به گزارش نما، وی با بیان اینکه علائم ابتلا به گرمازدگی شامل گرفتگی عضلانی، ضعف، بیحالی، بیهوشی و در موارد شدید تشنج و ایست قلبی است، افزود: زنان باردار، کودکان و سالمندان نسبت به سایر افراد آسیبپذیرتر هستند.
احمدرضا همت، در تعریف گرمازدگی اظهار کرد: گرمازدگی بیماری خاصی نیست که همه افراد مستعد ابتلا به آن باشند و این حالت بیشتر در فصلهای گرم سال، مکانهای گرم و در محیط طبیعی که دمای آن بالاتر از حد نرمال باشد اتفاق میافتد.
وی با بیان اینکه علائم ابتلا به گرمازدگی شامل گرفتگی عضلانی، ضعف، بیحالی، بیهوشی و در موارد شدید تشنج و ایست قلبی است، افزود: زنان باردار، کودکان و سالمندان نسبت به سایر افراد آسیبپذیرتر هستند.
این متخصص داخلی ادامه داد: پوشیدن لباسهای رنگ روشن، پرهیز از قرار گرفتن در معرض آفتاب در ساعات گرم و قدم زدن در سایه و استفاده از کلاه و نوشیدن آب و مایعات از جمله راهکارهایی است که میتواند از گرمازدگی کودکان، زنان باردار و افراد مسن جلوگیری کند.
همت با تاکید بر اینکه اهمیت گرمازدگی بسیار مهم است زیرا میتواند از مرگ جلوگیری کند، خاطرنشان کرد: در صورت عدم درمان گرمازدگی عملکرد قلب دچار اختلال میشود و فرد با افت فشارخون، اختلال هوشیاری و خطر مرگ نیز مواجه است.
وی با بیان اینکه ورزشکاران بعد از هر 10 الی 20 دقیقه نرمش و ورزش باید آب و مایعات بنوشند، اضافه کرد: به دلیل اینکه در زمان ورزش کردن سدیم بدن دفع میشود، بهتر است ورزشکاران در صورت انجام ورزشهای سنگین کمی نمک به آبی که مینوشند، اضافه کنند تا دچار گرمازدگی نشوند.
این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه در گرمازدگی دمای بدن از حد نرمال بالاتر میرود، گفت: در این حالت آب و املاح بدن مانند نمک به علت تعرق شدید از بین میرود.
همت خاطرنشان کرد: کودکان، زنان باردار و افراد مسن در فصل گرما باید بیشتر مراقب گرمازدگی باشند و توصیه میشود فرد گرمازده را از محیط گرم به یک محیط خنکتر منتقل و در صورت هوشیاری برای جبران کمبود آب بدن به او مایعات داد. چنانچه سطح هوشیاری او پایین است باید سریعا به مراکز درمانی منتقل شود.
گرمازدگی را جدی بگیرید
یك عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشكی اصفهان گفت: در صورت عدم درمان گرمازدگی عملكرد قلب دچار اختلال میشود و ممكن است فرد با افت فشارخون، اختلال هوشیاری و حتی خطر مرگ نیز مواجه شود.
۱۳۹۴/۴/۸