به گزارش نما به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت نیرو (پاون) هوشنگ فلاحتیان در نشست امور برق وزارت نیرو اظهار کرد: تغییرات متوسط دمای وزنی هوا نشان میدهد که هفته دوازدهم امسال نسبت به هفته گذشته نیم درجه کاهش دما و 0.2 درجه نسبت به سال گذشته افزایش یافته است.
وی افزود: در بخش انرژی نیاز مصرفی نسبت به سال گذشته 1.7 درصد رشد داشته است.
فلاحتیان ادامه داد: در هفته دوازدهم میزان انرژی مصرفی به 6.7 میلیون مگاوات ساعت رسیده که نسبت به هفته قبلی حدود 3.5 درصد افزایش و نسبت به هفته متناظر سال گذشته حدود 5 درصد رشد داشته است.
وی با بیان اینکه پیک شب در هفته دوازدهم به 44 هزار و 920 مگاوات رسیده است، گفت: این رقم در مقایسه با هفته گذشته 2 درصد و نسبت به هفته متناظر سال گذشته حدود 4 درصد رشد داشته است. همچنین پیک روز به 46 هزار و 517 مگاوات رسید که سه درصد نسبت به هفته یازدهم و سال گذشته رشد نشان میدهد.
وی با پیشبینی وضع دما در روزهای آتی گفت: هفته آینده دمای متوسط وزنی هوا بین 4 تا 5 درجه افزایش مییابد و بر اساس همین پیشبینیها، دمای هوای اهواز به 50 درجه و دمای هوای تهران به 41 درجه میرسد.
فلاحتیان تصریح کرد: بر اساس پیشبینیهای صورت گرفته در هفته اول ماه مبارک رمضان میزان مصرف برق در هنگام سحر و همچنین هنگام غروب افطار افزایش یافته و در مجموع پیک مصرف برق به حدود پیک سال گذشته میرسد.
وی با تاکید بر لزوم مدیریت مصرف برق طی روزهای آتی گفت: برنامههای مدیریت مصرف برای حدود 2500 مگاوات هدفگذاری شده است که برای تحقق آن حدود 4200 مگاوات به برنامهریزی کردیم.
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی تصریح کرد: تا 20 خرداد 1305 قرارداد با مشترکان و صنایع برای شرکت در طرح تعطیلات و تعمیرات سالانه و همچنین حدود 427 مشترک صنعتی نیز در طرح ذخیره عملیاتی صنایع مشارکت کرده اند که این دسته از مشترکان از مشوق های صنعت برق برخوردار می شوند.
وی با بیان اینکه استفاده از مولدهای مشترکان یکی از برنامه های وزارت نیرو برای تامین برق است گفت: هماهنگی لازم برای استفاده از مولدهای مشترکان انجام شده که تا 20 خرداد 572 مولد به ظرفیت 477 مگاوات به کار گرفته میشود.
وی اظهار داشت: همچنین تاکنون همکاری بیش از 12 هزار و 500 مشترک کشاورزی با صنعت برق جلب شده است که بر این اساس، اگر مشترکان بخش کشاورزی در 4 ساعت پیک از برق استفاده نکنند 20 ساعت دیگر را به صورت رایگان از برق استفاده میکنند.
معاون وزیر نیرو در این جلسه بر استفاده حداکثری از ظرفیت نیروگاههای کشور و همچنین رفع محدودیت تولید نیروگاه اصفهان تاکید کرد.
وی با تاکید بر تسریع در احداث و فعال شدن کارگاههای عملیاتی بخش بخار نیروگاههای گازی و تبدیل آنها به سیکل ترکیبی خاطرنشان کرد: قرارداد احداث حدود 7 هزار مگاوات بخش بخار نیروگاه گازی دولتی و خصوصی به ارزش بالغ بر ده هزار میلیارد تومان مبادله شده است که کارگاههای عملیاتی آنها باید طی 6 ماهه نخست امسال فعال شده و در عملیات اجرایی آنها تسریع صورت گیرد.
موج گرما به تهران می رسد
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی از پیشبینی رشد مصرف برق در روزهای آینده خبر داد و گفت: قرارداد احداث حدود 7000 مگاوات بخش بخار نیروگاه گازی دولتی و خصوصی به ارزش بالغ بر ده هزار میلیارد تومان مبادله شده است.
۱۳۹۴/۳/۲۸