نسخه چاپی

رد پای وزارت علوم در نحوه اعلام نتایج دكتری

داستان آزمون دكتری سال 91 در حال تبدیل شدن به یك بحران در وزارت علوم است. رییس سازمان سنجش و آموزش كشور درباره ابها مات به وجود آمده در این باره از خود سلب مسئولیت كرد. در این بین اعتراضات شركت كنندگان در آزمون دكتری نیز افزایش پیدا كرده است.

داستان آزمون دکتری سال 91 در حال تبدیل شدن به یک بحران در وزارت علوم است. رییس سازمان سنجش و آموزش کشور درباره ابها مات به وجود آمده در این باره از خود سلب مسئولیت کرد. در این بین اعتراضات شرکت کنندگان در آزمون دکتری نیز افزایش پیدا کرده است.

گزارش ها حاکی از آن است که صبح دیروز بیش از 100 شرکت کننده آزمون دکتری سال 91 در اعتراض نسبت به عدم معرفی افراد مجاز به دانشگاه‌ها،‌ مقابل سازمان سنجش تجمع کردند.

با برگزاری دومین آزمون نیمه متمرکز دکتری دانشگاهها در سال 91، عده ای از داوطلبان پس از اعلام اسامی معرفی شدگان به دانشگاهها برای انجام مصاحبه از میان مجازین به انتخاب رشته، به شفاف نبودن فرآیند گزینش اولیه و گزینش بعدی،‌ چگونگی اعلام به عنوان مجاز به انتخاب رشته و ظرفیت دانشگاه ها در دوره دکتری تاکید کردند.

معترضان می گویند سازمان سنجش برخلاف اعلام پیشین خود فهرست اسامی معرفی‌شدگان چند برابر ظرفیت آزمون ورودی دوره دکتری نیمه متمرکز سال 1391 را اعلام کرده است. بر اساس گزارش ها تعداد بسیاری از کسانی که در آزمون رتبه بالایی کسب کرده اند در فهرست چند برابر ظرفیت دانشگاه ها جای نگرفته اند.

این در حالی است که قرار بود نتایج به صورت سه برابر ظرفیت اعلام شود. یکی از معترضین به نتایج آزمون در این باره به سایت قانون گفت: «برای کد رشته جامعه‌شناسی ظرفیت 85 نفری در کل دانشگاه‌های سراسر کشور در نظر گرفته شده بود که به گفته مسئولان بایستی 3 الی 4 برابر این ظرفیت، داوطلب مجاز اعلام می‌شد، نه تنها این کار صورت نپذیرفت بلکه برای این کد رشته 61 نفر معرفی شده‌اند و مشخص نیست که 24 نفر مابقی چگونه انتخاب و به دانشگاه معرفی خواهند شد.»

پس از اعلام نتایج معرفی شدگان در دوره دکتری به دانشگاهها و اعلام شرایط دانشگاهها برای انجام مصاحبه، بسیاری از داوطلبان که نام آنها در فهرست مجازین بوده است در مرحله مصاحبه به هیچ دانشگاهی معرفی نشده اند و یا تنها به دانشگاههای غیرانتفاعی و شبانه معرفی شده اند.

در همین باره یکی از مخاطبان فرارو با ارسال پیامی توضیح داد و نوشت: «بنده در کنکور سراسری دکتری شرکت کردم و مجاز به انتخاب رشته شدم حدود 20روز تمام از خانه بیرون نرفتم و خودم رابرای مصاحبه آماده کردم چون اعلام شده بود که نمره مصاحبه اهمیت زیادی دارد (ضریب 2) و نمره کتبی ملاکی برای قبولی نیست و من امیدوار به اینکه می توانم از مصاحبه موفق بیرون بیایم شروع به مطالعه مطالب درسی مربوط به رشته ام را نمودم اما روز 28 خرداد با ناباوری دیدم که هیچ کد رشته محلی برای مصاحبه بنده مشخص نشده است.»

با بالاگرفتن اعتراضات برخی رسانه ها نیز در این باره پرسش هایی را مطرح کردند. سایت تابناک این پرسش را مطرح کرده است که سازمان سنجش بر چه مبنایی وعده و قول مکتوب خود مبنی بر معرفی هر داوطلب به سه دانشگاه را به چهار دانشگاه تغییر داده است؟ تابناک در ادامه عنوان کرده است که آیا سازمان سنجش درباره کوتاهی عمدی خود به کسی توضیحی دهد؟

در این بین دکتر حسین توکلی مشاور عالی سازمان سنجش توضیحاتی در این باره ارائه کرد، توضیحاتی که به نظر می رسد قانع کننده نیست. وی گفت: «هر فردی که در کنکور دکتری به عنوان معرفی شده به دانشگاه ها اعلام شده است با توجه به نمره و اولویت کدرشته های انتخابی معرفی شده است.»

وی اعلام کرد که در واقع همانند نظام پذیرش در کنکور سراسری و کنکور کارشناسی ارشد، وقتی فردی بالاترین نمره را دارد، اولویت های انتخابی اش بررسی می شود و اگر در اولویت اول خود پذیرفته شود اولویت های بعدی وی دیگر مورد بررسی قرار نمی گیرد و افراد بعدی هم به همین صورت بررسی می شوند.

با تجمع معترضان در مقابل سازمان سنجش و افزایش اعتراضات رییس این سازمان در گفت و گو با مهر سخنانی را مطرح کرد که به نماینگر ابعاد یک تخلف در معرفی اسامی آزمون دکتری است.

محمد حسین سرور الدین ضمن تائید این که باید در سه برابر ظرفیت داوطلبان به ترتیب نمره و حتی الامکان در سه یا دو رشته محل به دانشگاهها معرفی شدند، از اتخاذ تصمیمات ناگهانی درست پیش از اعلام اسامی معرفی شدگان به دانشگاه‌ها پرده برداشت.

رییس سازمان سنجش گفت: «در واقع می توانم بگویم بدون اطلاع من و با همکاری یکی از مشاوران وزارت علوم اسامی معرفی شدگان به دانشگاهها به صورت یک و نیم برابر ظرفیت اعلام شد. من در جریان این موضوع نبودم و نمی دانم روی چه اصولی این تصمیم گرفته شده است.»

سرورالدین تا کید کرد: «تا آنجا که من می دانم و به صورت رسمی وزارت علوم به ما ابلاغ کرده باید به طور میانگین 3 برابر ظرفیت دانشگاهها،‌ متقاضی معرفی می شد اما الان یک و نیم برابر است و در نهایت برای 10 هزار ظرفیت، 15 هزار متقاضی به دانشگاهها معرفی شده اند. این طرح بدون اطلاع من و با تایید یکی از مشاوران وزارت علوم صورت گرفته است.»

وی در ادامه با بیان این که "از خودم سلب مسئولیت می کنم" افزود که حتی چند روز پیش از اعلام اسامی هم تذکر دادم اما به من گفتند این ظرفیت از سوی وزارت علوم تایید شده است. ریس سازمان سنجش درباره چرایی این اقدام از سوی وزارت علوم سخنی نگفت.

برخی معترضین معتقدند این اقدام در راستای حذف رقابت در جریان پذیرش دانشجو در دوره دکتری صورت پذیرفته است. اما تاکنون وزارت علوم در این باره توضیحی ارائه نکرده است.

۱۳۹۱/۴/۱

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...