نسخه چاپی

چرا اصلاح طلبان سوگلی غرب اند؟!


به گزارش نما ، کیهان در ستون ویژه های خود نوشت :



هزينه هاي نظامي و امنيتي كمر اقتصاد اسرائيل را مي شكند

يك مركز مطالعاتي رژيم صهيونيستي فاش كرد بودجه هاي ويژه ارتش و تامين امنيت شهرك نشين ها، اقتصاد اين رژيم را نابود كرده است.
به گزارش قدسنا، مركز پژوهشي «ادفا» در تازه ترين پژوهش خود اعلام كرد: از سال 1989 تا سال 2011 دولتهاي اسرائيل هر سال 13 ميليارد دلار فقط به عنوان بودجه هاي جاري جهت تامين حملات نظامي مقطعي خرج ارتش هاي خود كرده اند و اين مقدار غير از بودجه هاي ثابتي است كه هر ساله براي ارتش اختصاص مي يابد. اين بودجه امسال 19 ميليارد دلار است.
اين گزارش مي افزايد: هزينه اي كه حكومت اسرائيل براي هر فرد عادي در اسرائيل در خصوص مسائل رفاهي و اجتماعي مي كند 458 دلار در سال است و اين در حالي است كه اين رقم براي هر فرد شهرك نشين جهت تامين امنيت آنان 605 دلار است و افزايش 32 درصدي را نشان مي دهد.
براساس اين گزارش، از سال 2000 م تا سال 2009 ، 21 هزار واحد شهرك نشيني در شهرك هاي كرانه باختري غير از قدس احداث شده است.


كلاوسون: اعتماد به نفس ايران غرب را به چالش گرفته است

مدير تحقيقات موسسه واشنگتن اعلام كرد: تحريم ها باعث نشده ايران حتي ذره اي در مقابل غرب عقب نشيني كند و اين توقع كه ايران عقب بنشيند غيرواقعي است.
پاتريك كلاوسون در مقاله اي كه با همكاري يكي از عناصر ضدانقلاب فراري (مهدي-خ) در سايت موسسه مطالعات خاور نزديك واشنگتن نوشته تصريح مي كند: هر چه تحريم ها شديدتر مي شود، ايران نيز اعتماد به نفس بيشتري در مواجهه با بن بست هسته اي از خود نشان مي دهد. مقامات ايران باور دارند كه در ارتباط با غرب در جايگاه مطمئني قرار دارند. آنها مقاومت در مقابل غرب را مفيد مي دانند همچنان كه رهبر ايران اخيرا گفت «پيروزي بدون پذيرش خطر ممكن نيست. ما ايستاده ايم. دشمنان ما بايد بدانند كه لجاجت، تكبر و خود بزرگ بيني و توقعات بي جا در مقابل ملت ايران آنها را به هيچ جا نخواهد رساند.» اكنون چالش آمريكا اين است كه چگونه ضعف را به ايران ثابت كند.
كلاوسون مي افزايد: مقامات ايراني باور دارند كه اروپا گرفتار بحران اقتصادي است و اين بحران نشان مي دهد كه الگوي اقتصادي آن شكست خورده است. آنها همچنين آمريكا را درگير مبارزات انتخاباتي مي دانند و معتقدند كه اين كشور به دليل دو جنگ طولاني و بي نتيجه در منطقه خاورميانه خسته است. ايراني ها، احتمال حمله زودهنگام نظامي را هم نمي دهند، به خصوص پيش از انتخابات رياست جمهوري آمريكا در ماه نوامبر، آنها معتقدند كه حتي پس از ماه نوامبر، غرب درباره اثرات جنگ بر اقتصاد لرزان خود آن قدر نگراني دارد كه از مقابله با ايران خودداري كند. به اين ترتيب، تهران هيچ عجله اي براي پاسخگويي به خواسته هاي 1+5 ندارد.
وي سپس به موضوع بيداري اسلامي و پيروزي اسلامگرايان در كشورهاي منطقه پرداخت و نوشت: اين خيزش ها از نگاه ايران مثبت است و اتفاقات سال گذشته نشان مي دهد اسلام سياسي در مصر، ليبي، يمن يا تونس در حال پيشرفت است. رهبران ايران از كنار گذاشته شدن حاكمان سكولار رضايت دارند.
كلاوسون درباره تحريم هاي نفتي خاطر نشان كرد: در سال هاي اخير، قيمت بالاي نفت براي ايران درآمد بسياري به ارمغان آورده است. حتي با وجود بحران هاي اخير، درآمد امروز نفت، چهار برابر سال 2002 است. در آگوست 2011، پيش از تصويب آخرين دور تحريم ها، صندوق بين المللي پول پيش بيني كرد كه درآمد صدور نفت ايران در سال 2012 بالغ بر 104 ميليارد دلار يا چهار و نيم برابر درآمد 23 ميليارد دلاري ايران در سال 2003-2002 خواهد بود. با اين حال حتي اگر حجم صادرات ايران به نصف برسد و اين كشور تنها 50 دلار بابت هر بشكه نفت دريافت كند، درآمد آن بيشتر از يك دهه قبل خواهد بود. ايران حتي منابع اقتصادي جايگزين هم دارد؛ چنانچه بعضي پيشنهاد مي كنند، حتي اگر 70 درصد اين درآمد به دست نيايد، ايران همچنان مي تواند از 30 ميليارد دلار ذخيره ارز استفاده كند. مقامات ايراني موقعيت اين كشور به لحاظ اقتصادي و در مقايسه با بحران غرب را خوب مي بينند.
مدير تحقيقات موسسه واشنگتن در تحليل خود ضمن اذعان به آشفتگي اپوزيسيون تصريح كرد كه بدگماني به غرب در ميان ايراني ها رو به افزايش است. وي مي نويسد: مقامات ايراني در هفته هاي اخير گفته اند غرب در مذاكرات هسته اي جدي نيست؛ همان چيزي كه غرب سال ها در مورد آنها مطرح مي كرد. هفته پيش هاشمي رفسنجاني، رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام كه يك چهره عملگراي شناخته شده است، درباره مذاكرات مسكو، گفت: «اين مذاكرات نشان داد كه غرب نمي خواهد كاري بكند و در مذاكرات صادق نيست. آنها مي خواهند با قلدري به هدف هايشان برسند.» در نظر ايران، غرب سازش در زمينه هسته اي را گام اول مي بيند اما حتي حل كامل موضوع هسته اي هم باعث ايجاد مشكلات ديگر ميان ايران و غرب خواهد شد. حيدر مصلحي، وزير اطلاعات مي گويد«آمريكا و غرب با مطرح كردن موضوع حقوق بشر، تحريم و تروريسم، تلاش مي كنند به ايران فشار بياورند اما دليل واقعي اين رويارويي، هيچ كدام از اين مسائل نيست. آنها اسلام و گفتمان اسلام را هدف قرار داده اند.»
اين تحليلگر آمريكايي در پايان تصريح مي كند: چالش بزرگ پيش روي غرب، عوض كردن برداشت مقامات ايراني و اعتماد به نفس آنهاست. تحريم هاي فعلي باعث نشده كه ايران حتي ذره اي از موضع خود مقابل غرب عقب نشيني كند و اين توقع كه تحريم هاي جديد باعث شود ايران عقب بنشيند، غيرواقعي است.
همزمان با انتشار اين تحليل، وبسايت صداي آمريكا به نقل از فيليپ مورو ديفراگ از انستيتوي روابط خارجي فرانسه نوشت: تاثير تحريم ها ناچيز خواهد بود. ايراني ها عادت كرده اند با تحريم ها زندگي كنند. به همين جهت است كه آزارشان نمي دهد. مي گويند يك تحريم ديگر، با اين هم مي سازيم.»



پس چرا اصلاح طلبان همواره سوگلي غرب بوده اند؟!

رئيس دولت اصلاحات به بهانه ايام پاسدار و جانباز و روز شهادت شهيد بهشتي، از اسلام و انقلاب سخن گفت.
به گزارش وبسايت خاتمي، وي در ملاقات «جمعي از ايثارگران و جانبازان دفاع مقدس» گفته است: ما نظام را قبول داريم و انقلاب اسلامي را واقعه بزرگي مي دانيم كه منجر به استقرار جمهوري اسلامي شد. واقعه بزرگي كه نه مي توان آن را ناديده گرفت و نه به مصلحت جامعه و ملت ما است كه اين كار را بكند. جمهوري اسلامي به نظر ما همان است كه مي تواند پاسخگوي نياز جامعه ما باشد؛ جامعه اي كه طالب آزادي و استقلال و سربلندي و امنيت است. به شرط آن كه واقعا جمهوري اسلامي باشد، يعني راي و نظر مردم در تعيين حكومت موثر باشد و حكومت هم خود را در برابر مردم مسئول بداند و لوازم جمهوريت يعني آزادي انديشه و بيان و نقد و اجتماعات را فراهم آورد و موازين اسلامي، به ويژه معنويت و اخلاق و عدالت در جامعه حاكم گردد. اصلاحات هم همين را مي خواهد. حال اگر ديگراني، خواستار راه و سامان و نظام و انتظامي ديگر و در پي براندازي هستند، دچار اشتباه بزرگي شده اند و طبعا راه ما هم از آنان جداست.
وي در عين حال گفته است: از جمله مطالبي كه بارها به آن پرداخته ام اين است كه نتيجه حذف و حصر، تقويت حكومت و جلب و جذب نيروهاي مأيوس نيست. حاصل حذف و حصر نوميدي از اصلاح در جامعه است و نتيجه تداوم آن اين كه گروه گروه از جوانان و مردم رو به كساني بياورند كه مي گويند اسلام يا حداقل حكومت اسلامي نباشد و اين فاجعه اي است كه بيش و پيش از همه حكومت بايد به آن بيانديشد و آن را حل كند.
خاطر نشان مي شود برخلاف اظهار نگراني و دلسوزي خاتمي، عناصر ضد انقلاب در فرصت فتنه فراهم شده از سوي مدعيان اصلاح طلبي- از جمله شخص وي- مجال آن را يافتند كه عليه اسلام، جمهوري اسلامي، قانون اساسي، ولايت فقيه، امام خميني و بالاتر از همه حضرت اباعبدالله الحسين(ع) هتاكي كنند بي آن كه با كمترين اعتراض از سوي مدعيان اصلاح طلبي از جمله خاتمي مواجه شوند. از سوي ديگر و برخلاف اظهارات القايي خاتمي مبني بر اسلام گريزي مردم به خاطر برخورد با فتنه گران بايد به وي يادآور شد كه غيرت ديني مثال زدني ملت، حماسه بي سابقه 9 دي و قدرت نمايي خياباني «جمهوريت و اسلاميت» را پديد آورد تا كسي به گزافه و خلاف هويت حقيقي ملت ايران لاف جمهوريت نزند، حال آن كه همين مردم به سران فتنه لعنت مي فرستادند امروز با رأفت جمهوري اسلامي، همان عناصر خائن براي مصون ماندن از خشم و غيرت ملت انقلابي در خانه هاي امن نگهداري مي شوند، كه خاتمي از آن به عنوان حصر ياد مي كند. همچنين شايسته يادآوري است كه عدم تمكين به آراي ملت و ايجاد آشوب از سوي زياده خواهان جايي براي اظهار نگراني نسبت به جمهوريت و جمهوري اسلامي باقي نمي گذارد و نكته چهارم اينكه چرا امثال خاتمي در آن 8 ماهه فتنه با اردوي دشمنان جمهوري اسلامي- از سلطنت طلبان تا تروريست هاي منافقين و ماركسيست هاي ضد دين و بهايي ها و گروهك هاي تندرو و ريگي- هم جبهه شده بودند. آيا اين همه خيانت، از سر نگراني براي ملت و جمهوري اسلامي بود؟!
خاتمي در بخش ديگري از سخنانش از شهيد بهشتي تجليل و فقدان او را ضايعه اي بزرگ قلمداد كرد و خواستار مطالعه اظهارات آن شهيد در مجلس خبرگان قانون اساسي در دفاع از اسلام شد. وي با اين همه متذكر اين نكته نشد كه بهشتي نقش عمده اي را در نهادينه كردن ولايت فقيه در متن قانون اساسي داشت و به دست منافقين كوردلي به شهادت رسيد كه در فتنه 88 شعار مرگ بر ولايت فقيه مي دادند و روي نام جمهوري اسلامي خط كشيده بودند.
رئيس دولت اصلاحات در عين حال درباره مذاكرات هسته اي گفته است: غربي ها نشان داده اند نمي خواهند چيزي به جمهوري اسلامي بدهند، در عين حال كه مي خواهند خيلي چيزها را يكطرفه از ما بگيرند! اين شدني نيست! متاسفانه گروه 1+5 ضعيف است. 1+5 يا تحت تاثير قدرت هاي بيروني است، يا لااقل احساس ترس و ضعف مي كند. غربي ها نشان داده اند كه حاضر نيستند آن حقوق به رسميت شناخته شده را در عمل هم به رسميت بشناسند.
سؤال مهمي كه درباره اين بخش از اظهارات خاتمي وجود دارد اين است كه همين غرب مستكبر و معاند، با چه منطقي علي الدوام از اصلاح طلبان در ايران جانبداري كرده و در فتنه سبز نيز حامي آنها بود؟ و چرا كساني مثل بوش و اوباما بارها اعلام كردند «ما از اصلاح طلبان در ايران حمايت مي كنيم»؟ آيا نمي توان نتيجه گرفت كه اصلاح طلبان چون سر بزنگاه ها آلت فعل غرب بوده اند، مطلوب آنها واقع شده اند؟



گاردين: ايران با نگاه به آينده ريسك تحريم ها را پذيرفته است

يك روزنامه انگليسي تصريح كرد تحريم ها براي ايران يك سرمايه گذاري با هزينه اي دركوتاه مدت است كه سود بالايي را در بلندمدت به دنبال خواهد داشت و اين كشور ريسك تحريم ها را پذيرفته است.
روزنامه گاردين در گزارشي نوشت: غرب اميدوار است مقامات ايران در مقابل تحريم ها، نهايتا دست كشيدن از برنامه هسته اي را به نفع خود ببينند اما مشكل اين استراتژي اين است كه غرب از ارزيابي ايران سر درنمي آورد و آن را غيرمنطقي تلقي مي كند.، غرب بايد بفهمد كه ايران هزينه ها و مزايا و گزينه هاي در دسترس را چگونه ارزيابي مي كند.
گاردين افزود: غرب در پي شكست تحريم هاي قبلي، تحريم هاي ديگري را وضع كرد اما ايران موضع جسورانه تري را مقابل غرب اتخاذ كرده و اعلام كرده با تهديدهاي خودش به تهديدهاي اقتصادي و نظامي پاسخ خواهد داد. از نگاه آنها بهاي تسليم بسيار بيشتر از مقاومت و نافرماني است.
اين روزنامه انگليسي يادآور شد: ايران به رغم فشارها تسليم نشده است. اين مسئله بايد سياست گذاران غربي را به اين فكر وادارد كه از خود بپرسند ايران به چه نحو، بهاي تحريم ها را ارزيابي مي كند و غرب را به چالش مي طلبد. عدالت اسلامي، حاكميت اسلامي و مبارزه با استيلاي غرب، 3 آرمان راهبردي جمهوري اسلامي از سال 1979 است. بنابراين غرب و ايران درك مشتركي از تحريم ها ندارند. ايران معتقد است هدف تحريم ها، جلوگيري از گسترش مدل ايراني در منطقه و جهان است تا انقلابيون عرب از آن الگوبرداري نكنند. به باور مقامات ايراني از جمله رهبر عالي اين كشور، ترويج مدل ايراني در خاورميانه كليدي براي امنيت درازمدت است و از اين رو فشار كوتاه مدت تحريم ها تحمل پذير است.
گاردين نوشت: با توجه به اين ديدگاه تهران معتقد است كه بايد صبورانه منتظر يك سري تغييرات به هم پيوسته باشد كه در نهايت پشتيبان ايران خواهد بود. ايران شاهد يك بحران اقتصادي است كه به طور فزاينده اي غرب را فلج مي كند. همچنين اين كشور خود را به اندازه كافي نزديك به باشگاه كشورهاي هسته اي و آماده ملحق شدن به آن در نظر مي گيرد و اينكه به زودي به نقطه اي خواهد رسيد كه شرايط اساسا موافق با اين كشور تغيير مي كند. از اين رو ايران ممكن است واقعا تحريم ها را هزينه بر در نظر نگيرد بلكه به عنوان يك مزيت به حساب آورد. طبق اين نظريه جمهوري اسلامي مدلي براي كپي برداري توسط انقلابيون عرب است و مقاومت به سه اسطوره اساسي جمهوري اسلامي مشروعيت بيشتري مي بخشد. بنابراين تحريم ها يك سرمايه گذاري در كوتاه مدت است كه سود بالايي را در درازمدت به همراه خواهد داشت.

۱۳۹۱/۴/۱۳

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...