قرصهای تیروئید برای جبران کمکاری تیروئیدشان استفاده میکنند.
* آیا مصرف قرصهای کمکاری تیروئید در دوران بارداری ضروری است
این جراح و متخصص زنان گفت: با توجه به تغییرات سوخت و سازی فردی که باردار است و نیاز مبرم مادر جنین به این هورمون طی بارداری به طور قطع این زنان باید به مصرف داروی خود ادامه دهند، به طور مجدد وضعیت تیروئیدشان بررسی شود و حتی ممکن است لازم باشد مقدار دارو افزایش یابد.
وی ادامه داد: در صورت عدم درمان مادران دچار کمکاری واضح تیروئید، احتمال بروز عوارضی مانند فشار خون بارداری، کندگی جفت، زایمان زودرس، افزایش مرگ و میر و ناتوانی نوزاد، اختلالات شناختی و عصبی روانی نوزاد و خونریزی بعد از زایمان در مادر و نوزاد دیده میشود.
* کمکاری تیروئید مخفی چیست؟
نایب رئیس انجمن متخصصین زنان و مامایی ایران اظهارداشت: البته مواردی از کمکاری تیروئید نیز وجود دارد که کمکاری تیروئید مخفی نامیده میشود و در آن تنها یکی از تستهای آزمایشگاهی یعنی TSH یا هورمون محرک تیروئید بالا و سایر تستهای آزمایشگاهی تیروئید طبیعی است.
وی تأکید کرد: هر چند در مبتلایان به کمکاری تیروئید مخفی، عوارض ذکرشده کمتر از کمکاری تیروئید آشکار است با این حال توصیه میشود حتی کسانی که به کمکاری تیروئید مخفی مبتلا هستند تحت درمان با هورمون تیروئید قرار گیرند.
عاملی كه موجب زایمان زودرس میشود
نایب رئیس انجمن متخصصین زنان و مامایی ایران گفت: كم كاری تیروئید اگر درمان نشود، احتمال فشار خون بارداری، كندگی جفت، زایمان زودرس، افزایش مرگ و میر و ناتوانی نوزاد و خونریزی بعد از زایمان را افزایش میدهد.
۱۳۹۳/۱۱/۶