نسخه چاپی

ركورد اهدای عضو در اصفهان شكسته شد

بالاترین تعداد اعضای فراهم آوری شده از اهدا كنندگان مرگ مغزی برای پیوند به بیماران، در اردیبهشت امسال در اصفهان رقم خورد.

به گزارش نما، مسئول واحد فراهم آوری اعضای پیوند مرکز آموزشی درمانی الزهرا (س) اصفهان روز سه شنبه به ایرنا گفت: تعداد اعضای فراهم آوری شده از اهدا کنندگان مرگ مغزی برای پیوند به بیماران در اردیبهشت امسال به 20 عضو رسید که این رقم بالاترین آمار اهدا و انتقال عضو در چند سال گذشته بوده است.

مریم خلیفه سلطانی افزود: اردیبهشت امسال 15 عضو از شش بیمار مرگ مغزی در این مرکز فراهم آوری و به بیماران نیازمند پیوند شد.

وی ادامه داد: چهار عضو از شهرکرد و نخستین بار یک عضو نیز از یک بیمار مرگ مغزی در استان یزد جهت پیوند به این مرکز انتقال یافت.

وی با بیان اینکه به طور متوسط در هر ماه حدود 10 تا 12 عضو اهدایی در بیمارستان الزهرا(س) اصفهان فراهم آوری می شود، گفت: پیش بینی می شود این رقم در ماههای آینده افزایش یابد.

خلیفه سلطانی تاکید کرد: بیمارستان الزهرا(س) در استان اصفهان و مرکز کشور تنها ارگان مجوز دار از سوی وزارت بهداشت برای تایید مرگ مغزی و برداشت اعضاست.

وی با اشاره به اینکه پیوند کلیه های اهدا شده در دو بیمارستان الزهرا(س) و نور و علی اصغر (ع) اصفهان و پیوند کبدهای اهدایی در شیراز انجام می شود، افزود: پیوند قلب نیز در بیمارستان چمران اصفهان صورت می گیرد.

مسئول واحد فراهم آوری اعضای پیوند مرکز آموزشی درمانی الزهرا (س) اصفهان تعداد موارد مرگ مغزی که منجر به اهدای عضو در فروردین امسال شد را فقط یک مورد و دلیل آن را تعطیلات نوروزی اعلام کرد.

وی تعداد موارد مرگ مغزی منجر به اهدای عضو در سال گذشته در اصفهان را 36 مورد عنوان کرد.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا در باره اهدای نسج و بافت از افراد مرگ مغزی توضیح داد: پیشتر این کار در اصفهان انجام می شد اما اکنون صورت نمی گیرد.

خلیفه سلطانی با بیان اینکه درصد رضایت خانواده های افراد مرگ مغزی برای اهدای نسج و بافت پایین است وعده داد که در آینده نزدیک این کار در اصفهان انجام شود.

خلیفه سلطانی با بیان اینکه همه نسج برداشت شده به تهران منتقل می شود، ادامه داد: اکنون بانک نسج در تهران قرار دارد و شامل انواع نسج و بافت مانند استخوان، پوست، قرنیه چشم، دریچه های قلبی و تاندون است.

به گفته پزشکان، اعضا قابل اهدا از فرد مرگ مغزی شامل قلب، ریه ها، کبد ، روده ها، لوزالمعده و کلیه هاست. علاوه بر این اعضا، برخی از بافتهای بدن از جمله پوست، قرنیه، تاندون، غضروف، استخوان و دریچه قلب نیز قابل پیوند است.

با اهدای قرنیه می توان بینایی رابه فردی که دچار صدمه شدید به چشم شده باز گرداند؛ تاندون و غضروف باعث بازسازی اعضای آسیب دیده مربوط می شود؛ پیوند استخوان می تواند مانع قطع عضو در سرطان استخوان شود؛ دریچه قلب برای کودکان با بیماری مادرزادی دریچه ای و بزرگسالان با دریچه آسیب دیده به کار می رود و پیوند پوست نجاتبخش بیماران با سوختگی شدید است.

بهترین آمار اهدای عضو در دنیا مربوط به کشور اسپانیا با 35 در میلیون نفر است.

این آمار در ایران 8.7 در میلیون نفر است.

۱۳۹۴/۳/۱۲

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...