به گزارش نما به نقل از پارسینه، دکتر صدیقه امینی از رشد چشمگیر کیفیت فرآیندهای انتقال خون در ایران طی دهههای پس از انقلاب خبر داد و افزود: ایران با رعایت بالاترین استانداردهای بین المللی GMP، که در تمامی پایگاههای انتقال خون سراسر کشور به صورت یکسان اعمال میشود در میان کشورهای منطقه پیشتاز است.
وی افزود: ایران به عنوان مرکز همکار سازمان جهانی بهداشت با امضای تفاهمنامهای برای استقرار GMP در میان کشورهای منطقه تلاش میکند و قرارداد ارسال نمونههای کنترل کیفی به این کشورها از جمله همکاریهایی است که ایران با این کشورها دارد. آموزش به انتقال خون کشور سودان در زمینه کنترل کیفی خارجی توسط کارشناسان ایرانی یکی دیگر از مصادیق این همکاریهاست.
امینی، کسب گواهیهای استاندارد بین المللی توسط پایگاههای سراسر کشور را فرآیندی پیچیده و دشوار خواند که انتقال خون ایران طی این سالها به رغم تحریمها و فشارهای موجود به آن دست یافته.
وی فاصله کیفی ایران و کشورهای منطقه را قابل توجه دانست و افزود: عراق، کشورهای عضو اکو و سودان از جمله کشورهایی هستند که از دستاوردهای ما در کنترل کیفی بهرهمند شدهاند.
امینی در پایان با اشاره به کاهش چشمگیر آلودگیهای خونی در میان اهداکنندگان نسبت به سایر افراد جامعه، به عنوان یکی از دستاوردهای کنترل کیفی افزود: شاخصهای عفونی در میان خونهای اهدایی نسبت به جامعه، 8 تا 10 برابر کمتر است و با توجه به مراودات و سفرهای مردم ایران با کشورهای منطقه، گسترش سلامت خون در میان همسایگان ایران علاوه بر یک فعالیت بین المللی مثبت و بشر دوستانه که جایگاه بین المللی کشور را از نظر علمی و فنی ارتقا میبخشد، ضامن سلامت مردم کشور خودمان نیز هست.
معاون تضمین كیفیت و كنترل كیفی سازمان انتقال خون خبر داد:
كاهش چشمگیر آلودگیهای خونی
معاون تضمین كیفیت و كنترل كیفی سازمان انتقال خون با اشاره به كاهش چشمگیر آلودگیهای خونی در میان اهداكنندگان نسبت به سایر افراد جامعه، به عنوان یكی از دستاوردهای كنترل كیفی افزود: شاخصهای عفونی در میان خونهای اهدایی نسبت به جامعه، 8 تا 10 برابر كمتر است
۱۳۹۳/۱۱/۱۶