به گزارش نما به نقل از فارس، علیاکبر ولایتی رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام شب گذشته در برنامه زنده تلویزیونی متن و حاشیه در پاسخ به این سؤال که آیا شما از جزئیات مذاکرات هستهای خبر دارید یا خیر، گفت: بنده در حد معمول که شغل بنده ایجاب میکند از مذاکرات هستهای مطلع هستم.
وی افزود: بنده به عنوان مشاور مقام معظم رهبری و رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام و عضو مجمع اطلاعاتی که دارم متناسب با شغلم بیشتر از افرادی است که در این جایگاه نیستند.
رئیس مرکز تحقیقات و استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به این سؤال آیا اطلاعاتی کافی پیرامون مذاکرات به مردم داده میشود یا خیر، گفت: شاید یک مقدار اطلاعات بیشتر داده شود به نفع مذاکرهکنندگان و به نفع ملت و در جهت منافع ملی باشد.
وی با بیان اینکه مسئولان مربوطه با مصاحبههای مستقیم خود آخرین اخبار را اعلام میکنند، تصریح کرد: بعضی خبرها هست که چون چیزی شکل نگرفته و به نتیجه خاصی نرسیده اینکه لحظه به لحظه جزئیات مذاکرات منتشر شود شاید خیلی هم مطلوب نباشد اما در آن حدی که باید به اطلاع مردم برسد را یک مقداری بیشتر در این زمینه پرداخته شود تا روابط بین مسئولان مذاکرهکننده و مردم بیش از این بازتر شود.
ولایتی در پاسخ به این سؤال که تصمیمگیری در خصوص مذاکرات هستهای به چه صورتی انجام میگیرد و برعهده کیست، گفت: تصمیمگیری برعهده دولت، رئیس جمهور و وزیر خارجه است زیرا وزیر خارجه مسئول سیاست خارجی است و مسئولیت با آنها است و ما هم سعی میکنیم در حد بضاعت خودمان کمک کنیم.
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به این سؤال که قرار بود مذاکرات هستهای در دور جدید در ۶ ماه انجام شود اما به مدت ۲ بار این مذاکرات تمدید شد علتش چه بود، اظهار داشت: علتش زیادهخواهیهای آمریکا است. این مسئله را دوستانی که مذاکره میکنند برای ما نقل کردند.
وی ادامه داد: یکی از مواردی که باعث تمدید مذاکرات شد توافق بر سر تعداد سانتریفیوژها بود آنها در لوزان توافق کرده بودند که هزار سانتریفیوژ در اختیار جمهوری اسلامی باشد اما در نوبت بعدی مذاکرات نیز دبه درآوردند و گفتند تنها باید ۳۵۰ سانتریفیوژ در دو زنجیره کار کنند و مابقی به انبار انتقال یابد که این موضوع خلاف آن چیزی بود که قبلاً توافق کردند.
ولایتی گفت: پیش از این هم از طریق یکی از کشورهای منطقه که رابطه دوستی با ما دارند آنها قول داده بودند که حق غنیسازی ایران را بپذیرند و بعد که مذاکراتی در عمان بین وزیر خارجه ایران و آمریکا انجام شد آنچه که آنجا قرار گذاشته بودند بعداً در جلسات ۱+۵ از آن مواضعشان عقبنشینی کردند و عذرشان هم این بود که ما یک توافقی کردیم اما دوستان ما نپذیرفتند.
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: همچنین در اجلاس ژنو که مذاکرات صورت گرفت در پشت درهای بسته حرفهای شیرین زدن و خوشوبش کردن انجام شد اما وقتی که از آنجا بیرون آمدند آقای جانکری که خیلی اوقات صداقت از ایشان دیده نمیشود مصاحبه علیه ایران میکند و معلوم است ایشان آدمی نیست که تصمیمگیر جدی در صحنه آمریکا باشد و یا خبر نداشته باشد از ناتوانی آمریکا از اینکه بخواهد قدرت نظامی علیه جمهوری اسلامی را اجرا بکند معلوم است که نمیتوانند این کار را بکنند.
وی خاطرنشان کرد: آنها بلوف میزنند که گزینه نظامی روی میز است که تبدیل به یک مضحکه شده است اگر میتوانستند این کار را انجام دهند لحظهای درنگ نمیکردند. همانطور که به افغانستان و عراق حمله کردند به ایران هم حمله میکردند اما قدرت ایران مانع از این کار شده است.
ولایتی با تأکید بر اینکه آمریکا هیچ وقت قابل اعتماد نبوده و نیست، گفت: دموکراتها و جمهوریخواهان هیچ موقع قابل اعتماد نیستند و نخواهند بود و اوباما و همپیمانانش نیز هیچ وقت به عنوان دوست جمهوری اسلامی ایران به حساب نمیآیند.
رئیس مرکز تحقیقات و استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه ما باید به مذاکره ادامه دهیم اما همواره باید برخی احتیاطها را داشته باشیم، افزود: اگر آنها قولی دادند و اجرا نکردند ما هم باید در مقابل اهرمی داشته باشیم و به قولهایی که دادهایم عمل نکنیم تا این موازنه و توازن بین ما و آنها به وجود بیاید.
وی ادامه داد: اینطور نباشد که ما کارهای مربوط به خود را انجام دهیم و بعد از اینکه آژانس بیایند بررسی کنند که خود آنها هم پیشبینی کردند این کار ۶ ماه به طول میانجامد و بعد بیایند بررسی کنند تا تأییدات لازم را انجام دهند که به این نتیجه برسند که جمهوری اسلامی کار خود را انجام داده تا آنها به تدریج نسبت به برداشتن تحریمها اقدام کنند. این در حالی است که ابتدا قرار بود برداشتن تحریمها و محدود کردن فعالیتها همزمان انجام بگیرد.
ولایتی افزود: همزمانی برداشتن تحریمها و محدود کردن فعالیتها مورد تأکید مقام معظم رهبری و همچنین رئیس جمهور بوده است که اگر غیر از این بود باید به این موضوع شک کرد.
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه مقدمه دبهسازی از سوی مقابل همواره فراهم است و نمیتوان گفت آنها به صددرصد توافقات خود عمل میکنند، گفت: مذاکرهکنندگان با تجربه ما باید صددرصد مراقبتهای لازم را داشته باشند.
وی در پاسخ به این سؤال که چرا جمهوری اسلامی ایران نسبت به رفع یکباره تحریمها تأکید دارد، اظهار داشت: یکی از دلایل تأکید جمهوری اسلامی ایران بر رفع یکباره تحریمها این است که طرف مقابل هر زمانی که زمینه و فرصت را مناسب ببیند، حتماً دبه میکند.
ولایتی افزود: آنها به خاطر اینکه به تعهداتشان عمل نکنند از هیچ اقدامی دریغ نخواهند کرد و اینکه ما تأکید داریم که تحریمها باید یکباره برداشته شود به دلیل این است که بخشی از این تحریمها حداقل در یک زمان مشخص برداشته شود زیرا آنها بعداً مسائل دیگری همچون حقوق بشر، موشکهای بالستیک و حمایت از تروریسم را مطرح میکنند تا بهانهجویی کنند.
رئیس مرکز تحقیقات و استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: موشکهای بالستیک و سایر تجهیزات نظامی وسائل دفاعی ایران است و آیا ملت ایران اجازه میدهد که خلع سلاح شود؟ ما اجازه امکانات دفاعیمان را نمیتوانیم از آمریکاییها بگیریم و اصلاً اجازه این کار را نمیدهیم، ما آنچه صلاح بدانیم در دفاع از خودمان عمل میکنیم زیرا آنها با توجه به قطعنامهای که در گذشته تصویب کردند به دنبال این هستند که بحث موشکهای بالستیک را مطرح کنند.
وی تأکید کرد: فرمانده معظم کل قوا حتی اجازه بازدید از مراکز نظامی هم نمیدهند چه برسد به اینکه آنها برای ما بیایند و تعیین و تکلیف کنند زیرا مراکز نظامی ما رگ حیاتی ما هستند. مردم، دولت، پاسداران و ارتشیها این همه تلاش کردند که از میهنمان دفاع کنند تا جنگی بر ما تحمیل نشود بنابراین ما اجازه بازدید از مراکز نظامی را نخواهیم داد.
ولایتی گفت: یکی از اختلالاتی که امکان دارد به وجود آید در حین این بازرسیها است. زیرا امکان دارد طرف بگوید به ما خبرهایی دادهاند و باید فلانجا را بازدید کنیم و به بهانه این بازدیدها بخواهند درباره توان دفاعی و امنیتی ما اطلاعاتی به دست آورند و این که این خبرسازیها نیز به راحتی از سوی آنها صورت میگیرد. بنابراین ما محکم روی موضع خود ایستادهایم و بدون تردید اجازه بازدید از مراکز نظامی را نخواهیم داد.
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخش دیگری از سخنان خود گفت: ما میخواهیم انرژی صلحآمیز هستهای داشته باشیم و میخواهیم با مجامع بینالمللی تعامل داشته باشیم اما این طور نیست که از منافع حیاتیمان بگذریم به دلیل اینکه آمریکاییها خشنود نیستند که ما موشک بالستیک داشته باشیم این در حالی است که بسیاری از کشورهای منطقه از جمله پاکستان، هند و عربستان از موشکهایی با برد چند صد کیلومتر برخوردارند.
ولایتی گفت: ما به چه دلیل باید اجازه دهیم که مراکز نظامیمان در معرض بازدید مأموران آژانس قرار بگیرد که البته بدون شک تعدادی از این مأموران آژانس عامل CIA هستند.
وی ادامه داد: کدام کشور مستقل اجازه میدهد که دشمن بالقوه و بالفعلش از امکانات دفاعیاش با خبر شود تا طبق آن نقشههای خود را طراحی کند معلوم است که این اجازه را نخواهیم داد.
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به این سؤال که نظر شما درباره تقاضای طرف مقابل نسبت به مصاحبه با ۲۳ نفر از دانشمندان و مقامات ایرانی چیست، گفت: بنده از لیست ۲۳ نفره خبر ندارم البته شاید نام من هم باشد که نمیدانم و هدف آنها از این تقاضا ربانی نیست بلکه شیطانی است.
ولایتی تأکید کرد: اولین برداشت از چنین ادعایی تحقیر دانشمندان هستهای ما است، آنها میخواهند با سؤال کردن در واقع از دانشمندان ما بازجویی کنند.
وی ادامه داد: اگر آنها اقدام به تحقیر کردند ما هم باید آنها را تحقیر کنیم.
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین با بیان اینکه ما با امید وارد مذاکرات شدهایم تا به نتیجه برسیم، گفت: این مذاکرات همچون مذاکرات ایران و عراق بعد از جنگ است که ۲ سال طول کشید و در نهایت با پایمردی ایران به نتیجه رسید که در آن مذاکرات نیز آقای ظریف، روحانی، تختروانچی و سردار رشید با مسئولیت بنده فعالیت میکردیم.
ولایتی در بخش دیگری از سخنان خود در پاسخ به این سؤال که ارزیابی شما از وضعیت این روزهای منطقه و به خصوص تحولات سوریه چیست، گفت: دست برتر در سوریه با گروههای تروریستی نیست و نبرد بسیار سخت نفسگیر با فراز و نشیب زیادی در حال اتفاق افتادن است.
وی افزود: به طور صد درصد تروریستها نخواهند توانست پیشروی کنند و دولت و ملت سوریه در مقابل این تروریستها مقاومت خواهند کرد.
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به این سؤال که هدف شما از سفر به لبنان و دیدارهای اخیر چه بود، گفت: اولین هدف بنده ایجاد هماهنگی بین محور مقاومت بود و همچنین بنده به عنوان مدعو در کنفرانس فلسطین در بیروت شرکت کردم که علمای زیادی از اهل سنت و شیعه در آن کنفرانس حضور داشتند که بنده موضع جمهوری اسلامی ایران را بیان کردم و همچنین در جریان این سفر با نخستوزیر لبنان، سیدحسن نصرالله و فرمانده مسیحیان لبنان و با بشار اسد نیز دیدار و گفتوگو داشتم.
ولایتی تأکید کرد: در این دیدارها گفته شد جمهوری اسلامی ایران در کنار شما خواهد بود زیرا آنچه در حال اتفاق افتادن است به همه ما ارتباط دارد.
وی در پاسخ به این سؤال که چرا آمریکاییها و همپیمانانش نسبت به برخی از کشورهای منطقه از جمله قطر واکنشی نشان نمیدهند، اظهار داشت: قطر پایگاه آمریکاییها است، قطر کشوری است که هیچ هزینهای از آنها نمیگیرد و پایگاه در اختیارشان قرار میدهد و هزینههای جاری آمریکا را پرداخت میکند همچنین بحرین مرکز ناوگان پنجم آمریکاییها است.
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به این سؤال که آیا دستگاه دیپلماسی ما نسبت به حوادث اخیر از جمله حمله عربستان به یمن فعالیت مناسبی داشته است یا خیر، گفت: دستگاه دیپلماسی ما اشتغال مهمی تحت عنوان مذاکرات هستهای دارد که هماکنون در چارچوبهایی که مقام معظم رهبری تعیین کردند در حال پیشروی است که البته موضوعات یمن در حال غفلت نبوده و نیست.
ولایتی ادامه داد: ایران از هرگونه کمک به یمن به جز کمکهای تسلیحاتی دریغ نخواهد کرد. البته بنا به پیشبینیهای بنده تحولات یمن، سوریه و... زمانبر است اما در نهایت پیروزی از آن مردم خواهد بود و غیر ممکن است که منصور هادی به یمن برگردد و رئیس جمهور شود.
وی با اشاره به طرح آمریکا برای منطقه به خصوص سوریه گفت: در تاریخ معاصر چنین اوضاعی بیسابقه بوده به طوری که اقدام گروههای تروریستی از سوریه به عراق و یمن و سایر کشورها کشیده شده و پیشبینی میشود که سوریه حلقهای از طرحهای آنها برای تسلط بر کشورهای خاورمیانه باشد که بشار اسد در این رابطه و در مبارزه با تروریستها و این طرح آمریکاییها پایمردی کاملی در این قضیه داشته است.
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به دیدار پادشاه عربستان در زمان ملک عبدالله با بشار اسد گفت: در این دیدار پادشاه عربستان وعده پول داده بود تا بشار اسد و دولت سوریه بر علیه محور مقاومت عمل کند که بشار اسد این پیشنهاد را قبول نکرد و با این تصمیم مانع از سقوط این کشور عربی شد.
ولایتی: اجازه بازدید از مراكز نظامی را نمیدهیم
رئیس مركز تحقیقات استراتژیك مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: جمهوری اسلامی ایران اجازه بازدید از مراكز نظامی را نمیدهد.
۱۳۹۴/۳/۱۱