نسخه چاپی

ناطق نوری: خداوند با هیچ كس فامیلی ندارد

«ناطق‌نوری» همانند سال گذشته سخنران شب‌های قدر در حرم امام(ره) بود. سخنرانی او اما برخلاف مراسم احیای سال ٩٠ در حرم امام رضا(ع) بدون حاشیه به پایان رسید.

به گزارش نما به نقل از شرق: «ناطق‌نوری» همانند سال گذشته سخنران شب‌های قدر در حرم امام(ره) بود. سخنرانی او اما برخلاف مراسم احیای سال ٩٠ در حرم امام رضا(ع) بدون حاشیه به پایان رسید. کسی نه شعاری داد و نه بطری آب خالی به سوی تریبون پرتاب شد. اگرچه رسانه «ملی»، میلی به پخش آن نداشت. حتی برخلاف آن سال که مراسم را با تأخیر روی آنتن فرستاد امسال همان را هم پخش نکرد.

«ناطق نوری» که بعد از وقفه‌ای چندساله، امسال برای دومین‌بار سخنران شب‌های احیای حرم بود، سخنانش دو بخش داشت. در بخش نخست از سرنوشت ملت‌ها و عامل خوشبختی‌شان گفت و اینکه عزت و ذلتشان به دست خودشان است. «ناطق‌نوری» در بخش دوم به گلایه از تغییر مردم در طول این سال‌ها پرداخت و گفت: «ما را چه شده است که مردمی که برای هم جان می‌دادند امروز به یکدیگر رحم نمی‌کنند.

گذشت و بردباری که مردم ٣٥ سال پیش داشتند درحال‌حاضر دیگر شاهد آن نیستیم و از آن سلامتی که در دستگاه‌های دولتی و احترامی که به ارباب‌رجوع می‌گذاشتند دیگر خبری نیست. در آن زمان کسی جرئت رشوه‌گرفتن نداشت و همه از خدا می‌ترسیدند.

اگر کفران نعمت کنیم خداوند نعمت را از ما می‌گیرد». ناطق‌نوری با ذکر خاطراتی از همبستگی مردم در راهپیمایی‌های سال ١٣٥٧، افزود: «وقتی گفته می‌شود «یدالله مع‌الجماعه» به‌معنای لطف، عنایت و کمک خداست. اما اگر ما دائما شعبه‌شعبه و دسته‌دسته، این جناح و آن جناح، تند و کُند، شویم، توقع داریم که عزیز بمانیم؟ باید بدانیم که خداوند با هیچ‌کس فامیلی ندارد».

او در ادامه با اشاره به آیه‌ای از قرآن گفت: «خدا سرنوشت ملتی را تغییر نمی‌دهد، مگر اینکه خودشان بخواهند که در این صورت، هم دست خدا در کار است و هم دست ملت. هیچ شخص و ملتی بی‌جهت عزیز و ذلیل نمی‌شود، مگر آنکه خود بخواهد».او در تشریح این موضوع به آیه‌ای در سوره طور اشاره کرد و گفت: «در این آیه به عکس آیات سوره آل‌عمران، همه ذلت‌ها و عزت‌ها در دست خود مردم است و این مردم هستند که برای خود ذلت و عزت می‌خرند».

وی افزود: «براساس این آیه، خود انسان است که عامل عزت و ذلت می‌شود». در ادامه به سوره نجم استناد کرد و گفت: «سرنوشتی برای انسان نیست، مگر آنچه خودش به دست خودش می‌آورد و کسب می‌کند، لذا ذلت و عزت با اوست».«ناطق» در تشریح منظر سوم از آیات قرآن به آیه‌ای از سوره روم اشاره کرد و گفت: «براساس این آیه، فساد زمین را فراگرفته به خاطر آنچه شما (انسان‌ها) انجام داده‌اید.

بدبختی را خودتان به‌بار می‌آورید و شکست‌ها به دست خود انسان‌هاست». به‌گفته ناطق نوری براساس این آیه هم خداوند و هم انسان‌ها در سرنوشت ملت‌ها مطرح هستند.«ناطق» در ادامه به آیه‌ای از سوره انفال اشاره کرد و گفت: «آنچه از این آیه استنباط می‌شود این است که خداوند نعمت‌هایی را به ما داده است که تغییرناپذیرند، مگر اینکه ملت‌ها تغییر کنند و این نعمت‌ها را تغییر دهند که در این صورت هم خداوند مطرح است و هم انسان».

«ناطق‌نوری» با طرح این سؤال که «بالاخره عامل عزت چیست؟» و اینکه «عامل خوشبختی ماییم یا خدا»؟ افزود: خدا سرنوشت ملتی را تغییر نمی‌دهد، مگر اینکه خودشان بخواهند که در این صورت، هم دست خدا در کار است و هم دست ملت.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه «خداوند گلیم هیچ‌کس را سیاه نمی‌بافد»، گفت: «بخت و طالع دست خودمان است و خداوند نمره‌‌دهنده است، پس هیچ ملتی بی‌جهت عزیز و ذلیل نمی‌شود».

او به بیان این موضوع به نقل از امیرالمؤمنین(ع) پرداخت و افزود: «علی(ع) در نهج‌البلاغه از بنی‌اسرائیل یک منحنی ترسیم می‌کند که چگونه به ذلت دچار شدند و بعد عزیز شدند و بعد از عزت چه کردند که دوباره به ذلت گرفتار شدند».

«ناطق‌نوری» با اشاره به قصص موجود در قرآن گفت: «خداوند کتاب قصه برای ما نفرستاده بلکه بخش اعظم قرآن قصص و سرگذشت پیشینیان برای عبرت‌گیری است، در نتیجه سرنوشت دست خودشان بوده است».

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام به سرنوشت قوم‌های مختلف از منظر حضرت علی (ع) اشاره کرد و گفت: «علی (ع) می‌فرماید قوم‌هایی را ببینید به واسطه عملشان کمرشان شکست؛ چراکه این اقوام کینه‌توزی و بخل کردند و نسبت به هم حسد ورزیدند و مدام با هم دعوا داشتند و قلب‌هایشان نسبت به هم پر از کینه بود و هرکس دیگران را به خط و خط‌بازی و کندی و تندی متهم می‌کرد».

او با بیان اینکه مگر می‌شود ما هر غلطی را انجام دهیم و خداوند بی‌پاسخ بگذارد، گفت: «آنچه وحدت ملت‌ها را می‌شکند و باعث ذلت است خود انسان‌ها هستند».

۱۳۹۴/۴/۲۰

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...