به گزارش نما، محمد بخارایی روز دوشنبه در آیین تاسیس دفتر نمایندگی جمعیت طرفداران ایمنی راه های استان مرکزی در فرهنگسرای آیینه اراک افزود: تلفات جاده ای کشور در سال 84 حدود 28 هزار نفر بوده که با تمهیدات فرهنگی و اطلاع رسانی و راهبردهای ایمنی، امسال قربانیان تصادف برون شهری 11هزار نفر کاهش نشان می دهد.
وی اظهار کرد: 17 هزار مرگ ناشی از رعایت نکردن موارد ایمنی در رانندگی فاجعه است و نیاز به آموزش جدی و فرهنگ سازی دارد تا در سال های آتی روند نزولی در این آسیب هویدا شود.
رییس هیات مدیره جمعیت طرفداران ایمنی راه های کشور افزود: این موضوع دغدغه ای اساسی است که حل آن عزم ملی می طلبد و همه افراد باید عامل و سفیر ایمنی باشند.
بخارایی ادامه داد: بر اساس هدفگذاری انجام شده قرار است در دهه 2011 تا 2020 حدود 40 درصد حوادث ناشی از رانندگی کاهش یابد و این مهم بدون مشارکت مردمی محقق نمی شود.
وی گفت: 70 درصد علل بروز تصادف را نواقص و ضعف انسانی شامل می شود و به همین دلیل باید فرهنگ سازی در لایه های مختلف جامعه و از سنین پایین به صورت جدید دنبال شود.
بخارایی افزود: غفلت از مشارکت هدفمند و ظرفیت تشکل های مردمی در ساماندهی و ارتقای ایمنی راه ها خطا است و باید نقشه راه اصولی مبتنی بر فرهنگ سازی و قانونمداری آگاهانه با بهره گیری از این ظرفیت ها اجرایی شود.
وی توضیح داد: بانوان به عنوان یکی از ارکان اصلی مدیریت خانه و تربیت فرزندان نقش تاثیر گذاری در ارتقای فرهنگ ایمنی و رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی دارند و می بایست با برنامه ریزی از این ظرفیت استفاده کرد.
رییس هیات مدیره جمعیت طرفداران ایمنی راه های کشور گفت: تعداد تلفات جاده ای 11 ماه اخیر در استان مرکزی، 120 درصد کاهش داشته که این موفقیت برنامه ریزی و مدیریت مسوولان استانی را نشان می دهد.
معاون عمرانی استانداری مرکزی نیز در این آیین گفت: ایمنی در حوزه راه ها یکی از محورهای اولویت نظام و دولت تدبیر و امید است.
مهدی زندیه وکیلی افزود: ایران جزو کشورهایی است که در سوانح رانندگی بیشترین تلفات را دارد تا جایی که آمار تلفات جاده ای از میزان کشته شدگان جنگ تحمیلی بیشتر است.
وی اظهار کرد: با برنامه ریزی در قالب فرهنگ سازی روند کاهش تلفات آغاز شده اما این اقدامات کافی نیست و باید چرخه هدفمندی از یک برنامه جامع برای این مهم تعریف و اجرایی شود.
معاون عمرانی استانداری مرکزی گفت: کاهش خطای انسانی و تخطی از قوانین راهنمایی و رانندگی در کم شدن آمار تلفات ناشی از سوانح رانندگی از موضوعاتی است که باید بیشتر و کارشناسی تر به شاخه ها و ابعاد مغفول مانده آن پرداخت.
زندیه وکیلی افزود: اصحاب رسانه، هنرمندان، ائمه جمعه و جماعات و سازمان های مردم نهاد از گروه های مرجعی هستند که می توانند زنجیره اصلاح رفتار و نهصت فرهنگ سازی و آگاهی از قوانین صحیح ترافیکی را نهادینه کنند.
وی بیان کرد: سمن ها و تشکل های مردمی در حوزه محیط زیست استان مرکزی فعالیت تاثیر گذاری دارند و می طلبد در حوزه فرهنگ سازی ترافیک و ارتقای ایمنی راه نیز بازوی قدرتمندی در کنار بخش دولتی باشند.
وی گفت: استان مرکزی با فعالیت 400 سمن در کشور رتبه برتر را دارد و این ظرفیت بزرگ باید در بسیاری از امور که دولت نیاز به کمک دارد و یا به دلایل کمبود اعتبار و نیروی انسانی در اجرای ماموریت کاستی و کندی دارد به کار گرفته شود.
در این مراسم دفتر نمایندگی جمعیت طرفداران ایمنی راه ها در استان مرکزی با انتخاب اعضای هیات مدیره شکل گرفت.
استان مرکزی امسال رتبه نخست را در کاهش تلفات جاده ای کسب کرده است.
17 هزار تن قربانی حوادث رانندگی امسال
رییس هیات مدیره جمعیت طرفداران ایمنی راه های كشور گفت: 17 هزار تن امسال در حوادث رانندگی در جاده ها و محورهای مواصلاتی كشور كشته شدند كه پنج هزار نفر از آن ها دانش آموز بودند.
۱۳۹۳/۱۲/۲۵