به گزارش نما به نقل از رجانیوز، در حالی که زمستان گذشته اوباما با امضای قانونی جنجالی تلاش کرد به ایران این پیغام را ارسال کند که امریکا خریداران نفت این کشور را تحریم خواهد کرد، ولی رفته رفته و با مشاهده نوسانات جدی در بازار انرژی، که تاثیر ویژهای بر اقتصاد امریکا و اروپا گذاشته بود، این کشور در سه مرحله کشورهایی که عمده نفت ایران را خریداری کرده و مشتری نزدیک به 90 درصد از نفت ایران بودند، را از شمول این قانون مستثنی کرد تا عملا از این قانون چیزی جز ادعا و جنجال رسانهای باقی نمانده باشد.
این در حالی است که هیلاری کلینتون ادعا کرده است چین به این دلیل جزء معاف شدگان از قانون تحریم خرید نفتی ایران قرار گرفته است که خرید نفت خود از ایران را کاهش داده ولی گزارشها تاکنون اطلاعاتی مبنی بر کاهش خرید نفت ایران از جانب چین را ارائه نکردهاند.
بر همین اساس به نظر میرسد امریکا نتوانسته است این کشور را نه نسبت به انصراب خرید نفت ایران که نسبت به کاهش خرید نفت برای چند هفته نیز مجاب کند.
هیلاری کلینتون دو هفته پیش اعلام کرد هفت کشور هند، مالزی، آفریقای جنوبی، کره جنوبی، سریلانکا، ترکیه و تایوان از تحریمهای آمریکا علیه ایران معاف شدهاند. این در حالی بود که فروردین ماه گذشته نیز 10 کشور اروپایی شامل انگلیس، بلژیک، جمهوری چک، فرانسه، آلمان، یونان، ایتالیا، هلند، لهستان و اسپانیا و همچنین ژاپن در لیست این معافیتها قرار گرفتند تا با این حساب امریکا میخ آخر را بر تابوت تحریمهای جنجالی و پر سر و صدای خود بزند و مشخص نشود که قرار است این تحریمها را در قبال کدام یک از اقتصادهای مطرح و مشتری ایران اعمال کند.
به نظر میرسد نزدیک شدن به شهریورماه و زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری امریکا، دولت اوباما را مجاب کرده است تا زیر بار فشار ناشی از تحریم خرید نفت ایران نرفته و مشکلی جدید بر مشکلات داخلی خود اضافه نکند. امری که به نظر میرسد با اجرای برنامه تحریم نفتی اروپا نیز به خوبی نتایج بیثبات کننده اقتصادی خود را در اقتصاد جهانی مشخص کند.